31 Ιανουαρίου 2012

ΟΚΤΩ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Πότε ακριβώς η - φυσιολογική σε γενικές γραμμές - φθορά μιας σχέσης περνάει τα επιτρεπτά όρια και επιβάλλεται ένα διάλειμμα από τη σχέση; Το διάλειμμα ή ο χωρισμός δεν είναι κάτι που πολλές φορές θα έπρεπε να φοβόμαστε. Αντιθέτως, πολλές φορές μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχολογία του ατόμου. Ανακαλύψαμε μία έρευνα με τις οκτώ ενδείξεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά στη σχέση σας. Εσείς συμφωνείτε με αυτά;


1. Σταματήσατε να μιλάτε ο ένας στον άλλο. Και βέβαια δεν είναι ένδειξη υγιούς επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού αν οι συζητήσεις σας αναλώνονται στα ψώνια της ημέρας, στο τι καιρό θα κάνει και άλλα τέτοια τετριμμένα πράγματα που δεν προωθούν τη σχέση σας. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε σύντροφο μήπως και εμπλουτιστεί η θεματική που σας απασχολεί.

2. Δεν περνάτε πλέον χρόνο μαζί. Προτιμάτε να βγαίνετε με την παρέα σας όλο και πιο συχνά, ενώ δε θυμάστε καν πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκατε σε νυχτερινή έξοδο με τον/την σύντροφό σας; Έχετε ήδη χωρίσει αλλά δεν το έχετε καταλάβει ακόμα. Τι το κουράζετε άδικα;

3. Μαλώνετε συνέχεια. Αλλά όταν λέμε συνέχεια, εννοούμε συνέχεια. Αν δεν κάνετε τίποτα όλη τη μέρα εκτός από το να ανταλλάσσετε προσβολές και να μειώνει ο ένας τον άλλο, αν στην πολυκατοικία είναι γνωστές οι κραυγές που βγάζετε από τους συνεχεία καβγάδες σας και όχι από την απόλαυση του πάθους στη σχέση σας, κάντε ένα διάλειμμα να ξεκουραστείτε και εσείς και ο σύντροφος σας αλλά και οι γείτονες που δε φταίνε σε τίποτα.

4. Δεν κάνετε σεξ. Δεν είναι φυσιολογικό να έχετε πονοκέφαλο 365 ημέρες το χρόνο. Δεν είναι φυσιολογικό να έχετε πονοκέφαλο ούτε και 300 μέρες το χρόνο. Είτε επισκεφτείτε κάποιον παθολόγο είτε ομολογείστε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας ότι το πάθος δεν υπάρχει πια. Προσπαθείστε να το αναβιώσετε, αλλά αν δείτε ότι όσες προσπάθειες κι αν κάνετε αυτό δεν εμφανίζεται ποτέ στο ραντεβού, είναι προφανές νομίζω ότι εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα πολύ πολύ μεγάλο για να το παραβλέψετε.

5. Κοιμάστε σε χωριστά δωμάτια. Είναι καλό για τη σχέση να έχετε τον ιδιωτικό σας χώρο, να αποτοξινώνεστε λίγο ο ένας από τον άλλο, αλλά μη χάνετε και το μέτρο. Είναι άλλο πράγμα να διαβάζετε ήσυχοι το αγαπημένο σας βιβλίο και άλλο να μαζεύετε τα συμπράγκαλά σας για να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Μπορεί έτσι να γλιτώνετε ενίοτε την κρεβατομουρμούρα, μακροπρόθεσμα όμως μεγαλώνει το χάσμα που σας χωρίζει με το έτερο σας ήμισυ.

6. Τα αρνητικά της σχέσης είναι περισσότερα από τα θετικά. Καθίστε κάτω με την ησυχία σας και αξιολογήστε τη σχέση σας. Τι σας φτιάχνει και τι σας χαλάει σ' αυτήν. Ζυγίστε τα και καταλήξτε: πού γέρνει η ζυγαριά; Περισσότερα είναι τα θετικά ή τα αρνητικά, αυτά που σας πληγώνουν και σας χαλούν τη διάθεση; Αν ισχύει το τελευταίο, μην το σκέφτεστε καν. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα επειγόντως.

7. Σας περνάει από το μυαλό η ιδέα ενός χωρισμού. Ε, καλά...εσείς είστε ένα βήμα πριν τον οριστικό χωρισμό, όχι απλά το διάλειμμα. Αφού το σκέφτεστε που το σκέφτεστε, και μάλιστα όλο και συχνότερα, γιατί δεν το κάνετε να ηρεμήσετε και μέσα σας;

8. Δε νιώθετε χαρούμενοι. Το κόκκινο λαμπάκι σας "φωνάζει". Δε χρειάζεται να συμβιβάζεστε με ότι σας ρίχνει τη διάθεση. Πρέπει να κυνηγάτε αυτό που θα σας δίνει χαμόγελο, χαρά, ζωντάνια. Όλα τα άλλα είναι κακώς εννοούμενος κοινωνικός συμβιβασμός και δεν το αξίζετε - ούτε εσείς ούτε ο σύντροφός σας, που αργά ή γρήγορα θα καταλάβει πώς πραγματικά αισθάνεστε ανατροφοδωτώντας έναν ανούσιο, φαύλο κύκλο συναισθηματικής αποσύνθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου