11 Απριλίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ THN ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ

Πριν δυο χρόνια χόρευε χαρούμενη στο γάμο της, σήμερα όμως είναι προφυλακισμένη για μια αδιανόητα νοσηρή απάτη.

Η 25χρονη Τζέσικα Βέγκα από το Μοντγκόμερι της Νέας Υόρκης ονειρευόταν από μικρή τον τέλειο γάμο, μόνο που αυτός κινδύνευε να μείνει αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας της, καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επέτρεπε έναν πολυέξοδο γάμο. Παρόλ' αυτά η ίδια δεν ήθελε να συμβιβαστεί με αυτό το ενδεχόμενο, αλλά σαν τυπική μικροαστή αμερικανιδούλα που ονειρεύεται να ζήσει ένα γάμο σαν παραμύθι - τουλάχιστον σε ότι αφορά την τελετή και τη δεξίωση - βάλθηκε σώνει και καλά να πραγματοποιήσει τον γάμο των ονείρων της επινοώντας το πιο αισχρό ψέμα που θα μπορούσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Μόνο που εν προκειμένω το τέλος του παραμυθιού δεν ήταν τόσο ευχάριστο, καθώς λίγους μήνες αργότερα η Βέγκα οδηγήθηκε στη φυλακή με τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και της απάτης από πρόθεση.
Τον Μάιο του 2010 η Βέγκα παντρεύτηκε τον Μάικλ Ο΄Κόνελ με τον οποίο είχαν αποκτήσει ήδη μία κόρη εκτός γάμου, σε μια τελετή που θα μπορούσε κανείς να την αποκαλέσει και ως παραμυθένια, ενώ αμέσως μετά έφυγαν για γαμήλιο ταξί στην Αρούμπα. Στην πραγματικότητα ο γάμος αυτός ήταν το προϊόν μιας καλοστημένης απάτης, την οποία αγνοούσε ακόμα και ο γαμπρός. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούσε η διοργάνωση μιας τόσο πανάκριβης γαμήλιας τελετής, η Βέγκα είπε ψέματα σε φίλους αλλά και ξένους, ακόμα και στον σύντροφό της, ότι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και ότι σύντομα θα πέθαινε υποκρινόμενη ότι έπασχε από μυική λευχαιμία. Δεν έπαυε δε να τονίζει σε όλους ότι η τελευταία της επιθυμία ήταν να παντρευτεί τον Ο΄Κόνελ.
Όποιος άκουγε την "τραγική" ιστορία της νεαρής γυναίκας δε θα μπορούσε φυσικά να διανοηθεί ότι αυτό ήταν μια καλοστημένη και καλοπαιγμένη απάτη, καθώς στην πραγματικότητα η γυναίκα ήταν υγιέστατη. Αντιθέτως, συγκινημένοι όλοι από το προσωπικό της δράμα προσέτρεχαν να την ενισχύσουν οικονομικά για να πραγματοποιήσει την τελευταία της επιθυμία. Ακόμα και το νυφικό της φόρεμα το απέκτησε υποκρινόμενη την ετοιμοθάνατη στην ιδιοκτήτρια της μπουτίκ, όπου απευθύνθηκε. Καθώς μάλιστα η γυναίκα εκείνη είχε ήδη χάσει μέλη της οικογένειά της από καρκίνο, ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία που της διηγήθηκε η Βέγκα και της άφησε το νυφικό σε πολύ χαμηλή τιμή. 
Η αποκάλυψη της απάτης έγινε τέσσερις μήνες μετά τη γαμήλια τελετή, όταν ο Ο΄Κόνελ άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν κολλούσε σε όλη αυτήν την ιστορία. Κατηγόρησε τη γυναίκα του για απάτη και της ζήτησε χαρτί από γιατρό, που να αποδεικνύει την αλήθεια των ισχυρισμών της. Το χαρτί αυτό δεν ήρθε ποτέ, ενώ ο Ο΄Κόνελ άσκησε αγωγή διαζυγίου, το οποίο και βγήκε. Βέβαια, λίγο καιρό αργότερα το ζευγάρι επανασυνδέθηκε, όταν η Βέγκα ακολούθησε τον σύζυγό της για χάρη του οποίου, αν και εν αγνοία του, έφτασε στο σημείο να εξαπατήσει τόσο κόσμο, στη νέα του κατοικία στην περιοχή της Βιρτζίνια. Η ζημιά πάντως είχε ήδη γίνει, οι μάσκες είχαν ήδη πέσει και το ψέμα είχε πλέον αποκαλυφτεί.
Ύστερα από πολύμηνη αναζήτηση για τη συγκέντρωση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων, για τη συγκέντρωση των οποίων είχε συνεργαστεί με τις αρχές και ο Ο΄Κόνελ πριν την επανασύνδεση του με την απατεώνισσα πρώην σύζυγό του, η Βέγκα συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και προς το παρόν κρατείται στις φυλακές του Όραντζ Κάουντι, ενώ της έχει επιβληθεί χρηματική εγγύηση 10.000 δολαρίων. Η 25χρονη γυναίκα, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 4 ετών, αναμένεται να εμφανισθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 20 Απριλίου, ενώ στο πλευρό της έχει τον σύντροφό της, ο οποίος μάλλον ξέχασε ότι πριν ενάμιση χρόνο είχε καταθέσει ακόμα και αίτηση διαζυγίου εξ αιτίας της απάτης. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Ο΄Κόνελ εκτιμά ότι η Βέγκα θα πρέπει μεν να επιστρέψει τα λεφτά στους ανθρώπους από τους οποίους τα έκλεψε, ωστόσο υποστηρίζει ότι η 25χρονη δεν αξίζει να μπει στη φυλακή. "Είναι καλή μαμά κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας. Θέλω τα παιδιά μου να έχουν πίσω της μητέρα τους" δήλωσε ο τελών σε σύγχυση άντρας. 
Σώπα ρε μεγάλε που ξέρεις τι είναι σημαντικό και τι όχι! Πολύ ωραίο παράδειγμα δίνει αυτή η "καλή μαμά" στα παιδιά της εξαπατώντας τον κόσμο και μάλιστα χρησιμοποιώντας ένα απίστευτα ανήθικο ψέμα, υποκρινόμενη την ετοιμοθάνατη από ανίατη νόσο. Προφανώς όμως πρόκειται για περίπτωση ενός ζευγαριού με ηθική συνείδηση ακορντεόν που φουσκώνει και ξεφουσκώνει κατά το - στρεβλώς νοούμενο - δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου