14 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: WHITNEY HOUSTON - I WILL ALWAYS LOVE YOU


Με το θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον μόλις προχτές, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι που θα ταίριαζε στη σημερινή ημέρα από το "I Will Always Love You", τη μεγαλύτερη επιτυχία της αποθανούσης, ένα τραγούδι που αναφέρεται μεν σε έναν χωρισμό, αλλά εκφράζει το μέγεθος και τη δύναμη της αληθινής αγάπης.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η ερμηνεία της Γουίτνεϊ Χιούστον είναι απλά επανεκτέλεση. Το τραγούδι ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά από την Ντόλι Πάρτον, η οποία και το έγραψε. Περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "Lonely Comin' Down" που κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου 1974. Η Πάρτον έγραψε το τραγούδι με αφορμή τον επαγγελματικό της χωρισμό με τον μέντορά της στη μουσική, τον τραγουδιστή της κάντρι, Porter Wagoner. Η αρχική εκδοχή του τραγουδιού ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε. Θα λέγαμε ότι ήταν μια κάντρι μπαλάντα.
Το 1992, το τραγούδι επανεκτελέστηκε από την Γουίτνεϊ Χιούστον για το σάουντρακ της ταινίας "Ο σωματοφύλακας" (Bodyguard), όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Κέβιν Κόστνερ. Αρχικά, επρόκειτο να ηχογραφήσει ένα άλλο τραγούδι, το "What Becomes of the Brokenhearted", το οποίο όμως θα περιλαμβανόταν στο σάουντρακ μιας άλλης ταινίας της εποχής, τις "Πράσινες, τηγανητές τομάτες" (Fried, Green Tomatoes). Έτσι, επελέγη το "I Will Always Love You", όχι από την πρωτότυπη εκδοχή της Πάρτον αλλά από μια άλλη επανεκτέλεση του τραγουδιού, ενώ του προσέδωσε στοιχεία σόουλ μπαλάντας. Φυσικά το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ παρέμεινε για 14 εβδομάδες στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ του Μπίλμπορντ.

Ακούστε τις δύο εκδοχές του τραγουδιού, πρώτα από την Γουίτνεϊ Χιούστον ...


...και η πρωτότυπη εκτέλεση από την Ντόλι Πάρτον:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου