8 Μαΐου 2012

10 ΜΙΚΡΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Η μαγειρική δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που διευκολύνουν όλους όσους έχουν αυτό το χόμπι. Δεν πρόκειται να διαβάσετε μεγάλες σοφίες, ωστόσο είναι δέκα μικρές, καθημερινές συμβουλές που διάβασα στην ιστοσελίδα TheDailyMeal και ίσως τις βρείτε ενδιαφέρουσες.


1. Οι λαβές των τηγανιών θα πρέπει να είναι γυρισμένες στο πλάι και να μην εξέχουν προς τα έξω, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χτυπήσετε πάνω τους περνώντας μπροστά από την ηλεκτρική κουζίνα του σπιτιού σας.

2. Αποφύγετε να στύψετε τα πορτοκάλια που είναι κρύα, γιατί ο χυμός που θα βγάλετε θα είναι πολύ λιγότερος που θα μπορούσε να βγάλει το ίδιο πορτοκάλι, αν ήταν ζεστό. Αν πάλι θέλετε να βγάλετε τα κουκούτσια, ζουλήξτε τα προηγουμένως με τα χέρια σας.

3. Αν θέλετε να μη μαυρίσει το αβοκάντο, προσθέστε χυμό από εσπεριδοειδή ή κάποιο οξύ.

4. Αν ψήνετε το κρέας σας στο μάτι της κουζίνας και αυτό έχει μαυρίσει ή κινδυνεύει να καεί, συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο, ώστε η θερμότητα να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα.

5. Αν κατά λάθος σας ξέφυγε το αλάτι στο φαγητό, μπορείτε να το ισορροπήσετε προσθέτοντας κάτι όξινο ή σταγόνες από κάποιο εσπεριδοειδές. 

6. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα χορταρικά είναι τυλίγοντας τα σε ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας μέσα σε μια πλαστική σακούλα. 

7. Προτιμήστε να σπάσετε τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια και όχι στην άκρη ενός μπολ, προκειμένου να έχετε ακόμη λιγότερα θραύσματα στο φαγητό σας.

8. Μην προσθέτετε το αλάτι στο φαγητό όταν αυτό έχει γίνει, αλλά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ώστε να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε βέβαια, είναι το να μην το παρακάνετε με το αλάτι, οπότε ακολουθήστε τον κανόνα νούμερο 5. 

9. Εάν θέλετε να τηγανίσετε κεφτεδάκια, καμιά μπριζόλα, τίποτα σκαλοπίνια κλπ, το ιδανικό είναι να μην παραφορτώσετε το τηγάνι, αλλά να προτιμήσετε να μοιράσετε το φαγητό σας σε περισσότερες δόσεις. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τα τρόφιμα απελευθερώνουν ατμό κι επομένως όσο περισσότερα κεφτεδάκια έχει το τηγάνι, τόσο πιο υγρά γίνονται.

10. Μη μαγειρεύετε κρύο κρέας ή ψάρι, αλλά φροντίστε προηγουμένως να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Όταν μαγειρεύουμε κρύο κρέας, τότε το μεν εξωτερικό μέρος θα μαγειρευτεί πολύ γρήγορα, όμως το εσωτερικό θα παραμείνει ωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου