12 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 5,6 ΚΑΙ 8 ΕΤΩΝ!

Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στην περίπτωση του δεκατριάχρονου κοριτσιού από την Ελβετία, η οποία έμεινε έγκυος από δεκατετράχρονο συμμαθητή της. Σίγουρα η είδηση θα ξένισε πολλούς, καθώς οι δύο μελλοντικοί γονείς είναι πολύ μικρής ηλικίας και δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία ζωής και την ωριμότητα για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι το να γίνει κάποιος γονιός. Είναι δεκάδες όμως οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις κοριτσιών απ' όλον τον κόσμο ακόμα μικρότερης ηλικίας που έχουν γίνει μητέρες. Πολλές από αυτές τις ιστορίες είναι πραγματικά σοκαριστικές.
Το κορίτσι που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά ως η νεαρότερη μητέρα στον κόσμο είναι η Lina Medina από το Περού. Στις 14 Μαΐου 1939, στη σοκαριστικά μικρή ηλικία των 5 ετών, 7 μηνών και 21 ημερών η Lina έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι με καισαρική τομή, καθώς η λεκάνη της ήταν πολύ μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά. Η κοπέλα, που έπασχε από πρόωρη εφηβεία και είχε την πρώτη έμμηνο ρύση σε ηλικία 8 μηνών, έμεινε έγκυος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αρχικά συνελήφθη ως ύποπτος ο πατέρας της κατηγορούμενος για διάπραξη βιασμού και αιμομιξίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η Λίντα, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή και έχει κλείσει τα 78 της χρόνια, δεν αποκάλυψε ποτέ κάποιο στοιχείο για τον πατέρα του παιδιού της. Το παιδί, που γεννήθηκε 2 κιλά και 700 γραμμάρια, μεγάλωσε θεωρώντας τη Λίντα ως τη μεγαλύτερη του αδερφή μέχρι την ηλικία των 10 ετών, όταν έμαθε την αλήθεια. Τόσο η Λίντα όσο και ο Γκεράρδο, όπως βαφτίστηκε στη συνέχεια το παιδί, κατάφεραν να σπουδάσουν χάρη στην οικονομική στήριξη του μαιευτήρα που βοήθησε στη γέννα, ενώ στην κλινική του εργάστηκε μεγαλώνοντας και η νεαρή μητέρα. Ο Γκεράρδο απέκτησε αδερφάκι ύστερα από 33 χρόνια, μετά τον γάμο της μητέρα τους, ενώ πέθανε σε ηλικία 40 ετών, το 1979, από ασθένεια του μυελού των οστών, παρότι δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας μεγαλώνοντας.

Η σοκαριστική φωτογραφία της 5χρονης Λίντα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η δεύτερη μικρότερη μητέρα ήταν ένα κορίτσι από την Ουκρανία το 1934. Η Ελιζαβέτα, όπως ήταν το όνομα του κοριτσιού, σε ηλικία 6 ετών έγινε η νεαρότερη μητέρα που γέννησε με φυσικό τοκετό, καθώς οι γιατροί θεωρούσαν παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιήσουν καισαρική τομή. Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι έμεινε έγκυος από τον ίδιο την τον παππού, ο οποίος ήταν ναύτης. Μετά τη γέννα και τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, η οικογένεια της Ελιζαβέτα μετακόμισε στο Βλαδιβοστόκ, ενώ ο παππούς-βιαστής εξακολούθησε να μένει μαζί με την οικογένεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γνωστοποιηθεί.

Το παλαιότερο καταγεγραμμένο περιστατικό και το πρώτο στην ευρωπαϊκή ήπειρο έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 1759 στην Ελβετία. Σε ηλικία 8 ετών και 9 μηνών, η Anne Mummenthaler από το Lauperswil στο καντόνι της Βέρνης, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο όμως γεννήθηκε νεκρό. Προηγουμένως, η μικρή Anne υπέφερε έξι ημέρες από έντονους πόνους. Το περιστατικό έγινε γνωστό ύστερα από γράμμα που έστειλε ένας γιατρός που ονομαζόταν Schmidt στην εφημερίδα της εποχής "Acta helvetica", ο οποίος απέδωσε το θάνατο του εμβρύου στην απειρία του χειρουργού. Πατέρας του παιδιού φέρεται να ήταν ένα συγγενικό πρόσωπο, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η ταυτότητά του, ενώ και η Anne, όπως και τα περισσότερα κορίτσια που γεννούν σε τόσο μικρή ηλικία, εμφάνιζε συμπτώματα πρόωρης ανάπτυξης. Όπως ανέφερε ο γιατρός που γνωστοποίησε την υπόθεση, η Anne έδειχνε δέκα χρόνια μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία. (Σημ.: το γράμμα του γιατρού στα γαλλικά μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα 167 του βιβλίου "Acta Helvetica, physico-mathematico-botanico-medica, Τόμος 4"  δωρεάν από το books.google.gr).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πατέρας είναι κάποιος συγγενής της νεαρής μητέρας ή άτομο του πολύ στενού περιβάλλοντος, ενώ πολλές είναι και οι περιπτώσεις όπου ο νόμος της σιωπής είναι πιο δυνατός από την επιθυμία τιμωρίας του "τέρατος" που βίασε και κατέστησε έγκυο ένα τόσο μικρό κορίτσι. Δε λείπουν όμως και οι περιπτώσεις, όπου μία τέτοια εγκυμοσύνη σε τόσο μικρή ηλικία είναι τυπικά νόμιμη, σε κοινωνίες που συνηθίζουν να παντρεύουν τα παιδιά τους πολύ μικρά. Το 1933 με γράμμα της στο περιοδικό "British Medical Journal" η γιατρός Kathleen Vaughn αποκάλυψε την περίπτωση ενός 8χρονου κοριτσιού από το Κασμίρ της Ινδίας, η οποία πέθανε μαζί με το έμβρυο κατά τη γέννα. Όπως αναφέρει η γιατρός, το κορίτσι είχε εξαναγκαστεί να παντρευτεί. Και αν νομίζετε ότι αυτά τα έθιμα δε συναντώνται πλέον, θα αλλάξετε γνώμη αν μάθετε για την περίπτωση της 9χρονης Wanwisa Janmuk από τη βόρεια Ταϊλάνδη, η οποία έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι στις 26 Φεβρουαρίου 2001 σε νοσοκομείο της χώρας. Το μικρό κοριτσάκι είχε εξαναγκαστεί σε γάμο με έναν 27χρονο, με τις ευλογίες μάλιστα της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης, η οποία αναγνωρίζει ως έγκυρους τέτοιους γάμους, εφόσον γίνονται με τη συναίνεση ... των γονέων!

Τα περισσότερα κορίτσια κατάγονται από χώρες του τρίτου κόσμου και της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο έχουν καταγραφεί περιπτώσεις και στην πιο πολιτισμένη Δύση. Το παλαιότερο καταγεγραμμένο περιστατικό στις ΗΠΑ αφορά την Sally Deweese, η οποία στις 20 Απριλίου 1834 έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι βάρους τρεισήμισι κιλών σε ηλικία 10 ετών και 13 ημερών. Η Sally επίσης έπασχε από πρόωρη εφηβεία, ενώ δεν διέρρευσαν περισσότερα στοιχεία για τον πατέρα του παιδιού. Ωστόσο, η μικρότερη σε ηλικία αμερικανίδα μητέρα ήταν ένα κοριτσάκι από την πολιτεία του Μισισιπί, γνωστή ως Estelle P., η οποία σε ηλικία 9 ετών γέννησε ένα αγοράκι βάρους 3.2 κιλών στις 16 Μαρτίου 1908.

Τα περισσότερα περιστατικά που γνωστοποιούνται τα τελευταία χρόνια αφορούν κοριτσάκια ηλικίας 10 με 11 ετών και παραμένουν ανώνυμα, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από την αρνητική δημοσιότητα. Το τελευταίο περιστατικό που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ έγινε τον Αύγουστο του 2011 και αφορά ένα κοριτσάκι 11 ετών από το Mount Clemens του Μίτσιγκαν, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο έμεινε έγκυος από τον φίλο της μητέρας της, όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις DNA. Το πλέον πρόσφατο όμως περιστατικό παγκοσμίως αφορά ένα 11χρονο επίσης κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες, το οποίο γέννησε πρόωρα ένα αγοράκι στις 27 Νοεμβρίου 2011.

6 σχόλια:

  1. Θα τρελαθω πως γινεται να γινονται μητερες απο τοσο μοικρες.ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόωρη εφηβεία!!τις λυπάμαι και οι περισσότεροι γονείς δεν κάνανε τίποτα για να δικαιώσουν τα αθώα κοριτσακια τους !!!Εκτως απ´το δεκατρία χρονο
      !!!:(

      Διαγραφή
  2. Ε ναι στις υποανάπτυκτες χώρες είναι συχνά αυτά αλλά.. Νομίζετε ότι στις ανεπτιγμένες είναι καλύτερα; Εδω οι παιδεραστές έκαναν κόμμα στην ευρωπαϊκή ένωση.. Που αλλού ακούστηκε κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή