5 Απριλίου 2012

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ!

Η 83χρονη Μαρί Κόλσταντ είναι κεφάτη, γιατί μόλις γύρισε από τον πλαστικό της. Και καλά, το στήθος είναι σαν καινούριο. Με το μπράτσο όμως τι γίνεται, κοπελιά;

Η εικόνα της παραδοσιακής γιαγιάς που ντυμένη στα μαύρα, με τα μαλλιά πλεξούδα και ένα τσεμπέρι στα μαλλιά προσέχει τα εγγονάκια της, είναι πολύ μακρινή. Σήμερα, οι γυναίκες (αλλά και οι άνδρες) που έχουν βγει στη σύνταξη, διεκδικούν όχι απλά το δικαίωμα στην προσωπική ζωή αλλά και το δικαίωμα στη νιότη. Βλέπετε, το πουλί της νιότης είναι όντως γλυκό, όπως έλεγε και ο Τένεσι Ουίλιαμς στο ομώνυμο θεατρικό του έργο, και σήμερα υπάρχουν τα μέσα που μπορούν να το διασφαλίσουν σε όποιον το επιθυμεί, αρκεί να έχει και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην άκρη για την ικανοποίηση της προσωπικής του ματαιοδοξίας.
Η 84χρονη Μαρί Κόλσταντ από το Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια διεκδικεί τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο που έκανε προσθετική στήθους. Πριν ένα χρόνο, όταν δηλαδή η γυναίκα (που έχει 4 παιδιά, 12 εγγόνια αλλά και 13 δισέγγονα), ήταν μόλις... 83 ετών, αποφάσισε να αντισταθεί στη φυσική φθορά του χρόνου και να ανυψώσει το πεσμένο της ηθικό με μια πλαστική επέμβαση για την πρόσθεση εμφυτευμάτων στο στήθος της. Ο λόγος που πήρε αυτήν την απόφαση σε μια τόσο προχωρημένη ηλικία; Η αναζήτηση συντρόφου, καθώς η Κόλσταντ είναι χήρα από το 1992, όταν ο σύζυγός της πέθανε από καρκίνο. Τα χρόνια πέρασαν, η ίδια ήθελε να νιώσει και πάλι ποθητή, όμως οι άντρες την απέρριπταν προτιμώντας μικρότερες. Έτσι, σκέφτηκε ως καλύτερη λύση την επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρούργο. 
Η μικρότερη κόρη της προσπάθησε να τη μεταπείσει φοβούμενη ότι μία τέτοια επέμβαση σε αυτήν την ηλικία, θα μπορούσε ακόμη και να τη σκοτώσει. Η Κόλσταντ όμως παρέμεινε αμετάπειστη. Εδώ που τα λέμε, από τη στιγμή που άρχισε να αισθάνεται φουσκοδεντριές και να ψάχνει για άνδρα, ποιο επιχείρημα θα μπορούσε να της αλλάξει τη γνώμη, όσο λογικό και αν ήταν αυτό. Έδωσε 5.000 δολάρια για την επέμβαση, η οποία πέτυχε και τώρα αισθάνεται καλύτερα από ποτέ, όπως δηλώνει στα αμερικανικά ταμπλόιντ και τις τηλεοπτικές εκπομπές, που τις έχει πάρει σβάρνα επιδεικνύοντας τα θαυμαστά αποτελέσματα του χειρουργικού νυστεριού. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει επανειλημμένα, η ζωή της έγινε πλέον πιο συναρπαστική, ενώ τα πρώτα πράγματα που έκανε μετά την επέμβαση ήταν ένα ταξιδάκι στη Χαβάη και να ανεβάσει καινούριες φωτογραφίες στο προφίλ της στο facebook. Πώς αλλιώς θα τον βρει τον γαμπρό, άλλωστε; 
Η Μαρί Κόλσταν ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση γυναίκας, που σε μια σχετικά προχωρημένη ηλικία αποφασίζει να ξανανιώσει με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικάνικης Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών, το 8% των πελατών που επισκέπτονται μια κλινική πλαστικής χειρουργικής είναι άνω των 65 ετών, ενώ μόνο για το 2010 ο αριθμός των επεμβάσεων σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας είχε ανέλθει σχεδόν στους 700.000 μόνο στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το 7.4% των πελατών τους είναι άνω των 60 ετών. Αν αναρωτιέστε σε τι είδους επεμβάσεις υποβάλλονται σε αυτήν την ηλικία, οι γυναίκες προτιμούν κυρίως το λίφτινγκ προσώπου, τη σύσφιξη του δέρματος γύρω από τα μάτια και τις ενέσεις κατά των ρυτίδων, τα περίφημα μπότοξ. Αντίθετα, οι άντρες άνω των 60 επιλέγουν να επισκεφθούν ένα πλαστικό χειρούργο για βλεφαροπλαστική και αφαίρεση σωσιβίου. 
Σύμφωνα με τον Γιοακίμ φον Φίνκενσταϊν, έναν από τους πιο γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς της Γερμανίας, οι κίνδυνοι για την υγεία δεν είναι μεγαλύτεροι στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την επούλωση των μετεγχειρητικών πληγών. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ στο πρόσωπο είναι πιο εντυπωσιακά στις μεγαλύτερες ηλικίες γιατί δεν αφήνουν κανένα σημάδι. Μην το σκέφτεστε λοιπόν: στα γενέθλια της γιαγιάς σας, κάντε της δώρο μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο ελπίζοντας να μην παρεξηγήσει τα κίνητρα σας. 

[Πηγή: οι εφημερίδες Daily Mail και Tagens Anzeiger]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου