8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Οκτώ νέες ταινίες βγαίνουν από σήμερα στους κινηματογράφους Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις υποθέσεις τους από τα δελτία τύπου και τις βαθμολογίες που έχουν εισπράξει από κριτικούς αλλά και κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες λεπτομέρειες – που είναι και το ουσιαστικότερο για να έχετε σφαιρική εικόνα- καλό είναι να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που σημειώνονται.

Ύποπτη Συνομωσίας - The Conspirator (δράμα)
Σκηνοθεσία: Robert Redford/ Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Robin Wright, Justin Long, Evan Rachel Wood
Υπόθεση: Την περίοδο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, στην Ουάσινγκτον, ο αρχάριος δικηγόρος Φρέντερικ Άικεν δέχεται απρόθυμα να υπερασπιστεί τη Μαίρη Σάρατ, τη μοναδική γυναίκα που κατηγορήθηκε για συνομωσία στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν. Όταν οι συνάδερφοι, οι φίλοι και η κοπέλα του αρχίζουν να απομακρύνονται από αυτόν, ο Φρέντερικ βασίζεται στην κόρη της Μαίρη, Άννα. Μαζί συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη δολοφονία. Σύντομα όμως ο Φρέντερικ αρχίζει να πιστεύει ότι η Μαίρη είναι μάλλον αθώα και έχει απλά χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα για να συλληφθεί ο μοναδικός συνωμότης που έχει ξεφύγει από το μαζικό ανθρωποκυνηγητό: ο γιος της, Τζον.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.0/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης):4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος):2.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος):6.0/10

Ο γιος του Αϊ Βασίλη - Arthur Christmas (κινούμενα σχέδια, 3D)
Σκηνοθεσία: Sarah Smith
Υπόθεση: Ο Άρθουρ δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον Άγιο Βασίλη αυτοπροσώπως! Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν ολοταχώς, η high-tech οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε μια κρυφή τοποθεσία κάπου στο Βόρειο Πόλο, έχει πάρει φωτιά, με τους πάντες να δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα δώρα που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου. Ωστόσο, μια αναπάντεχη εξέλιξη, θα φέρει τον καλοσυνάτο, πλην όμως αδέξιο Άρθουρ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να φέρει εις πέρας την κρίσιμη αποστολή του μοιράσματος των δώρων, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα.
            Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.2/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.2/10 (κριτικοί), 4.0/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος):4.5/10

Moneyball (δράμα)
Σκηνοθεσία: Bennett Miller/ Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright
Υπόθεση: O Μπίλι Μπιν, ένας πολλά υποσχόμενος επαγγελματίας παίχτης του baseball στο παρελθόν και μάνατζερ της ομάδας Oakland Athletics, αντιμετωπίζει τη απόφαση των ιδιοκτητών της να προβούν σε σοβαρές περικοπές στο μπάτζετ. Ο Μπιν αναγκάζεται να προσλάβει τον Πίτερ Μπραντ, έναν ιδιοφυή οικονομικό αναλυτή, με τη βοήθεια του οποίου θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίχτες, παραμένοντας παράλληλα εντός μπάτζετ. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους πάντες.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8.0/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.0/10 (κριτικοί), 4.1/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης):3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος):2.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος):6.0/10

In Time (θρίλερ επιστημονικής φαντασίας)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Andrew Niccol/ Πρωταγωνιστούν: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy
Υπόθεση: Στο μέλλον, το γονίδιο της ηλικίας έχει σχεδιαστεί να σταματά τη λειτουργία του, όταν τα ανθρώπινα σώματα φτάνουν στα 25 τους χρόνια. Για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός, ο ίδιος ο χρόνος έχει γίνει εμπορεύσιμο προϊόν. Έτσι οι πλούσιοι μπορούν να ζουν για πάντα, ενώ οι φτωχοί αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Σε αυτή την κοινωνία, δύο εραστές - που ανήκουν στα δύο αντίθετα ταξικά άκρα - βρίσκονται κυνηγημένοι από αξιωματούχους επιβολής της τάξης, γνωστούς ως "Timekeepers", κατηγορούμενοι για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.7/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.2/10 (κριτικοί), 3.3/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης):2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος):2.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος):5.5/10

Βασιλιάς σε μια κόλαση - Kongen av Bastøy (δράμα)
Σκηνοθεσία: Marius Holst/ Πρωταγωνιστούν: Stellan Skarsgård, Kristoffer Joner
Υπόθεση: Στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ, μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά συνθήκες εντονότατης σωματικής και ψυχολογικής βίας. Αντί να τους παρέχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ο διευθυντής του ιδρύματος και οι φύλακες τούς υποβάλλουν σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες και σε κάθε μορφής εξευτελισμούς. Όμως, η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα, πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα, καθώς η σφοδρή του επιθυμία να αποδράσει, θα οδηγήσει σταδιακά τον ίδιο και τους συγκρατούμενούς του σε μια βίαιη εξέγερση ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.5/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: -
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ:  -
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος/Λεχουρίτης):7.0/10

New Years Eve (αισθηματική)
Σκηνοθεσία: Garry Marshall/ Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Josh Duhamel και πολλούς ακόμα γνωστούς πρωταγωνιστές
Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί τις ιστορίες ζευγαριών και ελευθέρων, έτσι όπως αυτές εξυφαίνονται μέσα στο πάθος και την προσμονή της Νέας Υόρκης την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 5.1/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3.3/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 1/10
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): -
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr (Παπαμίχος):3.0/10

Άλλη μια… χαρούμενη μέρα – Another Happy Day, (μαύρη κωμωδία – δράμα)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Sam Levinson/ Πρωταγωνιστούν: Ellen Barkin, Kate Bosworth, Demi Moore
Υπόθεση: Η Λιν συναντά όλη τη ψυχωτική οικογένειά της σε ένα γάμο και τα χάνει. Η Ελεν Μπάρκιν και η Ντέμι Μουρ βουτάνε στο μαύρο χιούμορ, τα ναρκωτικά και τις νευρώσεις, καυγαδίζοντας υπέροχα.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 5.1/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.0/10 (κριτικοί), 3.4/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΕΘΝΟΣ:  -
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): -
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr (Παπαμίχος):7.0/10

Shark Night 3D (τρόμου 3D)
Σκηνοθεσία: David R. Ellis/ Πρωταγωνιστούν: Sara Paxton, Dustin Milligan
Υπόθεση: Η Σάρα και οι φίλοι της φθάνουν στο εξοχικό της στη λίμνη Λουιζιάνα για ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο κάτω από τον ήλιο. Όταν όμως ο Μάλικ κάνει μια βουτιά στη λίμνη και βγαίνει με κομμένο το χέρι, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή: η παρέα πρέπει να τον μεταφέρει χωρίς καθυστέρηση στην άλλη πλευρά της λίμνης για να νοσηλευτεί. Επιβιβασμένοι όλοι σε ένα μικρό ταχύπλοο, σύντομα θα ανακαλύψουν ότι περιβάλλονται από αμέτρητους και τεράστιους σαρκοβόρους καρχαρίες. Και όταν το ταχύπλοο παθαίνει μια αναπάντεχη βλάβη, αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική βοήθεια ή οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, θα πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουν τους πεινασμένους καρχαρίες και να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι να φτάσουν στην ξηρά – αν και όσοι φτάσουν.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 4.1/10 (χρήστες)
RottenTomatoes.com: -
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 0/10
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): -
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr (Παπαμίχος): 1.0/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου