24 Μαΐου 2012

84ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ!

Σε μια παρόμοια καρέκλα παγιδεύτηκε για ένα 48ωρο η ηλικιωμένη Σουηδέζα.
Για κάποιο λόγο η Σουηδία αποτελεί κοιτίδα περίεργων ειδήσεων. Είτε οι Σουηδοί είναι ένας όντως πολύ παράξενος λαός είτε πολύ απλά τα ΜΜΕ της χώρας δεν έχουν σοβαρά θέματα να ασχοληθούν και αναπαράγουν τις πιο "κουφές" ειδήσεις που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, γεγονότα που ίσως να συμβαίνουν και στον δικό μας μικρόκοσμο, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας από τις τελευταίες παράξενες ειδήσεις εκ Σουηδίας είναι η περίπτωση μιας 84χρονης γυναίκας από την πόλη Καρλσκρόνα στη νότιο Σουηδία, η οποία έμεινες για 48 σχεδόν ώρες παγιδευμένη στην... καρέκλα που έχει στη βεράντα του σπιτιού της.
Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν η ηλικιωμένη θέλησε να εκμεταλλευτεί τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την - σπάνια για τη Σουηδία - ηλιοφάνεια περνώντας λίγη ώρα στη βεράντα του σπιτιού της. Ξαφνικά, εκεί που απολάμβανε ξέγνοιαστη τον ωραίο καιρό, η καρέκλα έσπασε και δίπλωσε, ενώ η άτυχη γυναίκα παγιδεύτηκε και δεν μπορούσε να σηκωθεί! Δεν ξέρω αν έβαλε τις φωνές, πάντως δεν είχε μαζί κάποιο τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιήσει φίλους ή συγγενείς να έρθουν να τη σώσουν. Οι γείτονες υποψιάστηκαν ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί στην 84χρονη γυναίκα, όταν την Κυριακή το πρωί δεν πήγε στην εκκλησία, όπως συνήθιζε να κάνει ανελλιπώς κάθε εβδομάδα. Εξάλλου, η εφημερίδα της ημέρας παρέμενε έξω από την είσοδο του σπιτιού της, με συνέπεια να μεγαλώσει η ανησυχία τους ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσει το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι οι ανήσυχοι γείτονες - ως τυπικοί ψυχροί Σουηδοί - να ζητήσουν βοήθεια και να εισβάλλουν στο σπίτι της γυναίκας, που επί δύο ημέρες έμενε παγιδευμένη στην ξαπλώστρα της βεράντας της. Ευτυχώς, η ηλικιωμένη βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση φέροντας μόνο ελαφρά τραύματα, που είχαν προκληθεί από το σπάσιμο της καρέκλας, ενώ μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της περιποιήθηκαν τα τραύματα.
Τώρα τι σόι μπαλκόνι ήταν αυτό που δε φαινόταν από το δρόμο ή από κάποιο διπλανό σπίτι, ομολογώ ότι δεν μπορώ καν να φανταστώ, αφού δεν έχω ιδέα ως προς το πώς είναι διαρρυθμισμένα τα σουηδικά σπίτια. Εξίσου ανεξήγητο είναι το πώς η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έβαλε τις φωνές μήπως και την άκουγε κάποιος γείτονας. Τι να πω... για παν ενδεχόμενο ας παίρνετε μαζί μας για καλό και για κακό ένα κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο, ακόμη κι αν δεν πάτε μακρύτερα από τη βεράντα του σπιτιού σας, αν και εκτιμώ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να παγιδευόταν άνθρωπος στο μπαλκόνι για 48 ώρες και να μην το πάρει κανένας είδηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου