8 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στους ελληνικούς κινηματογράφους. Μεταξύ αυτών συναντούμε δύο ευρωπαϊκές ταινίες με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών: "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" και "Elena". Άποψε κάνει πρεμιέρα και η ταινία "Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου" που όμως δίχασε τους έλληνες κριτικούς. Οι υπόλοιπες, νέες ταινίες της εβδομάδας είναι: το θρίλερ "Μυστηριώδης εξαφάνιση", η ταινία τρόμου "Ο διάβολος μέσα της" και η ταινία επιστημονικής φαντασίας "John Carter", η οποία κάνει παράλληλα πρεμιέρα και στους αμερικάνικους κινηματογράφους.

Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο - Les Neiges Du Kilimandjaro (δράμα, Γαλλία)
Σκηνοθεσία:Robert Guédiguian/ Πρωταγωνιστούν: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin
Υπόθεση: Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.1/10 (από 245 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.8/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Ραουζαίος) 8/10

Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου - This Must Be The Place (δράμα)
Σκηνοθεσία: Paolo Sorrentino/ Πρωταγωνιστούν: Sean Penn, Frances McDormand
Υπόθεση: Ο Cheyenne είναι ένας πρώην ροκ σταρ. Στην ηλικία των πενήντα ντύνεται ακόμα “Goth” και ζει στο Δουβλίνο από τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο δεν μιλούσαν, τον φέρνει πίσω στην Νέα Υόρκη. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί. Ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Αμερική.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.8/10 (από 3.059 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Ραουζαίος) 7/10, (Παπαμίχος) 5.5/10
  

Elena (δράμα, Ρωσία)
Σκηνοθεσία: Andrey Zvyagintsev/ Πρωταγωνιστούν: Nadezhda Markina, Andrey Smirnov
Υπόθεση: Η Ελένα και ο Βλαντιμίρ είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που προέρχεται από διαφορετικές τάξεις. Ο Βλαντιμίρ είναι ένας πλούσιος και ψυχρός άντρας, ενώ η Ελένα προέρχεται από ένα ταπεινό περιβάλλον και είναι μια υπάκουη σύζυγος. Γνωρίστηκαν αργά στις ζωές τους κι έχουν και οι δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους. Ο γιος της Ελένα, είναι άνεργος, ανίκανος να στηρίξει την οικογένεια του, και ζητά συνεχώς χρήματα από τη μητέρα του. Η κόρη του Βλαντιμίρ, είναι μια ανέμελη κοπέλα, απομακρυσμένη από τον πατέρα της. Μια καρδιακή προσβολή θα αναγκάσει το Βλαντιμίρ να παραμείνει στο νοσοκομείο, όπου θα ανακαλύψει ότι ο χρόνος που του απομένει είναι περιορισμένος. Μια μικρή αλλά τρυφερή επανασύνδεση με την κόρη του, τον οδηγεί να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση: εκείνη θα είναι η μόνη κληρονόμος της περιουσίας του. Το ανακοινώνει στην Ελένα, και οι ελπίδες της να συντηρήσει το γιο της εξαφανίζονται. Η ταπεινή νοικοκυρά θα σκεφτεί ένα σχέδιο για να δώσει στο γιο και τα εγγόνια της την ευκαιρία για μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.5/10 (από 1.165 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Ραουζαίος) 8/10, (Παπαμίχος) 7/10

Ο διάβολος μέσα της - The Devil Inside (τρόμου)
Σκηνοθεσία: William Brent Bell/ Πρωταγωνιστούν: Fernanda Andrade, Evan Helmuth, Simon Quarterman
Υπόθεση: Τo 1989 η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Μαρία Ρόσι, η οποία ομολογούσε πως είχε δολοφονήσει άγρια τρία άτομα. 20 χρόνια μετά, η κόρη της η Ιζαμπέλα προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Για το σκοπό αυτό, πηγαίνει στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα της Ιταλίας για τους Ψυχοπαθείς Εγκληματίες, όπου νοσηλεύεται η μητέρα της, προκειμένου να ανακαλύψει αν είναι ψυχασθενής ή δαιμονισμένη. Όταν προσλαμβάνει δύο νεαρούς εξορκιστές, για να θεραπεύσουν τη μητέρα της χρησιμοποιώντας «ανορθόδοξες» μεθόδους εξορκισμού και συνδυάζοντας την επιστήμη με τη θρησκεία, έρχονται αντιμέτωποι με το απόλυτο κακό με τη μορφή τεσσάρων δαιμόνων που έχουν υπό την απόλυτη κυριαρχία τους τη Μαρία.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 3.6/10 (από 6.891 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 2.6/10 (κριτικοί), 2/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 2/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5/10
 

Μυστηριώδης εξαφάνιση - Gone (θρίλερ)
Σκηνοθεσία: Heitor Dhalia/ Πρωταγωνιστούν: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter, Daniel Sunjata
Υπόθεση: Η Τζιλ Πάρις επιστρέφει στο σπίτι της έπειτα από τη νυχτερινή της βάρδια και ανακαλύπτει πως η αδελφή της έχει εξαφανιστεί. Η ίδια η Τζιλ υπήρξε θύμα απαγωγής στο παρελθόν ενός serial killer, απ’ τον οποίο όμως κατάφερε να ξεφύγει, και πιστεύει πως η αδελφή της έχει πέσει θύμα του ίδιου δολοφόνου. Αναφέρει την εξαφάνιση στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Η Τζιλ έχει λίγες ώρες μπροστά της μέχρι το ξημέρωμα, για να βρει την αδελφή της ζωντανή...
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 5.3/10 (από 966 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3.2/10 (κριτικοί), 3.2/5 (κοινό)
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3/10
  
John Carter (επιστημονικής φαντασίας)
Σκηνοθεσία: Andrew Stanton/ Πρωταγωνιστούν: Taylor Kitch, Lynn Collins
Υπόθεση: Ο Τζον Κάρτερ ένας πρώην λοχαγός του αμερικανικού στρατού, κουρασμένος από τον πόλεμο, μεταφέρεται με ανεξήγητο τρόπο στον πλανήτη Άρη (Μπαρσούμ για τους γηγενείς), όπου θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια επικών διαστάσεων διαμάχη μεταξύ των κατοίκων του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ταρς Τάρκας και της σαγηνευτικής Πριγκίπισσας Ντέτζα Θόρις. Σε έναν κόσμο στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο Κάρτερ ανακαλύπτει ξανά την ανθρωπιά του όταν συνειδητοποιεί ότι η επιβίωση του Μπαρσούμ και των κατοίκων της είναι στα χέρια του.
Οι βαθμολογίες:
RottenTomatoes.com: 6/10 (κριτικοί)
ΕΘΝΟΣ: 3/10
LIFO (Κουτσογιανόπουλος): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 2.5/10
 
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου