10 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρεις νέες ταινίες θα αρχίσουν να προβάλλονται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. δύο αμερικάνικες ταινίες δράσης ("Η τιμωρός" του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το σίκουελ του "Ghost Rider" με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, που όμως απογοήτευσε κοινό και κριτικούς), καθώς και μία κυπριακή ταινία με θέμα την επιστροφή στην πατρίδα του, ενός Κύπριου μετανάστη που ζούσε στο Λονδίνο.

Η τιμωρός - Haywire (δράσης-θρίλερ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh/ Πρωταγωνιστούν: Gina Carano, Channing Tatum, Michael Douglas, Ewan McGregor
Υπόθεση: Η Μάλορι Κέιν είναι άριστα εκπαιδευμένη να φέρνει σε πέρας επικίνδυνες μυστικές αποστολές για μία εταιρεία που δουλεύει για την κυβέρνηση, στις πιο επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη. Μετά την επιτυχή απελευθέρωση ενός Κινέζου δημοσιογράφου που κρατείτο όμηρος στη Βαρκελώνη, ανακαλύπτει ότι ο ίδιος άνθρωπος δολοφονείται και ότι όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν εκείνη ως την κύρια ύποπτο. Από τη μία στιγμή στην άλλη, γίνεται στόχος πληρωμένων δολοφόνων που γνωρίζουν από πριν το κάθε της τέχνασμα. Και έτσι η Μάλορι αντιλαμβάνεται ότι κάποιος την έχει προδώσει. Αλλά ποιος; Και γιατί; Σε συνεχή καταδίωξη και μακριά από τη βάση της, η Μάλορι εκτελεί μια σειρά από τολμηρούς ελιγμούς προκειμένου να σβήσει τα ίχνη της και να ξεφύγει από τη τοπική ομάδα SWAT. Όμως στην πορεία καταδιώκεται από πολύ πιο σκληρές δυνάμεις. Οι επιλογές της είναι λίγες. Όλο και πιο απελπισμένη να καθαρίσει το όνομά της και να αποκαλύψει αυτόν που την πρόδωσε, η Μάλορι θέτει σε εφαρμογή όλα τα όπλα, τις γνώσεις και τη σκληρή εκπαίδευσή της, για να στήσει μία ιδιοφυή και επικίνδυνη παγίδα. Όμως όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, η Μάλορι συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της. Εκτός και αν βρει έναν τρόπο να φέρει τους αντιπάλους της, στη δική της θέση...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.0/10 (από 20.447 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 2.9/5 (από 28.330 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10


Ghost Rider: Το πνεύμα της εκδίκησης - Ghost Rider: Spirit Of Vengeance (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Mark Neveldine, Brian Taylor/ Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Johnny Whitworth, Idris Elba

Υπόθεση: Ο Τζόνι Μπλέιζ παλεύει ακόμα με την προσωπική του κατάρα. Ταυτόχρονα όμως κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, όταν συμμαχεί με μια επαναστατική ομάδα μοναχών, με αρχηγό τον Μορό και στόχο τη σωτηρία ενός νεαρού αγοριού από το διάβολο. Ίσως όμως τελικά αυτή του η ενέργεια να τον λυτρώσει και από την κατάρα του για πάντα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 4.7/10 (από 19.723 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3.9/10 (κριτικοί), 2.6/5 (από 78.077 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 0/10 
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 0/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 1/10
 

Fish 'n Chips (δράμα, Κύπρος)
Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου/ Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιωάννου, Marlen Kaminsky

Υπόθεση: Ο Άντυ, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας fish and chips (ψάρι και τηγανητές πατάτες) στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντυ έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο... 
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Πολύδωρου) 7/10

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου