4 Δεκεμβρίου 2011

Η ... ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ELVIS


Το να εμφανίζεται κάποιος από το πουθενά και να ισχυρίζεται ότι είναι το άγνωστο παιδί ή ο υποτιθέμενος ξεχασμένος συγγενής κάποιου διάσημου δεν είναι κάτι σπάνιο. Μερικοί όμως - είτε από ψυχική παθογένεια είτε από κουτοπονηριά είτε για να κερδίσουν απλά τα 15 λεπτά διασημότητας που νομίζουν ότι τους αντιστοιχούν- φτάνουν στα άκρα. Αυτή είναι και η περίπτωση της Σουηδέζας Lisa Johansen, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η κρυφή κόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ.
Η Lisa έκανε πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της το 1998, όταν εξέδωσε βιβλίο με τα «απομνημονεύματα» της με τίτλο «Εγώ, η Λίζα Μαρί: Η αληθινή ιστορία της αληθινής κόρης του Έλβις Πρίσλεϊ» («I, Lisa Marie: The True Story of Elvis Presley's Real Daughter»). Στο βιβλίο ισχυριζόταν ότι ήταν η πραγματική κόρη του Έλβις και της Πρισίλα Πρίσλεϊ αντί της Λίζα Μαρί που όλοι γνωρίζουμε ως κόρη του θρύλου του ροκ εν ρολ. Πώς το γνώριζε η ίδια; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, γεννήθηκε και μεγάλωσε κανονικά με τους διάσημους γονείς της στην Αμερική μέχρι το 1979, δηλαδή δύο χρόνια μετά το θάνατο του Έλβις, οπότε η Πρισίλα υποτίθεται ότι την άφησε να μεγαλώσει στη Σουηδία για λόγους ασφαλείας σε ηλικία εννέα ετών. Εν συνεχεία, η Λίζα Μαρί της έκλεψε την ταυτότητα ως κόρη των Πρίσλεϊ για να της φάει την περιουσία. Πέρα από το εξωφρενικά αφελές των ισχυρισμών της, η άρνηση της τότε να διενεργήσει εξέταση DNA προς απόδειξη των λεγομένων της ήταν ικανή να αποδείξει την αβασιμότητα των «αποκαλύψεων» της.
Δεκατρία χρόνια μετά, η Lisa επιστρέφει δυναμικά και την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας 130 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Έλβις ως νόμιμη κληρονόμος του ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πέρυσι έκανε μυστική εξέταση DNA στο Λονδίνο. Δεν αποκαλύπτει βέβαια τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης, αλλά εγώ αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό να γίνει εξέταση DNA που να αποδεικνύει συγγένεια δύο ανθρώπων και η εξέταση να έγινε μόνο στον ένα. Ή πολύ αφελής είναι η κοπελιά ή για πολύ χαζούς μας περνάει που και πάλι σημαίνει ότι είναι πολύ αφελής αυτή η κοπελιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου