28 Μαρτίου 2012

ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΑΠΟ... ΒΟΤΚΑ!

Φαντάζεστε όλο αυτό το νερό να ήταν.. βότκα; Πώς να βουτήξεις μέσα τις ημέρες του καύσωνα! (Το συντριβάνι της φωτογραφίας πάντως βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ και δεν έχει σχέση με το συντριβάνι της είδησης)

Ένα πρωτότυπο συντριβάνι, από το οποίο δε θα ρέει νερό αλλά βότκα, πρόκειται να χτιστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στην πόλη Μπατούμι της Γεωργίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt. Το συντριβάνι θα έχει ύψος 25 μέτρα και θα είναι χτισμένο κατά το ασιατικό στυλ, όπως δηλώνει η Ιρίνα Σερβασίντζε, εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής που συνέλαβε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα ως τουριστική ατραξιόν.

Το ερώτημα βέβαια πού γεννάται αμέσως είναι το πού θα βρεθεί τόση βότκα, η οποία - αντίθετα από το νερό - δε ρέει άφθονη στη φύση, αλλά απαιτεί ειδική διαδικασία παρασκευής, δηλαδή πολλά έξοδα. Επειδή οι καιροί που ζούμε δεν ενδείκνυνται για περιττά έξοδα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μικρή υποσημείωση που θα πρέπει να διευκρινιστεί. Από το συντριβάνι θα ρέει μεν πραγματική βότκα και πιο συγκεκριμένα ένα τοπικό είδος βότκας με την ονομασία τσάτσα (chacha, ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από σταφύλια), το οποίο θεωρείται και ως το εθνικό ποτό της Γεωργίας, ωστόσο το θέαμα δε θα είναι και για χόρταση. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο χάπενινγκ σχεδιάζεται να διαρκεί γύρω στα 10 με 15 λεπτά και μόνο μία ημέρα την εβδομάδα. Ίσα ίσα δηλαδή να έρχονται καμιά δεκαριά παραπάνω τουρίστες στην περιοχή για να απολαύσουν το πρωτότυπο συντριβάνι και να βουτήξουν μέσα σε αυτό πριν τους σταματήσει κανένας ξενέρωτος αστυνομικός. Θα πρόκειται για μια πραγματικά μεθυστική τουριστική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου