5 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: THE BASEBALLS


Τρεις Γερμανοί κατάφεραν να κάνουν μόδα τα … fifties! Ο λόγος για το μουσικό συγκρότημα «The Baseballs», ή αλλιώς ο Sam, ο Basti και ο Digger, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με τις α λα fifties διασκευές πολύ γνωστών σύγχρονων τραγουδιών.
Τα τραγούδια που μεταμορφώνουν είναι σύγχρονα, ποπ κυρίως ακούσματα, αν και στο τελευταίο τους cd  έχουν ανατρέξει και στη δεκαετία του 90. Το μόνο που χρειάζεται για να επιτύχει η διασκευή, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να έχει αρκετούς στίχους το τραγούδι και καλή μελωδία εξ αρχής. Όπως λένε οι ίδιοι, παίρνουν ήδη καλά τραγούδια και τα οδηγούν «στον αληθινό τους προορισμό».
Δεν είναι μόνο η μουσική τους σε ρυθμούς 50ς αλλά και η εξωτερική τους εμφάνισή με δερμάτινα τζάκετ και το χαρακτηριστικό α λα Έλβις χτένισμα της εποχής, που για να το φτιάξουν απαιτείται μεγάλη ποσότητα τζελ. Αγαπημένος τους τραγουδιστής…ποιος άλλος; O «βασιλιάς» Έλβις και άλλα συγκροτήματα από τις δεκαετίες του 50 και το 60, όπως Little Richard, Jerry Lee Lewis κ.ά. Στις εμφανίσεις τους μάλιστα, όταν δίνουν συναυλίες, μιμούνται ακόμα και τη χαρακτηριστική χορευτική κίνηση του Έλβις με τους γοφούς, μόνο που αυτοί είναι τρεις, ενώ ο Έλβις το έκανε μόνος του, όπως δήλωσαν αστειευόμενοι σε συνέντευξή τους.
Η γνωριμία των τριών μελών έγινε εντελώς τυχαία σε ένα στούντιο ηχογραφήσεων, όπου και οι τρεις είχαν βρεθεί ταυτόχρονα αλλά με διαφορετικά συγκροτήματα. Όταν ανακάλυψαν ότι κι οι τρεις είχαν την ίδια μεγάλη αγάπη για τη δεκαετία του 50, το ροκ εν ρολ και τον Έλβις άρχισαν αυθόρμητα να τραγουδούν to “Blue Suede Shoes” του «Βασιλιά», ο ένας στην κιθάρα και οι άλλοι δύο στο τραγούδι. Έτσι γεννήθηκε η μουσική τους συνεργασία. Το όνομα του συγκροτήματος προέκυψε από την επιθυμία τους να θυμίζει τη δεκαετία του 50 όταν γεννήθηκε το ροκ εν ρολ χωρίς όμως να είναι απομίμηση των ονομάτων των συγκροτημάτων της εποχής. Μιας και το μπέιζμπολ θεωρούνταν πολύ σημαντικό στοιχείο ταυτότητας για την αμερικάνικη νεολαία τη δεκαετία του 50 κατέληξαν στην ονομασία «The Baseballs».
Το Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο τους cd με τίτλο Strike. Η μεγάλη τους επιτυχία, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς και τους καθιέρωσε αμέσως πανευρωπαϊκά ήταν η πολύ πετυχημένη διασκευή του Umbrella της Rihanna, ενώ αρκετά επιτυχημένη ήταν και η διασκευή του Hot n Cold της Katy Perry. Μια μεγάλη περιοδεία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής, χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι αλλά και μουσικά βραβεία ήταν η επισφράγιση της επιτυχίας. Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με διασκευές πολύ επιτυχημένων τραγουδιών από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως Britney Speras, Katy Perry, Will Smith, Lady Gaga και άλλους μέχρι το Candy Shop του 50 Cent, όλα σε ρυθμούς ροκ εν ρολ, κατακτώντας και πάλι την κορυφή στα ευρωπαϊκά charts. Στην Ελλάδα δεν τους έχουμε γνωρίσει ακόμα, ίσως γιατί την περίοδο εκείνη τη ζήσαμε με εντελώς διαφορετικές προσλαμβάνουσες σαν λαός. Δεν είναι όλες οι διασκευές του επιτυχημένες. Ορισμένες ίσως είναι λίγο βαρετές, κάποιες όμως αξίζουν τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου