10 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο 20 Μαρτίου 2012. Καλό σαββατοκύριακο σε όλους με την ευχή να είναι το τελευταίο βροχερό σαββατοκύριακο του χειμώνα και να σταθεροποιηθεί ο καιρός σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.
Σαν σήμερα, το 1876 ο Γκράχαμ Μπελ πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη τηλεφωνική επικοινωνία λέγοντας διά τηλεφώνου στο συνεργάτη του "Κύριε Γουότσον, ελάτε εδώ, θέλω να σας δω".

Το 1925 ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός ύστερα από τη συγχώνευση δύο αθλητικών σωματείων του Πειραιά, του "Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιά" και του "Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς". Οι επιτυχίες του συλλόγου είναι μεγάλες σε όλα τα αθλήματα, όπου δραστηριοποιείται. Μέχρι σήμερα,η ομάδα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο έχει κατακτήσει 38 πρωταθλήματα, 24 Κύπελλα Ελλάδος, 4 Σούπερ Καπ και 1 Βαλκανικό κύπελλο το 1963. Η ομάδα μπάσκετ των ανδρών έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Ελλάδος, καθώς και ένα κύπελλο Ευρωλίγκα το 1997. Πολλές όμως είναι οι διακρίσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και των ομάδων του συλλόγου στα υπόλοιπα αθλήματα: βόλεϊ, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, στίβο, πάλη, πυγμαχία, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ενόργανη γυμναστική και πινγκ πονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου