18 Ιανουαρίου 2012

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ)


Στις 18 Ιανουαρίου 1965, πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς ο γάμος της "εθνικής σταρ" Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από την πρώτη τους κοινή κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" έγιναν το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι του κόσμου, παρά τις κόντρες στη μεταξύ τους σχέση.
Η μετεξέλιξη της καλλιτεχνικής τους σχέσης σε σχέση ζωής αποτέλεσε φυσική εξέλιξη για τους θαυμαστές τους, που την περίμεναν πώς και πώς για χρόνια. Αν και ο γάμος τους δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος και μάλιστα διαλύθηκε δέκα χρόνια μετά, κατά σύμπτωση (;) όταν η ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία έπεσε σε παρακμή, και παρά τις κόντρες μεταξύ τους, παρέμεναν πάντα συνδεδεμένοι ως ζευγάρι-πρότυπο ("η Αλίκη και ο Δημήτρης") στη συνείδηση του λαού, ακόμα και αν έκαναν άλλες σχέσεις ή γάμους, ακόμα και με το θάνατό τους.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες που γεννήθηκε αυτό το μπλογκ (στις 23 Νοεμβρίου) δημοσίευσα ένα εκτενές αφιέρωμα σε δύο μέρη σχετικά με το γάμο της Αλίκης και του Δημήτρη, όπως τον περιέγραφαν τα δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής. Οι λεπτομέρειες είναι παραπάνω από αρκετές, ενώ πολλές φορές οι τότε καλλιτεχνικοί ρεπόρτερ δεν απέφυγαν τις υπερβολές με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού - όπως συμβαίνει και σήμερα δηλαδή. Ας θυμηθούμε αυτό το μίνι αφιέρωμα, μέσα από τους δύο παρακάτω συνδέσμους: 

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο), όπου περιγράφονται όλες οι προετοιμασίες για το γάμο και την τελετή στους Δελφούς
και 
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο), όπου περιγράφονται η δεξίωση και γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τις πρώτες ημέρες του ζευγαριού, μαζί μ' ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ συλλεκτικής αξίας, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της εποχής.
Επίσης: Πώς περιέγραψε η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη το γάμο της με τον Παπαμιχαήλ πέντε μέρες μετά το μυστήριο.
Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε για την επεισοδιακή ανακοίνωση του γάμου των δύο σταρ, κάνε κλικ εδώ.
Αν πάλι σας ενδιαφέρει πώς... τελείωσε ο γάμος του ζεύγους, κατευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Το πολύκροτο διαζύγιο Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου