12 Απριλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Έξι ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα, οι πέντε εκ των οποίων θα αρχίσουν να προβάλλονται από την Κυριακή του Πάσχα, ενώ η έκτη, το βρετανικό μουσικοχορευτικό "Streetdance 2" θα προβάλλεται από απόψε, επιλογή μάλλον ατυχής, καθώς το κλίμα της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε. Στις υπόλοιπες ταινίες ξεχωρίζει η επαναπροβολή σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια της "Κάλπικης λίρας", μιας από τις κλασσικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ύστερα από 57 χρόνια. Στις αίθουσες θα αρχίσει να προβάλλεται και η ανατρεπτική εκδοχή του παραμυθιού της Χιονάτης με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά και με ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, οι "Πειρατές". Επειδή όμως και οι λάτρεις των πιο σκοτεινών ταινιών έχουν ψυχή, υπάρχει η ταινία τρόμου "Το μικρό σπίτι στο δάσος", η οποία έχει πάρει ιδιαίτερα αντιφατικές κριτικές από τους έλληνες κριτικούς, αλλά και η ταινία δράσης "Οι καλοκαιρινές μου διακοπές" με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

Η κάλπικη λίρα (δράμα, Ελλάδα, 1955)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλλας/ Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλια Λιβυκού, Μίμης Φωτόπουλος, Σπεράντζα Βρανά, Δημήτρης Χορν, Έλλη Λαμπέτη
Υπόθεση: Η υπόθεση αφορά μία λίρα κάλπικη η οποία δημιουργήθηκε από το πρωταγωνιστή τις πρώτης από τις 4 ιστορίες δηλαδή τον Βασίλη Λογοθετίδη, που όμως δεν καταφέρνει να προσφέρει στους κατόχους της εκείνα που ονειρεύονται δηλαδή τα πλούτη. Αποτελεί μια ηθογραφία της κοινωνίας του '50 με την ιδιαίτερη οπτική γωνία του σκηνοθέτη Γ. Τζαβέλλα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 634 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 5/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 10/10

Καθρέφτη, καθρεφτάκη μου - Mirror, Mirror (φαντασίας, ΗΠΑ)

Σκηνοθεσία: Tarsem Singh/ Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Lily Colllins, Armie Hammer
Υπόθεση: Μετά το χαμό του αγαπημένου Βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του, παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18χρονη Χιονάτη, κλεισμένη στο παλάτι. Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα Βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί αναλαμβάνουν να την προσέχουν μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της, παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και την καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτή τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.7/10 (από 4.975 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.5/10 (κριτικοί), 3.3/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Πολύδωρου) 5/10
 

Πειρατές! - The Pirates! Band of Misfits (κινουμένων σχεδίων, Ην. Βασίλειο-ΗΠΑ)

Σκηνοθεσία: Peter Lord, Jeff Newitt
Υπόθεση: Στους «Πειρατές» επιβιβαζόμαστε σε ένα ετοιμόρροπο καράβι με επικεφαλής έναν όχι ακριβώς πετυχημένο Πειρατή Καπετάνιο με πλούσια γενειάδα. Με ένα κουρελιάρικο πλήρωμα στην υπηρεσία του και φαινομενικά ανήξερος για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει, ο Πειρατής Καπετάνιος έχει ένα όνειρο: να νικήσει τον Μαύρο Μπέλαμι και την Κάτλας Λιζ στην κούρσα για το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς. Είναι μια αναζήτηση που παρασύρει τους ήρωες από τις ακτές της εξωτικής Ματωμένης Νήσου μέχρι τους ομιχλώδεις δρόμους του Βικτωριανού Λονδίνου. Κάπου στη διαδρομή πολεμάνε με μια διαβολική βασίλισσα, ενώ συνεργάζονται με έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό επιστήμονα, χωρίς ποτέ να χάσουν το στόχο τους: την περιπέτεια!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 1.175 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.2/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10

Το μικρό σπίτι στο δάσος - The Cabin in the Woods (τρόμου, ΗΠΑ)

Σκηνοθεσία: Drew Goddard/ Πρωταγωνιστούν:Kristen Connolly, Chris Hemsworth
Υπόθεση: Μια ανέμελη παρέα πέντε φίλων από το κολέγιο πάνε εκδρομή το σαββατοκύριακο σε ένα μικρό σπίτι κάπου στο δάσος. Τα φιλαράκια επιδεικνύουν την κλασική αφελή συμπεριφορά θύματος και μια παρέλαση τρομαχτικών και υπερφυσικών πλασμάτων ξεκινάει πανηγυρικά. Με λίγα λόγια, η εκδρομή θα καταλήξει σε αιματοχυσία και εσείς νομίζετε ότι κάπου το έχετε ξαναδεί αυτό. Μη βιάζεστε, δεν τα ξέρετε όλα. Όπως για παράδειγμα τι ρόλο παίζει μια ομάδα τεχνικών σε ένα πύργο ελέγχου που παρακολουθεί την ανελέητη σφαγή...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.5/10 (από 1.133 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.8/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 0/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 0/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10, (Πολύδωρου) 6/10
 

Οι καλοκαιρινές μου διακοπές - How I Spent My Summer Vacation (δράσης, ΗΠΑ)

Σκηνοθεσία: Adrian Grunberg/ Πρωταγωνιστούν: Mel Gibson, Peter Stormare
Υπόθεση: Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα. Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές. Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.4/10 (από 502 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 2/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10

Streetdance 2 (μιούζικαλ, Ηνωμένο Βασίλειο)

Σκηνοθεσία: Max Giwa, Dania Pasquin/ Πρωταγωνιστούν: Falk Hentschel, George Sampson, Sofia Boutella
Υπόθεση: Ο χορευτής του streetdance, Ας, μαζί με το νέο του φίλο, Έντι, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τους Invincible. Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα. Το αποτέλεσμα είναι μια τολμηρή ταινία γεμάτη ένταση, συναίσθημα και απίστευτες χορογραφίες, που συνδυάζουν το latin και το streetdance σε 3D.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.4/10 (από 131 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.6/10 (κριτικοί)
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 1/10
 
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου