7 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011.
Στην Ινδία σήμερα είναι η Ημέρα της Σημαίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία τιμώνται όσοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί υπέρ της χώρας με τήρηση δύο λεπτών σιγής στις 11 το πρωί κάθε χρόνο σε ένδειξη σεβασμού, ενώ παράλληλα οι πολίτες προσφέρουν χρήματα σε ειδικό ταμείο με προορισμό την οικονομική ενίσχυση των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην Κολομβία η 7η Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής της Σύλληψης της Θεοτόκου, ονομάζεται Ημέρα των Κεριών (Día de las Velitas) και γιορτάζεται δεόντως σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για τη χώρα. Το απόγευμα οι κάτοικοι ανάβουν κεριά μέσα αλλά και έξω από τα σπίτια τους, στις αυλές, στις εκκλησίες, στα πάρκα, παντού. Στα σπίτια μαγειρεύουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά, όπως natillas, buñuelos και hojuelas.  Οι ρίζες του εθίμου εντοπίζονται στο 1854, όταν οι κάτοικοι της χώρας υποδέχτηκαν με αναμμένα κεριά ως ένδειξη συμφωνίας με το δογματικό – για τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία – προσδιορισμό της γεννήσεως της Θεοτόκου ως άμωμου από τον πάπα Πίο IX. Με άλλα λόγια, για τους ρωμαιοκαθολικούς η Παναγία γεννήθηκε χωρίς να φέρει το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος ήδη από τη σύλληψη της, άποψη που δε συμμερίζεται η ορθόδοξη εκκλησία, για την οποία το προπατορικό αμάρτημα δεν κληρονομείται.
Στην Αρμενία σήμερα είναι επίσημη αργία και ημέρα μνήμης του μεγάλου σεισμού το 1988 στην περιοχή Σπιτάκ μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με τραγικό απολογισμό δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
Τέλος, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας. Ο σκοπός του εορτασμού είναι να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί παγκοσμίως η συνειδητοποίηση της σημασίας της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών, καθώς και ο ρόλου του ICAO (International Civil Aviation Organization, Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) στην προώθηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της κανονικότητας των διεθνών αεροπορικών μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου