16 Μαρτίου 2012

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ

Είναι αυτό το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού;

Και τι δεν έχει ειπωθεί, τι δεν έχει γραφτεί για ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά μυστήρια, την Ιερά Σινδόνη, η οποία βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα απλό κομμάτι λινού υφάσματος σε κιτρινωπή απόχρωση - που οφείλεται και στο πέρασμα του χρόνου - με μήκος 4,30 μέτρα και πλάτος 1,10 μέτρα, στο οποίο φέρεται να έχει αποτυπωθεί η εικόνα ενός αντρικού προσώπου με γένια, το οποίο πολλοί το ταυτίζουν με το πρόσωπο του Ιησού.
Η επίσημη ρωμαιοκαθολική εκκλησία πάντως δεν αποδέχεται την αυθεντικότητα τις Σινδόνης, παρότι φυλάσσεται από το 1578 στον καθεδρικό ναό του Τορίνο (με μικρά διαλείμματα), ύστερα και από τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών που ανάγουν την κατασκευή της Σινδόνης στο 13ο με 14ο αιώνα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν να ταυτίζουν το συγκεκριμένο ύφασμα και το πρόσωπο που αναπαριστά με τον Ιησού υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το σάβανο με το οποίο τύλιξαν τον Ιησού οι μαθητές Του, όταν παρέδωσε το πνεύμα Του πάνω στο σταυρό του μαρτυρίου.
Καθώς το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης εξακολουθεί να ιντριγκάρει πολλούς πιστούς, παρά τις επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία που της αποδίδεται, ένας ιταλός επιστήμονας, ο Τζούλιο Φάντι, καταθέτει τη δική του επιστημονική άποψη για αυτό το μυστήριο. Ο Φάντι είναι καθηγητής των μηχανικών και θερμικών μετρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας και έχει αφιερώσει όλη του σχεδόν τη ζωή στη λύση του γρίφου της Σινδόνης. Πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Imaging Science and Technology, στο οποίο εκτιμά ότι η ανθρώπινη μορφή που φαίνεται αποτυπωμένη στο ύφασμα και που ταυτίζεται από ορισμένους με το πρόσωπο του Ιησού, στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα στεφανιαίας ηλεκτρικής εκκένωσης (ή αλλιώς ηλεκτροφωτογραφίας). Υποστηρίζει με άλλα λόγια ότι η έκλυση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στην ατμόσφαιρα συνέβαλε στην καταγραφή του πεδίου ακτινοβολίας του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου που βρισκόταν κάτω από τη σινδόνη, κατά τα πρότυπα της ηλεκτροφωτογραφίας - ή "φαινόμενο Κίλιαν". Όπως όμως και ο ίδιος ο Φάντι επισημαίνει, για να αποτυπωθεί μια εικόνα τέτοιου μεγέθους θα απαιτείτο ηλεκτρική τάση δεκάδων εκατομμυρίων βολτ, ενώ ο ερευνητής "κλείνει το μάτι" και στους πιστούς που ταυτίζουν τη σινδόνη με το θάνατο του Ιησού σημειώνοντας πως η έκλυση τόσο μεγάλης ποσότητας ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας "είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται με την Ανάσταση".

[Πηγή: La Stampa]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου