22 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Η μία από αυτές είναι ελληνική, τα "Δεσμά αίματος" του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Παγκόσμια πρεμιέρα έχουμε για τους πολυαναμενόμενους "Αγώνες πείνας", ενώ θετικές κριτικές έχει αποσπάσει και το δφραματικό φιλμ από την Αργεντινή "Οι ακακίες". Οι άλλες δύο καινούριες ταινίες της εβδομάδες είναι δύο ταινίες θρίλερ από τις ΗΠΑ, "Το καταφύγιο" και "Transit".

Δεσμά αίματος (δράμα, Ελλάδα)
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος/ Πρωταγωνιστούν: Μαρκέλλα Γιανάτου, Γιάννης Στάνκογλου
Υπόθεση: Το ανακαινισμένο διαμέρισμα της Μαργαρίτας προμηνύει μια νέα αρχή. Ο πατέρας της είναι νεκρός, μαζί του και η εικόνα της άγνωστης σε εκείνην μητέρα της. Το παρελθόν, δίνει τη θέση του σε ένα λευκό, κομψό παρόν, όπως η ίδια φαντάζεται πως πρέπει να είναι η ζωή. Κι όμως θα αναζητήσει στη Βόρεια Ελλάδα τον απρόσιτο πρώην εραστή της, για να κλείσει ένα λογαριασμό που θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτός ανάμεσά τους. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αεροσυνοδού, της Μαργαρίτας που βλέπει τις μέρες της να περνούν ανάμεσα στα επαγγελματικά της ταξίδια και στην στασιμότητα της προσωπικής της ζωής, εξαιτίας του κατάκοιτου πατέρα της. Μετά το θάνατο του τελευταίου, όμως, η Μαργαρίτα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσει έναν ερωτικό σύντροφο του παρελθόντος.
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος):-
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3/10



Αγώνες πείνας, The Hunger Games (επιστημονικής φαντασίας, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Gary Ross/ Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks
Υπόθεση: Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.
Οι βαθμολογίες:
RottenTomatoes.com: 7.5/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10



Το κρησφύγετο, Safe House (θρίλερ δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa/ Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Denzel Washington
Υπόθεση: Ένας νεαρός πράκτορας της CIA πρέπει να μεταφέρει έναν επικίνδυνο εγκληματία, πρώην πράκτορα της CIA, σε άλλον ασφαλή προορισμό, έπειτα από επίθεση που δέχονται στο κρησφύγετο όπου αρχικά βρίσκονταν.
Οι βαθμολογίες:
IMDb.com: 7.0/10 (19.176 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.7/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10

Οι ακακίες, Las Acacias (δράμα, Αργεντινή)
Σκηνοθεσία: Pablo Giorgelli/ Πρωταγωνιστούν:Germán de Silva, Hebe Duarte, Nayra Calle Mamani
Υπόθεση: Ο Ρουμπέν είναι ένας μοναχικός φορτηγατζής που για χρόνια κάνει το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μπουένος Άιρες, μεταφέροντας ξυλεία. Ωστόσο, το σημερινό ταξίδι θα είναι διαφορετικό. Το αφεντικό του έχει κανονίσει να έχει ο Ρουμπέν μια επιβάτιδα, τη Χασίντα, η οποία θέλει να πάει στο Μπουένος Άιρες, όπου, με τη βοήθεια συγγενών της, ελπίζει να βρει δουλειά. Η Χασίντα έχει μαζί την οκτώ μηνών κόρη της, Αναχί. Ο ψυχρός, εσωστρεφής Ρουμπέν, συνηθισμένος στη μοναξιά του επαγγέλματός του, θα μπορούσε ίσως να αγνοήσει μία ενήλικα, αλλά το επίμονο βλέμμα της μικρής απειλεί να διαπεράσει τη στωική του πανοπλία. Με την Αναχί να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη θέση οδηγού και επιβάτη, η Χασίντα εκμαιεύει σιγά σιγά πληροφορίες για το παρελθόν του Ρουμπέν, θέτοντας τη βάση για έναν ανθρώπινο σύνδεσμο που και οι δυo τους έχουν ανάγκη.
Οι βαθμολογίες:
IMDb.com: 7.1/10 (327 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.6/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10
 
Transit (θρίλερ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Antonio Negret/ Πρωταγωνιστούν: James Caviezel, James Frain
Υπόθεση: Μετά από μια αιματηρή ληστεία τράπεζας, οι δράστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα οδοφράγματα της αστυνομίας που τους ψάχνει και τέσσερα εκατομμύρια δολάρια στα χέρια τους. Για να φυγαδεύσουν τα κλεμμένα λεφτά, κρύβουν τα λεφτά στο αυτοκίνητο μίας ανυποψίαστης οικογένειας που ζει στα προάστια και τους εκβιάζουν να περάσουν τα κλοπιμαία από τα οδοφράγματα. Τώρα, οι εγκληματίες θέλουν πίσω τα λεφτά τους και δεν σκοπεύουν να αφήσουν τίποτα να τους σταθεί εμπόδιο...
Οι βαθμολογίες:
IMDb.com: 5.8/10 (2.507 χρήστες)
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 1/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου