9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πληθώρα ταινιών βγαίνει απόψε στους κινηματογράφους, πέντε καινούριες και δύο επαναπροβολές. Ξεχωρίζει το "Shame" του Στιβ Μακ Κουήν με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ, που έχει κερδίσει τους κριτικούς, ενώ έχει αποσπάσει σειρά βραβείων σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο. Για τους λάτρεις των ταινιών με φαντάσματα σε παλιά αρχοντικά κάνει πρεμιέρα "Η γυναίκα με τα μαύρα", ενώ ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί και η ταινία "Albert Nobbs" με την Γκλεν Γκλόουζ. Οι δύο κωμωδίες της βδομάδας δεν έχουν πείσει τους κριτικούς, ενώ οι λάτρεις του Star Wars μπορούν να δουν το episode 1 (παραγωγής 1999) σε 3D. Επίσης, σε περιορισμένο αριθμό ξαναβγαίνει και η κλασσική γαλλική ταινία του 1950 "Ο κύκλος του έρωτα" ("La Ronde").


Shame (δράμα)
Σκηνοθεσία: Steve McQueen/ Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Carey Mulligan
Υπόθεση: Ο Μπράντον είναι ένας επιτυχημένος, γοητευτικός τριαντάρης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Φαίνεται να τα έχει όλα, αλλά επίσης έχει μια ψυχαναγκαστική προσωπικότητα από την οποία νιώθει παγιδευμένος. Με μια σχεδόν ακόρεστη σεξουαλική όρεξη, ο Μπράντον καταφέρνει να επιβιώνει με συχνές σεξουαλικές σχέσεις. Κάποιες φορές πληρώνει γι' αυτές, άλλες φορές βρίσκει ικανοποίηση μόνος του αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Στον συνηθισμένο και τακτοποιημένο κόσμο του θα μπει η αδερφή του, η Σίσι, μια νέα κοπέλα που έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα, που όπως ο Μπράντον, απέκτησε κατά την παιδική της ηλικία.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8.0/10 (από 7.906 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.4/10 (κριτικοί), 3.9/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 10/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
myfilm.gr: 8.0/10
Η γυναίκα με τα μαύρα - The Woman In Black (θρίλερ)
Σκηνοθεσία: James Watkins/ Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Janet McTeer
Υπόθεση: Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς. Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών. 
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.3/10 (από 3.413 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.9/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3.0/10
Albert Nobbs (δράμα)
Σκηνοθεσία: Rodrigo García/ Πρωταγωνιστούν: Glenn Close, Janet McTeer, Aaron Johnson. Mia Wasikowska
Υπόθεση: Με σκηνικό ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, το Albert Nobbs είναι ένα δράμα για μία γυναίκα που μεταμφιέζεται σε άντρα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Τριάντα χρόνια αργότερα βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο στον χαρακτήρα που δημιούργησε η ίδια.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.6/10 (από 2.307 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.2/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10

One For The Money (κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Julie Anne Robinson/ Πρωταγωνιστούν: Katherine Heigl, Jason O'Mara
Υπόθεση: Η Στέφανι Πλαμ είναι άνεργη και απένταρη, ενώ το αυτοκίνητό της έχει κατασχεθεί. Αποφασίζει να πιάσει δουλειά στον ξάδερφό της, ο οποίος έχει το δικό του γραφείο εγγυήσεων για αποφυλακίσεις. Η πρώτη της αποστολή είναι να πιάσει τον Τζο Μορέλι, πρώην μπάτσο στο Τμήμα Ηθών και παλιό φλερτ της που φυγοδικεί, ενώ του έχει απαγγελθεί κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 4.8/10 (από 1.816 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3.0/10 (κριτικοί), 3.4/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 2/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3.0/10
  
Jack & Jill (κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Dennis Dugan/ Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Katie Holmes, Al Pacino
Υπόθεση:  Ο Jack, ένας δυναμικός διαφημιστής, έχει μια σχεδόν τέλεια ζωή στο L.A. με εξαίρεση την δίδυμη αδελφή του Jill που μένει στο Bronx. Κάθε χρόνο πρέπει να υπομένει την επίσκεψη της γεροντοκόρης αδερφής του για την Μέρα των Ευχαριστιών η οποία αυτή τη φορά παρατείνεται για έναν μήνα. Ο Jack, σε μια προσπάθεια συμφιλίωσης, συμφωνεί να κάνει όλα της τα χατήρια και να της προσφέρει μια πραγματική ξενάγηση στο L.A. Εντωμεταξύ, η διαφημιστική του εταιρία πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει τον Al Pacino για την επόμενη καμπάνια των Dunkin Donuts. Ο διάσημος ηθοποιός όμως είναι απρόσιτος καθώς πάσχει από νευρικό κλονισμό και έχει αρχίσει να συγχέει την πραγματικότητα με τους ρόλους που έχει υποδυθεί στο παρελθόν. Σε έναν αγώνα των Lakers ο Jack συνοδεύει την αδερφή του και εντελώς συμπτωματικά συναντούν τον Pacino που δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Jill. Η Jill όμως δεν ανταποκρίνεται και ο Jack προσπαθεί ιδιοτελώς να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στον ερωτοχτυπημένο Pacino, προκειμένου φυσικά να τον κλείσει για το διαφημιστικό. Η όλη κατάσταση κλιμακώνεται μέχρι που κάποια στιγμή ο Jack καταλαβαίνει ποιοι είναι οι πραγματικά σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 3.0/10 (από 7.792 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 2.6/10 (κριτικοί), 2.8/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 1/10
ΕΘΝΟΣ: 0/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 4.0/10
  
Ο κύκλος του έρωτα - La Ronde (γαλλικό δράμα, 1950)
Σκηνοθεσία: Max Ophüls/ Πρωταγωνιστούν: Anton Walbrook (αφηγητής)
Υπόθεση:  Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1890 στη Βιέννη. Η δομή είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από δέκα σκηνές που αλληλοσυνδέονται και που στην κάθε μία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι εραστών. Τα ζευγάρια είναι: Η πόρνη και ο στρατιώτης, ο στρατιώτης και η υπηρέτρια, η υπηρέτρια και ο νεαρός κύριός της, ο νεαρός κύριος και η παντρεμένη γυναίκα, η παντρεμένη γυναίκα και ο σύζυγός της, ο σύζυγος και η νεαρή κοπέλα, η νεαρή κοπέλα και ο ποιητής, ο ποιητής και η ηθοποιός, η ηθοποιός και ο κόμης, ο κόμης και η πόρνη. Το πρόσωπο που μας εισάγει στην ιστορία και εμφανίζεται συχνά μέσα στην ταινία επεξηγώντας μας καταστάσεις είναι ο αφηγητής, που θέτει σε κίνηση αυτή τη ρόδα του έρωτα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας; Είναι αληθινές ή όχι οι ανθρώπινες σχέσεις; Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, δέκα ερωτικές επαφές χωρίς συναίσθημα, δέκα πολυδιάστατες φιγούρες, χαρακτηριστικοί τύποι της βιενέζικης κοινωνίας του τέλους του δέκατου ενάτου αιώνα. Θα συναντηθούν, άλλοτε τυχαία, άλλοτε προγραμματισμένα, για να ανακαλύψουν τα κρυφά μυστικά του έρωτα, που αν και μοιάζει να είναι διαρκώς παρών, τελικά είναι ο μεγαλύτερος απών... 
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.6/10 (από 1.787 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.3/10 (κριτικοί), 4/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): κλασσική ταινιοθήκη
ΕΘΝΟΣ: 7/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 8.0/10
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου