29 Μαρτίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ... ΓΥΜΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ!

Ο καλλιτέχνης Stuart Ringhol, ο εμπνευστής μιας τέχνης που είναι πιο κοντά στη φύση

Είναι γνωστό ότι η τέχνη σε όλες της τις μορφές δεν έχει όρια και ο πιο σωστός τρόπος για να την προσεγγίσει κάποιος είναι χωρίς προκαταλήψεις. Ο αυστραλός καλλιτέχνης Stuart Ringholt προχωράει ακόμα παραπέρα αυτόν το συλλογισμό και καλεί το κοινό να απολαύσει τα καλλιτεχνικά του δημιουργήματα χωρίς... ρούχα.
Το καλό παράδειγμα μάλιστα θα το δώσει ο ίδιος, ο οποίος θα αναλάβει την περιήγηση των επισκεπτών της έκθεσης του, που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϊ από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου. Οι επισκέπτες, μάλιστα, δε θα παρατηρούν απλά τα εκθέματα αλλά θα συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, και στην παραγωγή ενός καλλιτεχνικού δημιουργήματος με εργαλείο το σώμα τους. Η "γυμνή έκθεση" θα πραγματοποιηθεί τις νυχτερινές ώρες, όταν το μουσείο είναι υπό άλλες συνθήκες κλειστό, ενώ δε θα συμμετέχουν παιδιά.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης συνδέει τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες με το γυμνό. Τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησε μία αντίστοιχη έκθεση στο Αυστραλιανό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Μελβούρνης. Το μόνο ρούχο που επιτρεπόταν στους επισκέπτες ήταν τα παπούτσια τους, ώστε να μη λερώσουν τα πόδια τους, ενώ ο Ringholt είχε μαζί του και εσώρουχα για όσους ήθελαν να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα από τα εκθέματά του, για το οποίο μάλιστα προσφέρονταν επιπλέον ειδική ενδυμασία. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και στην έκθεση που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Σίδνεϊ. Αν σας ιντριγκάρει η ιδέα να συμμετάσχετε σε μία τόσο μεταμοντέρνα καλλιτεχνική εμπειρία ή σκέφτεστε να μεταναστεύσετε άμεσα στην Αυστραλία, ας το έχετε υπόψη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου