5 Απριλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επτά είναι οι καινούριες ταινίες της εβδομάδας, εκ των οποίων η μία είναι η επανέκδοση της ταινίας των ρεκόρ "Τιτανικός" του Τζέιμς Κάμερον σε μορφή 3D. Οι υπόλοιπες νέες ταινίες της εβδομάδας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, από το νεανικό "Project X" και τον "Λόραξ" μέχρι το αισιόδοξο δράμα "50/50" και το ελληνικό δράμα "Τρεις μέρες ευτυχίας". Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα και δύο ντοκιμαντέρ, τα οποία εξετάζουν την οικονομική κρίση από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται για την"Ολιγαρχία" του Στέλιου Κούλογλου και ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" που έκανε αισθητή την παρουσία του πέρυσι ιδιαίτερα στη χώρας μας και την Ισπανία, όπου και ξεκίνησε.


Τιτανικός 3D, Titanic 3D (αισθηματική, Η.Π.Α. 1997)

Σκηνοθεσία: James Cameron/ Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Υπόθεση: 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον Τιτανικό μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, την μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Καθώς εκείνη επιβιβάζεται, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει στα χαρτιά ένα εισιτήριο τρίτης θέσης. Οι ζωές τους διασταυρώνονται πάνω στο πλοίο κι ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.5/10 (από 350.653 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 3.3/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 10/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 5/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 9/10


Project X (κωμωδία, Η.Π.Α.)

Σκηνοθεσία: Nima Nourizadeh/ Πρωταγωνιστούν: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown
Υπόθεση: Το “Project X” παρακολουθεί τρεις φαινομενικά ανώνυμους τελειόφοιτους λυκείου, στην προσπάθεια τους να γίνουν δημοφιλείς στο σχολείο. Η ιδέα τους; Απλή και αθώα: να κάνουν ένα πάρτι που δεν θα ξεχάσει κανείς… τίποτα όμως δεν μπορεί να τους προετοιμάσει γι αυτή τη βραδιά. Σε χρόνο ρεκόρ, το πάρτι θα το μάθουν οι πάντες, σε μια βραδιά που όνειρα θα καταστραφούν, ονόματα θα κηλιδωθούν και θρύλοι θα γεννηθούν. Το “Project X” είναι μια προειδοποίηση σε γονείς και αστυνομία παντού.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.4/10 (από 9.896 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.2/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 4.5/10


Λόραξ - The Lorax (κινουμένων σχεδίων, Η.Π.Α.)

Σκηνοθεσία: Chris Renaud, Kyle Balda
Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τεντ, ενός 12χρονου αγοριού που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ και το οποίο, στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, πρέπει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους, και αυτός που αφηγείται την ιστορία του στον Τεντ δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.6/10 (από 6.293 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10


50/50 (δράμα, Η.Π.Α.)

Σκηνοθεσία: Jonathan Levine/ Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anjelica Huston
Υπόθεση: Μόλις είκοσι και κάτι, ο Άνταμ μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Αποφασίζει όμως, να μην το βάλει κάτω και με την βοήθεια του φίλου του Κάιλ αντιμετωπίζει την ασθένεια με χιούμορ και αισιοδοξία.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 74.666 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 4.2/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5.5/10

Τρεις μέρες ευτυχίας (δράμα, Ελλάδα)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης/ Πρωταγωνιστούν: Νικολίτσα Ντρίζη, Ερρίκος Λίτσης
Υπόθεση: Σε μια πόλη που αποσυντίθεται, τρεις νέες γυναίκες ψάχνουν διέξοδο. Η Ιρίνα ετοιμάζεται να φύγει στον Καναδά για να ξεφύγει από την ''οικογένεια'' της που την εκδίδει. Η Αννα παντρεύεται για να διώξει το φάντασμα της διαλυμένης της οικογένειας, ενώ η Βέρα, στο ξεκίνημα της καινούργιας της ζωής, έρχεται αντιμέτωπη με την κρυμμένη πραγματικότητα τής δικής της οικογένειας. Μέσα σε τρεις μέρες οι πορείες τους διασταυρώνονται απροσδόκητα και τις οδηγούν προς μια βίαιη ενηλικίωση. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για την ευτυχία;
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5

Ολιγαρχία (ντοκιμαντέρ, Ελλάδα)

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Υπόθεση: Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα - που θυμίζει τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης-  ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης, γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας...
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5/10


Οι Αγανακτισμένοι - Indignados (ντοκιμαντέρ, Γαλλία)

Σκηνοθεσία: Tony Gatlif
Υπόθεση: Με έμπνευση από το μπεστ σέλερ «Αγανακτήστε!» του Στεφάν Εσέλ και συνδυάζοντας μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, ο Τόνι Γκάτλιφ αναδεικνύει την κοινωνική παθογένεια, το οικονομικό αδιέξοδο και το αβέβαιο πεπρωμένο της Ευρώπης. Οδηγός του, ένα σύμβολο-θύμα του καπιταλισμού: μια αφρικανή μετανάστρια που περιπλανιέται στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία και συναναστρέφεται με τους «αποκλεισμένους» της ευρωπαϊκής κοινότητας (μετανάστες, αστέγους), αλλά και με τους αγανακτισμένους κάθε εθνικότητας που διεκδικούν την ελπίδα για αλλαγή.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.2/10 (από 24 χρήστες)
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου