14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ... ΡΗΤΑ (ΜΕΡΟΣ II)


Κάποιες δηλώσεις ή ρητά που έχουν μείνει ιστορικά και αφορούν τον έρωτα δεν είναι και πολύ ρομαντικά. Αντιθέτως διέπονται από μια αποστασιοποίηση και κυνισμό. Διαβάστε μερικά, εξαιρετικά αφιερωμένα σε όσους δε γιορτάζουν σήμερα:


Λέων Τολστόι: Αν πει κανείς ότι θα αγαπά ένα πρόσωπο σε όλη του τη ζωή, είναι σα να πιστεύει ότι μπορεί να καίει ένα κερί σ' όλη διάρκεια της ζωής του.

Γούντι Άλεν: Πιστεύω στο σεξ κι στο θάνατο. Δύο εμπειρίες που έρχονται μία φορά στη ζωή.

Ζα-Ζα Γκαμπόρ: Δεν ξέρω τίποτα για το σεξ. Ήμουν πάντα παντρεμένη.

Τζον Μπάριμορ: Έρωτας είναι το ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ της γνωριμίας ενός όμορφου κοριτσιού και της ανακάλυψης ότι μοιάζει με μπακαλιάρο.

John Vanbrugh: Από τη στιγμή που μια γυναίκα σου δίνει την καρδιά της, δεν μπορείς ποτέ να ξεφορτωθείς την υπόλοιπη.

Ωστόσο, ο μάστερ της απομυθοποίησης του έρωτα δεν παύει να είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκατοντάδες τσιτάτα για σειρά από πτυχές της ζωής μας. Ορίστε μερικά, που αφορούν τον έρωτα και το συζυγικό βίο:

Ένας άντρας θέλει να είναι πάντα η πρώτη αγάπη μιας γυναίκας. Μια γυναίκα θέλει να είναι πάντα το τελευταίο ειδύλλιο ενός άντρα.

Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, αρχίζει πάντοτε με το να κοροϊδεύει τον εαυτό του και τελειώνει με το να κοροϊδεύει τους άλλους. Αυτός κατά κόσμον είναι ο έρωτας.

Στη συζυγική ζωή τρεις είναι πολλοί και δύο, κανένας.

Οι άντρες παντρεύονται, επειδή έχουν κουραστεί. Οι γυναίκες επειδή είναι περίεργες. Και οι δύο απογοητεύονται.

Τα κορίτσια δεν παντρεύονται ποτέ τους άντρες με τους οποίους φλερτάρουν. Δεν το θεωρούν σωστό.

Οι άσχημες γυναίκες πάντα ζηλεύουν τους άντρες του, οι όμορφες ποτέ. Είναι μονίμως απασχολημένες με το να ζηλεύουν τους άντρες άλλων γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου