5 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ;


Ο σημερινός γάλλος πρόεδρος, Νικολά Ζαρκοζί, είναι γνωστό ότι έχει εν μέρει ελληνική καταγωγή, από την οικογένεια της μητέρας του, ενώ ο πατέρας του ήταν Ούγγρος. Ο ίδιος πάντως γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 1955. Ο αντίπαλος του στις εκλογές του Απριλίου για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ,
είναι γαλλικής καταγωγής και από τους δύο του γονείς και γεννήθηκε στην πόλη Ρουέν της βόρειας Γαλλίας στις 12 Αυγούστου 1954. Φαινομενικά οι δυο τους δεν έχουν κανένα άλλο κοινό πέρα από την επιθυμία να κερδίσουν τις εκλογές του Απριλίου. Σύμφωνα με ένα γενεαλόγο και συγγραφέα ωστόσο, οι δυο άνδρες είναι μακρινοί συγγενείς και μάλιστα η συγγένεια τους αυτή ανάγεται σε έναν κοινό τους πρόγονο το 17ο αιώνα. 
Ο Jean-Louis Beaucarnot είχε την ιδέα να ψάξει το γενεαλογικό δέντρο των δύο πολιτικών και από την έρευνα του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι δυο είναι απόγονοι ενός άντρα που έζησε το 17ο αιώνα και ονομαζόταν Claude Labully-Berty. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο βιβλίο του με τίτλο "Ο πολιτικός κόσμος", το οποίο εκδόθηκε πέρυσι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συγγραφέα, οι γιαγιάδες των δύο αντρών από την πλευρά των μητέρων τους ζούσαν στην Λυόν, ενώ είχαν κοινούς προγόνους στην περιοχή της Σαβοΐας, ένας εκ των οποίων ήταν και ο εν λόγω άντρας. Ο Claude Labully-Berty φέρεται να εργαζόταν σε μια φάρμα της περιοχής των γαλλικών Άλπεων, ενώ, κάποια χρόνια αργότερα, το όνομα της οικογένειας Labully συνδέθηκε με την παρασκευή ενός κέικ που έμοιαζε οπτικά με το σχήμα του γυναικείου στήθους και το οποίο ψηνόταν τη γιορτή της αγίας Αγάθης, το στήθος της οποία έκοψαν οι Ρωμαίοι.
Εγώ πάντα είχα την αγωνία να μάθω ποιοι ήταν οι πρόγονοι μου πριν από κάτι αιώνες, αλλά δεν ξέρω σε πόσο βάθος μπορεί να φτάσει μια τέτοια έρευνα. Τώρα, το να είναι συγγενείς οι δυο άνδρες μόνο και μόνο επειδή οι δυο γιαγιάδες τους έμεναν στην ίδια πόλη... ε, τι να πω. Στο κάτω κάτω, αν πιστέψουμε και όσα λέει η Αγία Γραφή, όλοι καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα, οπότε είμαστε κατά κάποιον τρόπο όλοι μεταξύ μας συγγενείς. Οι δύο πολιτικοί πάντως δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο, αν και δε νομίζω ότι υπάρχει και κάτι σοβαρό για να σχολιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου