3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΑΤΜ ΓΙΑ CUPCAKES ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πρώτο ΑΤΜ πώλησης cupcakes στον κόσμο.

Τα cupcakes αποτελούν μια από τις πιο πρόσφατες, παγκόσμιες μανίες. Στην Ελλάδα έγιναν περισσότερο γνωστά λόγω του .. Γρηγόρη Αρναούτογλου, η σύντροφος του οποίου, η ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Κοτοβός, διατηρεί κατάστημα με cupcakes στην Κηφισιά. Στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Μπέβερλι Χιλς, μια γνωστή αλυσίδα παρασκευής και πώλησης cupcakes είχε μια πρωτότυπη ιδέα λανσάροντας τα πρώτα ΑΤΜ στον κόσμο αποκλειστικά για την αγαπημένη αυτή λιχουδιά. Νικόλ, διάβασε την παρακάτω ανάρτηση, γιατί σε ενδιαφέρει.

Η αλυσίδα Sprinkles, λοιπόν, περηφανεύεται ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λειτουργήσει σε αρτοποιείο της αλυσίδας στο Μπέβερλι Χιλς το πρώτο ΑΤΜ για cupcakes στον κόσμο, όπου οι πελάτες δε θα χρειάζεται να στήνονται πλέον στην ουρά για να αγοράσουν ένα ή και περισσότερα από τα αγαπημένα τους κέικ "του φλιτζανιού", αλλά θα μπορούν να τα αγοράζουν απευθείας από το ειδικό αυτόματο μηχάνημα πώλησης που θα διαθέτει το συγκεκριμένο αρτοποιείο. Το μηχάνημα θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει μεταξύ οκτώ διαφορετικών γεύσεων. Θα έχει ειδική υποδοχή για πιστωτικές κάρτες (και απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας το σχετικό άρθρο στην Washngton Post η πληρωμή γίνεται μάλλον μόνο με πιστωτική), ενώ αν ενδιαφέρεστε για μια σύγκριση τιμών, το ένα cupcake στις ΗΠΑ (ή έστω στο συγκεκριμένο μηχάνημα) κοστίζει 4 δολάρια. 
Η γυναίκα που ίδρυσε την εν λόγω αλυσίδα, η Candace Nelson, είχε τη σχετική έμπνευση, όταν ένα βράδυ είχε απίστευτη όρεξη να φάει ένα cupcake, αλλά δεν μπορούσε να βρει πουθενά, γιατί τα καταστήματα ήταν κλειστά. Το μηχάνημα θα είναι εφοδιασμένο με εκατοντάδες φρεσκοψημένα cupcakes, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς εφόδια, ενώ σύντομα αναμένεται να εφοδιαστούν με αντίστοιχα ΑΤΜ και άλλα μαγαζιά της αλυσίδας σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω κατά πόσο θα διατηρούν τα cupcake τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους μέσα σε ένα τέτοιο μηχάνημα (κι αν κρίνω από τα αυτόματα μηχανήματα για καφέδες, πολύ αμφιβάλλω ότι θα το καταφέρουν), ενώ έχω και μία ένσταση για το χρώμα των συγκεκριμένων μηχανημάτων, που είναι το κουφετί-ροζ. 
Ο παγκόσμιος πόλεμος των cupcakes μόλις αρχίζει και νομίζω ότι η Κοτοβός θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα φέρει αυτήν την καινοτομία και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου