21 Μαΐου 2012

Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 100.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ! ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Θα μπορούσε να την αποκαλέσει κάποιος και ως την αγορά του αιώνα στα σπίτια. Σίγουρα είναι πάντως το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που διατέθηκε για την αγορά κατοικίας προορισμένη για μία μόνο οικογένεια στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο αγοραστής όμως δεν είναι αμερικανικής καταγωγής, αλλά Ρώσος επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι κάνουν τις εντυπωσιακότερες αγορές χωρίς να φοβούνται τα χρήματα που ξοδεύουν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Γιούρι Μίλνερ δαπάνησε 250.000 δολάρια για την αγορά μιας έπαυλης εμβαδού 2.369 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται στους λόφους Λος Άλτος στο Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια.
Ίσως αναρωτιέστε ποιος είναι ο Γιούρι Μίλνερ. Ο 50χρονος επιχειρηματίας δεν έχει κάποια δική του επιχείρηση, κάνει όμως πολύ πετυχημένες επενδύσεις σε πετυχημένα ιντερνετικά μπραντ, όπως τα Facebook, Twitter, Zynga, Spotify, Groupon κλπ μέσω της Digital Sky Technologies, την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος με έδρα τη Μόσχα. Για παράδειγμα, το 2009 ο Μίλνερ επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια στο Facebook, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν και του είχαν αποφέρει 10 δισ. δολάρια μέχρι τον Μάρτιο του 2012, ενώ εκτιμάται ότι έχει στην κατοχή του το 10% των μετοχών της εταιρίας που ίδρυσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Πάντως η κυρία κατοικία του παραμένει στη Μόσχα, όπου κατοικεί με τη σύζυγό του Γιούλια, με την οποία παντρεύτηκαν το 2004, και τις δύο τους κόρες.
Η έπαυλη που αγόρασε ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος είναι εμπνευσμένη από τα γαλλικά σατώ του 18ου αιώνα, ενώ η έκταση όλου του οικοπέδου ξεπερνάει τα 25.000 τετραγωνικά πόδια, δηλαδή υπερβαίνει τα 2,37 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η κυρίως κατοικία αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, αίθουσα home theatre, αίθουσα χορού, σπα, γυμναστήριο, κελάρι κρασιών κλπ, ενώ το οικόπεδο διαθέτει γήπεδο τένις, πλυντήριο αυτοκινήτων, πισίνα και επίσημους κήπους. Ωστόσο, πέρα από τους εντυπωσιακούς χώρους, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η θέα του σπιτιού προς τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου