7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ... ΧΩΡΙΣΕΤΕ!


Αυτό που ξέραμε ως τώρα είναι ότι τα ζευγάρια που έχουν προβλήματα στη σχέση τους, που έχουν αποξενωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, επιλέγουν ως μέσο για να αναθερμάνουν τη σχέση τους ένα ταξιδάκι για δυο και να περάσουν ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο σε κάποιο ρομαντικό ξενοδοχείο. Ξεχάστε αυτό που ξέρατε! Υπάρχουν και ξενοδοχεία που σκοπό έχουν όχι να ενώσουν το ζευγάρι, αλλά να το ... χωρίσουν μια και καλή και μάλιστα σε ένα πολυτελές περιβάλλον πέντε αστέρων!

Στην Ολλανδία, ο Jim Halfens, εντόπισε αυτό το "κενό" στο χώρο των ξενοδοχείων και το εκμεταλλεύτηκε ιδρύοντας ολόκληρη αλυσίδα με την ονομασία "Divorce Hotel", δηλαδή "Ξενοδοχείο Διαζυγίου". Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρότζεκτ με αυτό το όνομα που συνεργάζεται με κλασσικά ξενοδοχεία στην Ολλανδία κυρίως, προσφέροντας εξειδικευμένους επαγγελματίες σε θέματα διαζυγίου (από νομικά μέχρι περιουσιακά) σε συνδυασμό με το όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον ενός κανονικού ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παντρεμένα ζευγάρια να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο τους μια ώρα αρχύτερα.
Όσοι λοιπόν το έχουν πάρει απόφαση να πάρουν χωριστούς δρόμους με το σύντροφό τους, μπορούν κάλλιστα να μείνουν ένα σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο αυτό, σε ειδικό δωμάτιο του οποίου θα συναντηθούν με ειδικό μεσολαβητή αλλά και με δικηγόρους, ώστε να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες: πώς θα μοιραστεί η περιουσία, τι θα γίνει με τα παιδιά, ποια θα είναι η διατροφή, όλα τα "αγκάθια" ενός διαζυγίου που καθυστερούν την έκδοση του. Αντί να χρειαστεί να επισκέπτονται τα δικηγορικά γραφεία τις καθημερινές, όπου ο δικηγόρος μπορεί να αφιερώσει περιορισμένο κάθε φορά χρόνο λόγω φόρτου εργασίας, τι καλύτερο από ένα διήμερο σε ένα χαλαρό περιβάλλον, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας, όπου θα υπάρχει άπλετος χρόνος να διακανονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες χωρίς φασαρίες και δικαστικές διαμάχες, αλλά μέσα από τη συζήτηση και με τη βοήθεια των ειδικών που προσφέρει το ξενοδοχείο. "Μέχρι να φύγουν από το ξενοδοχείο θα έχουν ρυθμιστεί όλα" υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του. "Το μόνο που θα απομένει είναι να κατατεθεί η συμφωνία σε έναν δικαστή στην Ολλανδία και αυτό θα χρειαστεί λίγες ακόμα εβδομάδες". 
Να διευκρινιστεί πάντως ότι δεν μπορεί οποιοδήποτε ζευγάρι να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που του παρέχει το "Divorce Hotel". Τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια υποβάλλουν αίτηση και στη συνέχεια περνούν από κάποιου είδους οντισιόν από τους ειδικούς συνεργάτες του ξενοδοχείου, που θα ελέγξει αν είναι κατάλληλοι για αυτού του είδους τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι όσα ζευγάρια έχουν την τάση να μαλώνουν εύκολα ή όσα είναι υπερβολικά εσωστρεφή και δεν εκδηλώνουν εύκολα τις σκέψεις τους για τη συμφωνία, πολύ απλά απορρίπτονται. Και φυσικά αφορά κυρίως ζευγάρια με μια μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια, που θα ξόδευαν δηλαδή χρήματα για να μείνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και να πληρώσουν λίγα χρήματα παραπάνω για τις υπηρεσίες των συνεργατών του "Divorce Hotel".
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων αυτού του πρωτότυπου ξενοδοχείου τα ζευγάρια επιλέγουν μόνα τους αν θα μείνουν στο ίδιο ή σε χωριστά δωμάτια, αν και συνήθως επιλέγουν το δεύτερο, ενώ το προσωπικό τους μεταχειρίζεται όπως και τους υπόλοιπους πελάτες: "Απλά τους προσέχουμε λίγο περισσότερο και φροντίζουμε να μην περιφέρονται μόνοι τους", όπως σημειώνει, διευκρινίζοντας πάντως ότι κατά την αναχώρηση των... νεοδιαζευγμένων, δεν τους απευθύνουν την κλασσική ερώτηση αν απόλαυσαν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου