2 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012. Γενέθλια έχει σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος γίνεται 37 ετών. Δέκα κεράκια λιγότερα θα σβήσει η αγγλίδα τραγουδίστρια Λίλι Άλεν, ενώ ακόμα ένας γνωστός Άγγλος γεννήθηκε σαν σήμερα, ο τηλεοπτικός "Ηρακλής Πουαρό" , Ντέιβιντ Σουσέ.
Στο Μπουτάν, ένα ασιατικό βασίλειο ξεχασμένο στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, σήμερα γιορτάζεται η επέτειος από τη γέννηση του τρίτου βασιλιά της χώρας, του Jigme Dorji Wangchuck, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1929 και η περίοδος της βασιλείας του κράτησε από το 1952 έως το 1972. Ο Jigme Dorji Wangchuck έλαβε σημαντικές αποφάσεις που συνέβαλαν στον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό της χώρας του, ενδυνάμωσε την διεθνή της παρουσία, ενώ την εποχή του έγιναν σημαντικά αναπτυξιακά δημόσια έργα στο Μπουτάν.
Στην Ινδονησία σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα της Έκπαιδευσης, την επέτειο από τη γέννηση μιας σημαντικής προσωπικότητας στην Ιστορία της συγκεκριμένης χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, του Ki Hajar Dewantara, ο οποίος αναμόρφωσε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδονησίας στις αρχές του 20ου αιώνα κατά τη διάρκεια της ολλανδικής κυριαρχίας ιδρύοντας τα σχολεία Taman Siswa που συνδύαζαν δυτικά εκπαιδευτικά συστήματα με παραδόσεις της ανατολικής φιλοσοφίας.
Στους δασκάλους και την εκπαίδευση όμως είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα και στο Ιράν, την επέτειο από τη δολοφονία του αγιατολάχ Morteza Motahhari στις 2 Μαΐου 1979, λίγο μετά την επικράτηση της ισλαμικής επανάστασης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου