12 Φεβρουαρίου 2012

8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ!


Έχετε κόλλημα με το πώς μυρίζει το σώμα ή η αναπνοή σας; Δεν αντέχετε να βρίσκεστε σε ένα χώρο, όπου επικρατεί δυσοσμία και θέλετε να μάθετε τον "ένοχο";  Η ιστοσελίδα thedailymeal.com παραθέτει μια σειρά από τροφές που, είναι μεν θρεπτικές αλλά προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές. Δείτε ποιες είναι αυτές, αλλά και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

1. Κόκκινο κρέας
Το 2006, Τσέχοι επιστήμονες έκαναν μια πρωτότυπη έρευνα. Συνέλεξαν δείγματα ιδρώτα από κρεατοφάγους και χορτοφάγους άντρες. Τα δείγματα αυτά δόθηκαν σε γυναίκες να τα μυρίσουν και εκείνες κατά συντριπτική πλειοψηφία έκριναν πιο ελκυστικό τον ιδρώτα των χορτοφάγων.
Ποια είναι η λύση; Αντικαταστήστε το κρέας με θαλασσινά ή γίνετε χορτοφάγοι!

2. Κύμινο ή κάρυ.
Τα αρώματα αυτών των μπαχαρικών χτίζουν ολόκληρη αποικία στους πόρους σας, όπου και εγκαθίστανται για μέρες. Αντί για κύμινο χρησιμοποιείστε κάρδαμο, το οποίο διαπερνά γρήγορα το σώμα σας και αφήνει μια ωραία μυρωδιά.

3. Σκόρδο.
Η μυρωδιά του σκόρδου κυριολεκτικά ξεχειλίζει από το δέρμα σας, κάτι που σίγουρα γνωρίζετε, αφού το σκόρδο αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής διατροφής. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που κόβουμε ή συνθλίβουμε το σκόρδο, αυτό απελευθερώνει αλλικίνη, μια θειούχα χημική ένωση, η οποία μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες με τη σειρά τους επιφέρουν την ανάμιξη βακτηρίων με ιδρώτα προκαλώντας την ισχυρή, απωθητική μυρωδιά. 
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μυρωδιά: Αν εφαρμόσετε κάτω από τις μασχάλες σας λευκό ξύδι ή μηλόξυδο, θα σας κρατήσει άοσμους όλη την ημέρα. Επίσης, δε θα έχετε πρόβλημα, αν καταναλώσετε σκόρδο τόσο εσείς όσο και η παρέα σας. 

4. Σπαράγγια
Η μυρωδιά από τα σπαράγγια δε "χτυπά" στο δέρμα σας, αλλά στα ούρα. Το πρόβλημα δεν είναι και τόσο σοβαρό, εκτός κι αν βρεθείτε σε τουαλέτα εστιατορίου. Τι προκαλεί τη μυρωδιά; Η διάσπαση της θειούχας ένωσης μερκαπτάνη στο πεπτικό σύστημα. Αν είστε τυχεροί και δεν έχετε το ένζυμο που προκαλεί τη διάσπαση, τότε τα ούρα σας την έχουν γλιτώσει. Αν είστε άτυχοι, και ο οργανισμός διασπά τη μερκαπτάνη από τα σπαράγγια, τότε καλύτερα προτιμήστε την κατανάλωση πιπεριάς.

5. Σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο και λάχανο.
Πρόκειται για πολύ θρεπτικές τροφές, ωστόσο οι μυρωδιές που αφήνουν πίσω είναι πολύ μα πολύ έντονες. Αν μετά την κατανάλωσή τους, πάτε στην τουαλέτα και σας κατακλύσει μια μυρωδιά σάπιου αυγού, πλέον θα ξέρετε τι ευθύνεται για αυτό. Η λύση δεν είναι φυσικά να σταματήσετε την κατανάλωση του λάχανου ή του μπρόκολου, αλλά να εμπλουτίσετε τις τροφές αυτές, όταν τις καταναλώνετε, με εύοσμα μυρωδικά, όπως κόλιανδρο και κουρκούμη (ή χρυσόριζα), τα οποία όχι μόνο σας αναζωογονούν αλλά και βοηθούν να ελέγξετε την ανάγκη σας για ... τουαλέτα.

6. Κρεμμύδια.
Κατά την πέψη απελευθερώνουν ιδιαίτερα καυστικά έλαια, τα οποία μεταφέρονται μέσω της ροής του αίματος μέχρι τους πνεύμονες και από εκεί βγαίνει μια αρκετά οσμηρή αναπνοή. Όσο πιο πολλά καταναλώνετε, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ένταση της δυσάρεστης αναπνοής.
Η λύση είναι να μην τρώτε τα κρεμμύδια ωμά, αλλά σοταρισμένα. Στύβετε το λάδι με μια χαρτοπετσέτα και η αναπνοή σας θα μυρίζει πολύ λιγότερο δυσάρεστα.

7. Τροφές πλούσιες σε ίνες. 
Αν καταναλώσετε πάνω από πέντε γραμμάρια φυτικών ινών λίγο πριν ξεκινήσετε την προπόνηση, προετοιμαστείτε να βρομίσετε το γυμναστήριο με τον ιδρώτα σας και όχι μόνο. Υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο απελευθερώνονται κατά την πέψη και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. 
Τι μπορείτε να κάνετε; Εξισορροπείστε τις μυρωδιές με ένα ποτήρι νερό.

8. Καφές. 
"Επικίνδυνος" είναι ο πρωινός καφές. Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σας σύστημα, ο οποίος απελευθερώνει ιδρώτα. Επιπλέον, το στόμα στεγνώνει λόγω της οξύτητας του καφέ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα βακτήρια και να θρέφονται με θειούχες ενώσεις προκαλώντας κακή αναπνοή.
Το πρόβλημα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, αν αλλάξετε πρωινό ρόφημα και αντικαταστήσετε τον καφέ με τσάι από βότανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου