26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ: ΤΑ ΣΠΑ ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ


Ένα περίεργο περιστατικό αναστάτωσε πριν λίγες ημέρες τους κατοίκους μιας συνοικίας της πόλης Μίλτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο 47χρονος Eric Scott άρχισε να χτυπάει ξαφνικά τις πόρτες των γειτόνων του ζητώντας τους να καλέσουν την αστυνομία, γιατί χρειαζόταν ιατρική βοήθεια, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος. Πράγματι, ύστερα από λίγη ώρα έφτασε στην περιοχή ένα περιπολικό με τον 47χρονο άνδρα να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση έχοντας σειρά από αυτοπροκαλούμενα τραύματα στα χέρια του, ενώ αίμα έτρεχε από τη μύτη του. 

Όταν ο Scott είδε τους αστυνομικούς, αρχικά το έβαλε στα πόδια και άρχισε να βρίζει δυνατά τον εαυτό του, μέχρι που σε κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει επίμονα στους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και να του περάσουν χειροπέδες, όμως ο Scott όρμηξε στο περιπολικό και έμπηξε τα δόντια του στο καπό ξύνοντας το και αφαιρώντας ακόμα και το χρώμα σε ένα σημείο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπως άλλωστε ζητούσε εξ αρχής, όμως εκεί ζητούσε από τους αστυνομικούς και τους νοσοκομειακούς υπαλλήλους να τον σκοτώσουν. 
Τι συνέβη σ' αυτόν τον άνδρα και παρουσίασε ξαφνικά μια τόσο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά; Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας δεν έπασχε από ψυχιατρική ασθένεια, αλλά εμφάνιζε συμπτώματα ενδοφλέβιας χρήσης αλάτων σπα, δηλαδή "εριστική συμπεριφορά, σύγχυση, απώλεια προορισμού, και επιθετικότητα προς τα όργανα επιβολής του νόμου". Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν τα "αθώα" - σε πρώτο βαθμό - άλατα που αγοράζουμε για να περιποιηθούμε το σώμα μας στη διάρκεια του μπάνιο, όταν εμείς κάνουμε κακή χρήση αυτών και αντί για την περιποίηση του σώματος μας τα χρησιμοποιήσουμε για να "φτιαχτούμε" - ενδοφλέβια ή όπως αλλιώς - σαν ναρκωτική ουσία. 
Σύμφωνα με τον Mark Ryan, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Δηλητηριάσεων της πολιτείας της Λουιζιάνα, τα άλατα σπα αποτελούν ωρολογιακές βόμβες. Πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για πολύ σοβαρούς πόνους, ώστε να νομίζουν ότι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και ότι πεθαίνουν. Άλλοι εμφανίζουν συμπτώματα ακραίας παράνοιας, ενώ έχουν διάφορες ψευδαισθήσεις νομίζοντας ότι βλέπουν ή ακούν διάφορα περίεργα τέρατα ή δαίμονες.
Η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DEA) έχει ήδη επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση εκτάκτου ανάγκης των αλάτων σπα από το Σεπτέμβριο του 2011, ύστερα από σειρά περίεργων περιστατικών σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, τον Μάιο του 2011, ένας άντρας από τη Δυτική Βιρτζίνια φόρεσε γυναικεία εσώρουχα και σκότωσε την κατσίκα του γείτονά του υπό την επήρεια τέτοιων αλάτων, ενώ μόλις τον περασμένο Ιανουάριο μια γυναίκα από τη Νέα Ορλεάνη εμφάνισε βακτήρια που έτρωγαν το δέρμα και το μυ στο βραχίονα του χεριού της ύστερα από ενδοφλέβια χρήση. 
[Πηγή: abcnews]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου