7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ 5 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Το πρώτο ραντεβού είναι μια αρκετά αγχωτική υπόθεση. Πρώτα απ' όλα έχετε αγωνία τι θα βάλετε, πώς θα δείχνετε, αν θα αρέσετε. Όμως στο πρώτο ραντεβού θα πρέπει και να ανοίξετε το στόμα σας. Τι θα συζητήσετε; Πώς θα τα πείτε; Τι γνώμη θα σχηματίσει ο άλλος (ή η άλλη) για εσάς;
Βρήκα στο ίντερνετ την παρακάτω έρευνα με τα πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να συζητήσετε στο πρώτο σας ραντεβού. Ρίξτε τους μια ματιά. Εγώ πάντως συμφωνώ και με τα πέντε.

1. Μη συζητήσετε για τους πρώην. Ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν ευθύνεται για τα ελαττώματα του πρώην σας και δε χρειάζεται να ακούει συνέχεια για αυτόν στο πρώτο ραντεβού, αν δε θέλετε να είναι και το τελευταίο. Δείτε του ότι ενδιαφέρεστε για εκείνον και όχι ότι έχετε κολλήσει σε σχέσεις και απωθημένα του παρελθόντος.

2. Μη μιλήσετε για τα πράγματα που δε σας αρέσουν. Ο άνθρωπος με τον οποίο έχετε βγει το πρώτο σας ραντεβού θέλει να σας γνωρίσει καλύτερα δίνοντας έμφαση στα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε, ώστε να ξέρει πώς να σας φερθεί. Έτσι θα βρείτε αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, πάνω στα οποία θα μπορέσετε να ξεκινήσετε μια ωραία κουβέντα, η οποία θα οδηγήσει και στο πολυπόθητο δεύτερο ραντεβού.

3. Αποφύγετε να μιλάτε πολύ. Είναι δύσκολο να το αποφύγετε λόγω άγχους, το οποίο μπορεί να οδηγήσει είτε σε ακατάσχετη φλυαρία είτε στην απόλυτη μουγγαμάρα. Πρέπει να θυμάστε ότι το ραντεβού σας δε θέλει μόνο να μάθει πληροφορίες για εσάς, αλλά θέλει να μιλήσει και για τον εαυτό του λιγάκι. Άλλωστε κι εσείς δεν ενδιαφέρεστε να μάθετε κάποια πράγματα για εκείνον; Το να είστε καλός ακροατής αποτελεί βασικός πυλώνας μιας γερής σχέσης και αυτό "ανάβει" το συνομιλητή σας.

4. Μην ανοίξετε κουβέντα για τα χρήματα που βγάζετε. Αναπόφευκτα θα μιλήσετε για τις δουλειές σας, κάτι που θα είναι μάλλον και από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσετε. Με μια γενική κουβέντα θα μπορέσετε κάλλιστα να μαντέψετε το οικονομικό επίπεδο του συνομιλητή σας, χωρίς να τον ρωτήσετε ευθέως. Εάν δε διαπιστώσετε ότι διαθέτετε μεγαλύτερη οικονομική άνεση, μην το προβάλλετε στη συζήτηση. Δε θέλετε να φέρετε τον άλλο σε δύσκολη θέση - ούτε έχει και κάποιο νόημα να το κάνετε - όπως δε θα σας άρεσε αν συνέβαινε σε εσάς.

5. Μη συζητήσετε για το σεξουαλικό σας παρελθόν. Με άλλα λόγια δε χρειάζεται να δώσετε λογαριασμό με πόσους ή πόσες έχετε κάνει σεξ. Σκοπός του πρώτου ραντεβού είναι να γνωριστείτε και να διασκεδάσετε - μια μορφή οντισιόν ζωής. Μην τη χαλάσετε μπαίνοντας στη διαδικασία να ανακαλύψετε ποιος είναι πιο αχαλίνωτος σεξουαλικά. Θα γίνει και αυτή η κουβέντα αναπόφευκτα, αλλά καλό είναι να την κάνετε στην ώρα της, κάποια ραντεβού αργότερα, όταν θα γνωρίζεστε καλύτερα με το άνδρα ή τη γυναίκα που θα έχετε απέναντί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου