3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Το κινητό τηλέφωνο που υπόσχεται ότι αντέχει μέχρι και 15 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.
 
Φαντάσου ότι είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στην παραλία απολαμβάνοντας την άδεια σου. Δε θα κάνεις όλη την ώρα ηλιοθεραπεία, αλλά όλο και κάποιο sms θα στείλεις, όλο και κάποιο τηλεφώνημα θα κάνεις στον κολλητό ή την κολλητή σου, θα ελέγξεις τα mail, θα ρίξεις μια ματιά στο facebook για να μάθεις πώς περνούν οι επαφές σου, λίγο στο twitter... Ε, πόσο να αντέξει κι αυτό το κινητό. Κάποτε η μπαταρία θα τελειώσει. Και τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; 

Δεν μπορώ να πω, σπουδαία εφεύρεση το κινητό τηλέφωνο, που απλοποίησε πολύ την καθημερινότητα μας. Ουσιαστικά δεν μπορούμε να φανταστούμε πλέον τη ζωή μας χωρίς αυτό. Η αχίλλειος πτέρνα όμως της σπουδαίας αυτής εφεύρεσης είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Φυσικά, με τα χρόνια κατασκευάζονται κινητά με όλο και μεγαλύτερες αντοχές, αλλά παράλληλα αυξάνονται και οι δυνατότητες χρήσης του κινητού σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, ειδικά μετά και από την έλευση των smartphone. Ουσιαστικά, ο μόνος εγγυημένος πλέον τρόπος για να μη μείνει το κινητό σου από μπαταρία την πιο ακατάλληλη στιγμή, είναι να μην το χρησιμοποιείς. Σωστά; Λάθος!
Η εταιρία XPAL Power με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ειδικεύεται σε μπαταρίες για κινητά, παρουσίασε στις 24 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας, το SpareOneTM, ένα πρωτοποριακό κινητό τηλέφωνο, το οποίο λειτουργεί μονάχα με μία κανονική μπαταρία τύπου ΑΑ, η οποία αντέχει για 15 ολόκληρα χρόνια. Έτσι τουλάχιστον το διαφημίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, με τη διευκρίνηση ότι τα 15 χρόνια αναφέρονται στη συνολική αντοχή της μπαταρίας αν το τηλέφωνο είναι κλειστό. Αλλά ακόμα κι αν αφήσουμε το συγκεκριμένο κινητό διαρκώς ανοιχτό, η μπαταρία θα αντέξει χωρίς φόρτιση για δύο ολόκληρους μήνες, ενώ ο χρόνος ομιλίας του φτάνει τις 10 ώρες - επιδόσεις εξίσου εντυπωσιακές.
Ουσιαστικά, το SpareOne είναι ένα dual band κινητό τηλέφωνο για έκτακτες ανάγκες - π.χ. αν βρίσκεστε χαμένοι στη μέση του πουθενά ή έχει χαλάσει ο φορτιστής σας, Διαθέτει ένα πλήκτρο για κλήσεις εκτάκτου ανάγκης, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ακόμα και χωρίς κάρτα SIM, και με το οποίο μεταδίδει την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόμαστε. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρικό τηλέφωνο, ακόμα και για smartphone βάζοντας απλά την SIM κάρτα στην κατάλληλη θέση.
Το συγκεκριμένο κινητό θα βγει στο εμπόριο μέσα στο Μάρτιο, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμα την τιμή του, αν και φαντάζομαι ότι θα είναι λίγο "αλμυρή", ούτε και για το πότε θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Το μόνο σίγουρο πάντως μέχρι στιγμής είναι ότι μαζί με το τηλέφωνο θα συμπεριλαμβάνεται η μπαταρία ΑΑ και μια μικροκάρτα SIM. Σίγουρα πάντως θα δώσει το έναυσμα και στις άλλες εταιρίες να ασχοληθούν πιο ενεργά με την κατασκευή κινητών εξοπλισμένων με μπαταρίες που θα αντέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Άλλωστε, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το κινητό τηλέφωνο φαίνεται να είναι η συσκευή του μέλλοντος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου