7 Μαρτίου 2012

ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΕΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ

Έχουμε ξανακούσει για υποθέσεις, όπου μία γυναίκα κόβει το πέος του συντρόφου της είτε από παθολογική αγάπη είτε από παθολογική ζήλια ή ακόμα και επειδή εκείνος την κακοποιούσε σεξουαλικά. Ε, λοιπόν, ποιος είπε ότι ένας άνδρας δε θα σκεφτόταν ποτέ να κόψει το πέος ενός άλλου άνδρα, όχι στα πλαίσια μιας ομοφυλοφυλικής σχέσης, αλλά επειδή ο άλλος διατηρούσε δεσμό με τη σύντροφό του. 

Ο 38χρονος Blaise Fragione από τη Γαλλία όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά και το έκανε πράξη αδιαφορώντας για αυτό που οι άντρες συνήθως λέμε αναφερόμενοι στο πέος μας, ότι είναι μέρος της αντρικής μας τιμής. Ο 38χρονος άνδρας, λοιπόν, πρόκειται να δικαστεί αύριο Πέμπτη με την κατηγορία της διακεκριμένης επίθεσης σε συνδυασμό με πρόκληση ακρωτηριασμού κατά ενός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, καθώς η γαλλική αστυνομία δεν έχει γνωστοποιήσει τα στοιχεία του θύματος. Συγκεκριμένα, ο Fragione κατηγορείται ότι τον Οκτώβριο του 2008 έκοψε με ξυραφάκι ένα μέρος από το πέος του θύματος, αφού προηγουμένως τον χτύπησε στο κεφάλι και τον έριξε αναίσθητο, ενώ στη συνέχεια έριξε το κομμένο αντρικό μόριο στη λεκάνη της τουαλέτας (όπου φαντάζομαι ότι θα τράβηξε σαν κύριος και το καζανάκι). 
Ο ίδιος ο δράστης έχει ομολογήσει την πράξη του και ισχυρίζεται ότι προέβη σε αυτήν την αδιανόητη εγκληματική ενέργεια, όταν ο άλλος άνδρας, γνωστός μόνο ως Φ., του είπε ότι διατηρούσε σχέση με την επί 14 χρόνια σύντροφο και μητέρα των δύο παιδιών του. Εκείνος έχασε τον έλεγχο και ξέσπασε στο πέος του τρίτου προσώπου, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του. Το θύμα, ωστόσο, υποστηρίζει δια των δικηγόρων του ότι η επίθεση δεν έγινε τόσο αυθόρμητα, αλλά ότι πήγε στο σπίτι του Fragione ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου, και εκεί ο δράστης τον έδεσε και εν συνεχεία τον ακρωτηρίασε στο επίμαχο σημείο. Όπως ήταν φυσικό, η ψυχολογία του θύματος επηρεάστηκε σε έντονα αρνητικό βαθμό ύστερα από αυτήν την επίθεση χάνοντας μεγάλο μέρος της αυτοεκτίμησής του, καθώς έχασε τρία εκατοστά του πέους του σε χαλαρή κατάσταση και περίπου πέντε εκατοστά σε σχέση με το μέγεθος που είχε το πέος ευρισκόμενο σε στύση.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που έχει καταγραφεί και περιλαμβάνει ακρωτηριασμό του αντρικού μορίου. Τον Μάιο του 1936 η γιαπωνέζα Sada Abe, παθολογικά ερωτευμένη με τον Kichizo Ishida αλλά και τυφλωμένη από τη ζήλια, επειδή εκείνος ήταν παντρεμένος, τον σκότωσε και του έκοψε το πέος και τους όρχεις. Τα έβαλε στο κιμονό της και κυκλοφορούσε με αυτά πάνω της για μέρες μέχρι να παραδοθεί στην αστυνομία. Αυτή είναι η πρώτη επισήμως καταγεγραμμένη εγκληματική πράξη στα χρονικά, που να περιλαμβάνει ακρωτηριασμό πέους, η οποία, όπως ήταν φυσικό, συντάραξε την κοινή γνώμη στην Ιαπωνία, ενώ το περί ου ο λόγος πέος έγινε έκθεμα σε μουσείο μέχρι που εξαφανίστηκε. Η υπόθεση ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, ενώ αποτέλεσε και το υπόβαθρο για την κινηματογραφική ταινία "Η αυτοκρατορία των αισθήσεων" το 1976. Η Abe αρχικά φυλακίστηκε, αλλά της δόθηκε χάρη λίγα χρόνια αργότερα και αποφυλακίστηκε.
Η πιο διάσημη ωστόσο ιστορία είναι αυτή της Λορίνα Μπόμπιτ, η οποία έκοψε το πέος του συζύγου της, επειδή εκείνος τη βίαζε μέσα στο γάμο. Το περιστατικό συνέβη το 1993 και η πράξη της Μπόμπιτ αποτέλεσε συμβολική για ορισμένες φεμινίστριες. Φυσικά, δεν υπήρξε θάνατος του συζύγου, ο οποίος αργότερα εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα κάνοντας σύντομη καριέρα σε δύο ταινίες πορνό με τους ευφάνταστους τίτλους "John Wayne Bobbitt: Uncut" και "Frankenpenis". Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά την έκδοση του διαζυγίου του σε τηλεοπτική εκπομπή το Μάιο του 2009, όπου ο Τζον ζήτησε συγγνώμη από τη σύντροφό του, ενώ η Λορίνα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της συνήθιζε να της στέλνει κάθε χρόνο, ακόμα και μετά το διαζύγιο, λουλούδια και κάρτες την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου