31 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ROLLING IN THE DEEP, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ


Όταν η Αντέλ είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί το άλμπουμ της με τίτλο "21" στις αρχές του 2009, βρισκόταν ακόμα στην πρώτη της πραγματική σχέση με ένα μεγαλύτερο άνδρα, το πάθος της για τον οποίο της είχε δημιουργήσει μεγάλη συναισθηματική αναστάτωση το προηγούμενο καλοκαίρι και ευθυνόταν εν μέρει για την ακύρωση της περιοδείας της στις ΗΠΑ. Όπως η ίδια η τραγουδίστρια είχε δηλώσει στο περιοδικό Rollling Stone  το 2011, ήταν μαζί με αυτόν τον άνδρα για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ μοιραζόταν μαζί του το διαμέρισμά της στο Λονδίνο, όποτε η Αντέλ βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα.
Μία ημέρα μετά τον οριστικό της χωρισμό από αυτόν τον άντρα, η Αντέλ βρέθηκε στο στούντιο με τον διάσημο συνθέτη και παραγωγό Πολ Έπγουορθ. Αρχικά η ίδια πίστευε ότι η συνεργασία των δύο δε θα πετύχαινε, όμως άλλαξε γνώμη όταν τα ήπιε μαζί του σε μια παμπ, όπου γνωρίστηκαν καλύτερα και "έδεσε" επαγγελματικά η χημεία τους. Την ημέρα εκείνη, μετά το χωρισμό, η Αντέλ δε ένιωθε καά ψυχολογικά και κλαίγοντας είχε προτείνει στον Έπγουορθ να γράψουν μια μπαλάντα, όμως η απάντησή του ήταν "Οπωσδήποτε όχι! Θέλω να γράψω μια άγρια μελωδία" και μάλιστα, την προέτρεψε "να γίνει σαν σκύλα" ("be a bitch about it"). Όπως έχει δηλώσει η Αντέλ, "κάθε φορά που θυμώνω με την καρδιά μου, πραγματικά αισθάνομαι το αίμα να ρέει σε όλο μου το σώμα και συνέχιζα να του λέω "Νιώσε το χτύπο της καρδιάς μου, Πολ!" και ο ρυθμός τους τραγουδιού ήταν ο χτύπος της καρδιάς μου. Και όλο έχτιζε πάνω σ' αυτό". Έτσι, γεννήθηκε το "Rolling In The Deep". 
Όταν αργότερα ο Έπγουορθ ανακάλεσε στη μνήμη του εκείνη την ημέρα στα πλαίσια μιας συνέντευξης, σχολίασε: "Ήταν ολοφάνερα αρκετά εύθραυστη και ανοιχτή με αυτό που είχε συμβεί, αλλά είχε φωτιά μέσα της". Αρχικά, η Αντέλ πίστευε ότι η συγκεκριμένη ηχογράφηση θα παρέμενε απλά ένα ντέμο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα ήταν δύσκολο να ανακτήσει "την ένταση της στιγμής", το συναίσθημα της πρώτης εκείνης ηχογράφησης. Έτσι, το ντέμο έγινε το τελικό κομμάτι και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκοσμίως (όπως και το πρώτο της τραγούδι που έγινε "νούμερο ένα" στις ΗΠΑ).
Όταν αργότερα αναφέρθηκε μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα στο πώς "γεννήθηκε" το συγκεκριμένο τραγούδι, η Αντέλ έγραψε ότι το "Rolling In The Deep" ήταν η αντίδραση της "σε αυτό που μου είπαν ότι η ζωή μου θα ήταν βαρετή και μοναχική και μέσα στα σκουπίδια και ότι θα ήμουν ένα αδύναμο πρόσωπο, αν δεν είχα παραμείνει στη σχέση. Ήμουν πολύ προσβεβλημένη, και έγραψα (το τραγούδι) σαν ένα είδος «άει γαμήσου».

[Πρόκειται για απόσπασμα από τη βιογραφία της Αντέλ με τίτλο "Someone Like Adele", την οποία συνέγραψε η Caroline Sanderson και κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις εκδόσεις Omnibus Press.]

Κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να διαβάσετε πώς ένας άλλος βιογράφος της Βρετανής τραγουδίστριας περιγράφει την πρώτη σύντομη σχέση της Αντέλ, εξ αιτίας της οποίας εμπνεύσθηκε το πρώτο της άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου