24 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Παραδόξως, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα μόνο μία είναι η νέα ταινία που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ευτυχώς, η έλλειψη νέων κινηματογραφικών προτάσεων σώζεται με την επαναπροβολή του κλασσικού "Μεγάλου Δικτάτορα" του Τσάρλι Τσάπλιν, όπως και της πετυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων "Cars", παραγωγής 2006.


Οι άντρες με τα μαύρα ΙΙΙ - Men In Black III (κωμωδία-επιστημ. φαντασίας, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfeld/ Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Υπόθεση: Oι πράκτορες J και K βουτάνε πίσω στο χρόνο. Αν και ο J έχει πια μεγάλη εμπειρία σε περίεργες καταστάσεις μετά από τα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας του με τους Men In Black, τίποτα, ούτε καν οι εξωγήινοι, δεν τον μπερδεύει τόσο όσο ο κλειστός και καθόλου ομιλητικός συνάδελφος του. Αλλά όταν η ζωή του K και η μοίρα του πλανήτη κινδυνεύουν, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σώσει την κατάσταση και να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μυστικά στο σύμπαν που ο K δεν του είπε ποτέ. Μυστικά που θα αποκαλυφθούν καθώς συνεργάζεται με τον πράκτορα K στα νιάτα του, για να τον σώσει και μαζί του φυσικά το μέλλον όλης της.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.6/10 (από 1.444 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.9/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6.5/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 6.5/10


Ο μεγάλος δικτάτωρ - The Great Dictator (κωμωδία, ΗΠΑ, 1940)
Σενάριο-Σκηνοθεσία:  Charles Chaplin/ Πρωταγωνιστούν: Charles Chaplin, Paulette Goddard
Υπόθεση: Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας εβραίος κουρέας τραυματίζεται πολεμώντας για το φανταστικό έθνος της Τομανία και μένει χρόνια σε ένα νοσοκομείο βετεράνων. Όταν επιστρέφει σπίτι, πολλά έχουν αλλάξει: Ο Αντενόιντ Χίνκελ έχει αποκτήσει απόλυτη δύναμη και έχει μετατρέψει την Τομανία σε μια αντισημιτική μηχανή πολέμου. Ενώ υπερασπίζεται το κουρείο του από μια επίθεση, ο κουρέας συναντά την όμορφη Χάνα και γίνεται ακούσια ο ήρωας του κινήματος αντίστασης που αναπτύσσεται στο γκέτο. Στο μεταξύ, ο Χίνκελ σχεδιάζει να κατακτήσει το γειτονικό έθνος του Ότσερλιχ και να γίνει Παγκόσμιος Αυτοκράτορας. Λόγω της ομοιότητάς τους, οι δυνάμεις της Τομανίας μπερδεύουν τον κουρέα με τον τυραννικό Χίνκελ, γεγονός που οδηγεί τον εβραίο κουρέα να απονείμει δικαιοσύνη απευθύνοντας στους πολίτες μία από τις πιο συγκινητικές ομιλίες που έχουν αποτυπωθεί σε φιλμ.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.5/10 (από 55.531 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.8/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 40.413 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): Κλασσική Ταινιοθήκη
ΕΘΝΟΣ: 10/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 4/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 8/10



Αυτοκίνητα - Cars (animated, ΗΠΑ, 2006)
Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfeld/ Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Υπόθεση: Ο Κεραυνός Μακουίν ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο αποφασισμένο να πετύχει, θα ανακαλύψει τελικά ότι η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός... Καθώς διασχίζει τη χώρα για να πάει στον μεγάλο αυτοκινητιστικό αγώνα για το Κύπελλο στην Καλιφόρνια, ο Μακουίν καταλήγει κατά λάθος στην ήσυχη, μικρή και ξεχασμένη πόλη ‘Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης’. Εκεί θα γνωρίσει τους ασυνήθιστους χαρακτήρες της: τον Δρ. Χάτσον (ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν), τη Σάλυ (μια φανταχτερή Πόρσε του 2002,) και τον Μπάρμπα (ένα σκουριασμένο αλλά έμπιστο γερανό αυτοκινήτων)... οι οποίοι θα τον βοηθήσουνε να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τα τρόπαια, τη δόξα και τη χορηγία...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.3/10 (από 108.480 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.9/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 785.952 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
myfilm.gr: 7.5/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου