15 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ΜΕΡΟΣ 1ο: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ)

Δέκα ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους και απορώ με το σκεπτικό των εταιριών διανομής να βγάλουν τόσες πολλές ταινίες ταυτόχρονα στις αίθουσες. Η πρώτη ανάρτηση για τις νέες ταινίες είναι αφιερωμένη στις αμερικάνικες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα, πέντε στον αριθμό, μεταξύ των οποίων η ταινία που σκηνοθέτησε η Μαντόνα, μία κωμωδία του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, το ριμέικ ενός ισλανδικού θρίλερ, μία ταινία για όλη την οικογένεια και η 3D έκδοση της κλασσικής ταινίας Ντίσνεϊ, "Η Πεντάμορφη και το Τέρας".
W.E. (ρομαντικό δράμα)
Σκηνοθεσία: Madonna/ Πρωταγωνιστούν: Abbie Cornish, James D' Arcy
Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1998 και το Μανχάταν ζει στους φρενήρεις ρυθμούς της ανυπομονησίας που έχει προκαλέσει η επερχόμενη δημοπράτηση της περιουσίας του Δούκα και της Δούκισσας του Ουίνσδορ. Η δημοπρασία αυτή όμως, για την Γουόλι Γουίνθορπ από τον Νότο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γεγονός. Παγιδευμένη σε έναν κακό και δυστυχισμένο γάμο, η Γουόλις «χάνεται» στη λάμψη της ζωής των Ουίνσδορ και παθαίνει εμμονή με το ρομάντζο της Γουόλις Σίμπσον, της σικάτης χαρισματικής Αμερικανίδας και του Βασιλιά Εδουάρδου Η’. Ανακαλύπτοντας τις θυσίες που συνεπαγόταν η επιλογή της Γουόλις να περάσει τη ζωή της με τον Εδουάρδο, η Γουόλι βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς της και να κατακτήσει την προσωπική ευτυχία.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 4.6/10 (από 1.563 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.2/10 (κριτικοί), 3.4 (κoινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10
Κολλητοί με παιδί - Friends With Kids (κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Jennifer Westfeldt / Πρωταγωνιστούν: Jennifer Westfeldt, Adam Scott
Υπόθεση: Ο Τζέισον και η Τζούλι γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια και τους δένει μια δυνατή αλλά καθαρά πλατωνική φιλία. Ανύπαντροι και τριαντάρηδες, τους αρέσει να σχολιάζουν και παρατηρούν τα ζευγάρια γύρω τους, που αλλάζουν -προς το χειρότερο- αμέσως μόλις παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Ο Τζέισον και η Τζούλι αποφασίζουν να τα βάλουν με το κατεστημένο: θα κάνουν ένα παιδί μαζί, αλλά θα ζουν την ερωτική τους ζωή χώρια. Η πρωτοποριακή τους ιδέα μπαίνει σε εφαρμογή, πόσο μπορεί όμως να κρατήσει;
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.3/10 (από 1.792 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.5/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κoινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 4.5/10
  
Το τελικό χτύπημα - Contraband (θρίλερ)
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur / Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale
Υπόθεση: Πρόκειται για ένα χολιγουντιανών προδιαγραφών remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ Ρέικιαβικ - Ρότερνταμ, με πρωταγωνιστή έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει (αλλά και να παραμείνει) στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εργαζόμενος σε εταιρεία security. Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.7/10 (από 7.179 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.4/10 (κριτικοί), 3.6/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10
 

Ταξίδι 2: Το μυστηριώδες νησί 3D - Journey 2: The Mysterious Island (οικογενειακή περιπέτεια)
Σκηνοθεσία:Brad Peyton / Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Michael Cain, Josh Hutcherson
Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινάει, όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη – ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν να αναζητούν το νησί, προκειμένου να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.1/10 (από 6.662 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.9/10 (κριτικοί), 3.4/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3/10
 
Η Πεντάμορφη και το Τέρας 3D - Beauty And The Beast 3D  (κινουμένων σχεδίων)
Υπόθεση: Η Μπελ, μια έξυπνη και πέντε φορές όμορφη κοπέλα, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα, που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας πρέπει να κατακτήσει την Μπελ, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Εντωμεταξύ, η Μπελ κερδίζει την εκτίμηση και την καρδιά του μαγεμένου προσωπικού του κάστρου, ενώ τελικά τη δική της καρδιά κλέβει το τέρας. Άλλωστε, όπως συμβαίνει στα παραμύθια που σέβονται το κοινό τους, κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του, το Τέρας κρύβει έναν αληθινό πρίγκιπα.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8/10 (από 116.724 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.2/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 7.5/10

Για τις υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας κάντε  κλικ εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου