30 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΣΕ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ

Είναι όλοι τους σταρ! Μεγάλοι σταρ του Χόλυγουντ με διεθνή φήμη, που όμως ξεκίνησαν την καριέρα τους ή απέκτησαν την πρώτη δόξα από ... σαπουνόπερες. Το "ταπεινό" και τόσο παρεξηγημένο αυτό είδος δε συγκεντρώνει μόνο τους β' διαλογής ηθοποιούς που απέρριψε η Μέκκα του κινηματογράφου, αλλά αρκετές φορές βοήθησε ηθοποιούς να αναδείξουν το δραματουργικό τους ταλέντο.
Η Julianne Moore ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας σε μια από τις μακροβιότερες σαπουνόπερες της αμερικανικής τηλεόρασης με τίτλο "As The World Turns" (το οποίο αν θυμάμαι καλά προβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από το Mega τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του με τον τίτλο "Ζήσε για το Αύριο"). Συγκεκριμένα, η Julianne πρωταγωνιστούσε στη σειρά από το 1985 ως το 1988 υποδυόμενη δύο δίδυμες αδελφές, την Frannie και τη Sabrina Hughes, που μεγάλωσαν χωριστά και η μία αγνοούσε την ύπαρξη της άλλης για πολλά χρόνια, ενώ στη συνέχεια και οι δύο ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα. Για τη συμμετοχή της στο As The World Turns κέρδισε βραβείο Emmy, ενώ το 2010 ως φόρο τιμής στη σειρά που την ανέδειξε, έκανε ένα σύντομο πέρασμα λίγους μήνες πριν το οριστικό τέλος της σαπουνόπερας που κράτησε συντροφιά στο αμερικανικό κοινό για 54 ολόκληρα χρόνια.

Η σειρά αυτή αποδείχτηκε γούρικη και για αρκετούς ακόμα ηθοποιούς, όπως ο Martin Sheen, ο οποίος πολλά χρόνια πριν κερδίσει τη διεθνή φήμη μέσα από τις ταινίες του, συμμετείχε στο As The World Turns από το 1965 ως το 1970, αλλά και η βραβευμένη με Όσκαρ Marisa Tomei υποδυόμενη από το 1983 ως το 1985 μια κακομαθημένη έφηβη που τελικά παντρεύτηκε έναν πραγματικό πρίγκιπα.
Η Meg Ryan, προτού ακόμα ξεκινήσει την πολύ πετυχημένη καριέρα της στο Χόλυγουντ κέρδισε τον τίτλο μιας από τις America's sweethearts με τη συμμετοχή της επίσης στο As The World Turns από το 1982 έως το 1984 στο ρόλο της Betsy Stewart Montgomery Andropoulos. Η ηρωίδα μάλιστα που υποδυόταν η αγαπημένη ηθοποιός και ιδιαίτερα η ταλαιπωρημένη σχέση της με έναν άλλο χαρακτήρα της σειράς, τον υποτίθεται ελληνοαμερικάνο Steve Andropoulos, ήταν τόσο δημοφιλής, ώστε ο τηλεοπτικός τους γάμος κατάφερε να προσελκύσει είκοσι εκατομμύρια τηλεθεατές καθιστώντας το συγκεκριμένο επεισόδιο αυτό με τη δεύτερη υψηλότερη τηλεθέαση σε όλη την ιστορία των αμερικάνικων σαπουνοπερών! Η 51χρονη σήμερα ηθοποιός δεν έτυχε να συμπρωταγωνιστήσει στην καθημερινή σειρά με την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή της Julianne Moore, ακολούθησε όμως μια εξίσου - αν όχι περισσότερο - επιτυχημένη καριέρα πρωταγωνιστώντας σε σειρά επιτυχημένων κινηματογραφικών, ρομαντικών κομεντί.
     Η κατά ένα χρόνο μικρότερη Demi Moore ξεκίνησε και αυτή την καριέρα της από μία σαπουνόπερα, το General Hospital (το οποίο έχει προβληθεί και στην ελληνική τηλεόραση με τον τίτλο "Γενικό Νοσοκομείο") υποδυόμενη από το 1982 ως το 1983 μια επιθετική και φιλόδοξη ρεπόρτερ που άκουγε στο όνομα Jackie Templeton. Την περίοδο εκείνη η Demi ήταν ακόμα παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο, τον μουσικό Freddy Moore, στον οποίο οφείλει και το επώνυμο με το έγινε γνωστή παγκοσμίως (το πατρικό όνομα της ηθοποιού είναι Guynes).
         Η πολύ καλή ηθοποιός και ακτιβίστρια Susan Sarandon στα πρώτα βήματα της καριέρας της συμμετείχε όχι σε μία αλλά σε δύο σαπουνόπερες, πριν μεταπηδήσει στον κινηματογράφο και στη δόξα. Συγκεκριμένα, από το 1970 έως το 1971 η ταλαντούχα ηθοποιός συμμετείχε στην ελάχιστα επιτυχημένη σειρά “A World Apart”, ενώ το 1972 συμμετείχε στο πιο επιτυχημένο “Search for Tomorrow” στο ρόλο της Sarah Fairbanks.
        Η Robin Wright Penn, περισσότερο γνωστή ως η πρώην (τελικά) σύζυγος του Sean Penn, αν και έχει στο ενεργητικό της πολλούς αξιόλογους ρόλους, ξεκίνησε και αυτήν την καριέρα της από μία πολύ γνωστή στην Ελλάδα σαπουνόπερα, τη Santa Barbara στο ρόλο της Kelly Capwell, ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το 1984 ως το 1988. Οι φαν της σειράς σίγουρα θα τη θυμούνται με τη χαρακτηριστική μακριά ξανθιά κοτσίδα, αν και ο ρόλος που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν της τηλεοπτικής της αδερφής Eden. Στην ίδια σειρά, σε ηλικία 16 ετών συμμετείχε σε μικρό αριθμό επεισοδίων και ο καρδιοκατακτητής Leonardo DiCaprio υποδυόμενος τον νεαρό Mason Capwell.
Ο Christopher Reeve πριν ακόμα γίνει παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός ως Superman συμμετείχε για δυο χρόνια (από το1974 έως το 1976) στην σαπουνόπερα «Love of Life», όπου υποδυόταν έναν δολοπλόκο και χωρίς ηθικούς φραγμούς άντρα, τον Ben Harper, ο οποίος ήταν παντρεμένος ταυτόχρονα με δύο γυναίκες στην ίδια μάλιστα πόλη! Ο Tommy Lee Jones ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του το 1971 με τη συμμετοχή του στη σαπουνόπερα "One Life To Live" στο ρόλο του πανούργου γιατρού Mark Toland, ρόλο που κράτησε μέχρι το 1975. Από τα Ατίθασα Νιάτα (“The Young and the Restless”) ξεκίνησε την καριέρα του ο David Hasselhoff, υποδυόμενος τον γιατρό William "Snapper" Foster από τον 1975 ως το 1982, ρόλο που υποδύθηκε για λίγα επεισόδια και το 2010 όταν επισκέφτηκε την τηλεοπτική του αδερφή Jill στη Jenoa City. 
Από την όχι ιδιαίτερα πετυχημένη σαπουνόπερα "The Doctors" ξεκίνησαν την καριέρα του αρκετά μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ: ο Armand Assante ως γιατρός Mike Powers από το 1975 έως το 1977, η Kathleen Turner ως Nola Dancy Aldrich το 1978, ενώ από τη σειρά αυτή ξεκίνησε και ο Alec Baldwin στο ρόλο του - γιατρού να υποθέσουμε - Billy Allison Aldrich, από το 1980 έως και το 1982. Τέλος, σύντομα περάσματα από σαπουνόπερες έκαναν και άλλοι πολύ διάσημοι ηθοποιοί, τότε όμως ακόμα άγνωστοι και στα πρώτα τους βήματα, ωστόσο η παρουσία τους ήταν ασήμαντη και πέρασε απαρατήρητη, όπως αυτή του Robert de Niro και του Dustin Hoffman στο «Search for Tomorrow», αλλά και των Kevin Bacon και Christopher Walken στο “Guiding Light”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου