30 Μαΐου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Μπορεί η τηλεοπτική σαιζόν να έχει τελειώσει για τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ωστόσο το καλοκαίρι αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της καλωδιακής τηλεόρασης να πάρει την εκδίκησή της ρίχνοντας στη μάχη της τηλεθέασης πρωτότυπες σειρές που ανταγωνίζονται στα ίσα επαναλήψεις ή ριάλιτι σόου δεύτερης διαλογής, που προβάλλονται από τους "τέσσερις μεγάλου" (CBS, ABC, NBC και FOX). Έτσι και φέτος, αρκετές είναι οι νέες σειρές ή και παλαιότερες που επιστρέφουν με νέα επεισόδια, ορισμένες από τις οποίες αποτελούν παγκόσμιες τηλεοπτικές επιτυχίες. 
Στις 3 Ιουνίου ξεκινάει το "Longmire", μια δραματική, αστυνομική σειρά, που οφείλει τον τίτλο της στο επίθετο του κεντρικού πρωταγωνιστή, του Γουόλτ Λονγκμάιρ, τον οποίο υποδύεται ο Αυστραλός Ρόμπερτ Τέιλορ. Ο Λονγκμάιρ είναι ένας σερίφης στο Γουαϊόμινγκ που πρόσφατα έμεινε χήρος και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του, που αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί στο αξίωμά του. Η σειρά θα προβάλλεται από το δίκτυο Α&Ε.
Είκοσι ένα χρόνια μετά το τέλος του "Ντάλας", της σειράς που μετέφερε το σαπούνι στην πράιμ τάιμ ζώνη και ευθύνεται για την εμφάνιση σίριαλ όπως η "Δυναστεία", η οικογένεια Ίουινγκ επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες των Αμερικανών με τις περιπέτειες της νέας γενιάς. Ωστόσο, οι λάτρεις του Τζέι Αρ, του Μπόμπι και της Σου Έλεν δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα επιστρέψουν στο... τηλεοπτικό σίκουελ και μάλιστα θα ενσαρκωθούν από τους ηθοποιούς πους τους υποδύθηκαν και στη δεκαετία του '80, αν και δεν θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας. Δεν έχω καθόλου τηλεοπτικές αναμνήσεις από το αυθεντικό Ντάλας, ωστόσο ελπίζω το σίκουελ να μην είναι τόσο απογοητευτικό όσο το σίκουελ του "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς", που μάλλον καταχρηστικά υπέκλεψε τον τίτλο του πρωτότυπου (εκθέτοντας και την Τζένι Γκαρθ που την πρώτη σαιζόν επέστρεψε στο ρόλο της Κέλι). Το νέο Ντάλας θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου και θα προβάλλεται από το δίκτυο ΤΝΤ.
Το ΗΒΟ έγινε γνωστό εκτός Ηνωμένων Πολιτειών χάρη στη γυναικοπαρέα του "Sex and the City", ενώ έχει προσφέρει αρκετά θετικά δείγματα στον τομέα της μυθοπλασίας με πιο πρόσφατο παράδειγμα το σίριαλ-κρυφή απόλαυση "True Blood", το οποίο παρεμπιπτόντως επιστρέφει στις 10 Ιουνίου για πέμπτη σαιζόν. Όμως, δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Ιουνίου, το ΗΒΟ ρίχνει στην τηλεοπτική αρένα και το "Newsroom" με θέμα τα παρασκήνια του δελτίου ειδήσεων ενός καλωδιακού καναλιού. Το μεγάλου ατού της σειράς όμως ακούει στο όνομα Άαρον Σόρκιν, ο πολυβραβευμένος παραγωγός μεγάλων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών, από το τηλεοπτικό "West Wing" μέχρι το "The Social Network". 
Μεταξύ των πολυαναμενόμενων σίριαλ του καλοκαιριού είναι και η κωμωδία "Anger Management", η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιουνίου στο FX, και η οποία σηματοδοτεί το μεγάλο τηλεοπτικό comeback του "κακού παιδιού" της αμερικάνικης tv, του Τσάρλι Σιν. Ο Σιν θα υποδύεται έναν πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, ο οποίος είχε στο παρελθόν προβλήματα διαχείρισης του θυμού του, όμως οι φίλοι και η οικογένειά του, δεν τον αφήνουν να αφήσει πίσω του τον παλιό κακό του εαυτό. Στα εντυπωσιακά της σειράς η γκεστ εμφάνιση σε ένα επεισόδιο της πρώην συζύγου του Σιν , Ντενίζ Ρίτσαρντς.
Μετά την επιτυχία στο "American Horror Story" τον περασμένο χειμώνα, ο Έρικ ΜακΚόρμακ επιστρέφει στη μικρή οθόνη στο ρόλο του δόκτορα Ντάνιελ Πράις, ενός εκκεντρικού νευρολόγου, που βοηθάει το FBI στην επίλυση δύσκολων υποθέσεων. Ο τίτλος της σειράς θα είναι "Perception" και θα προβάλλεται από το ΤΝΤ, ενώ η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου.
Τον Αύγουστο, το μήνα που "οι μύγες είναι παχιές" για την ελληνική τηλεόραση, το ΤΝΤ ποντάρει σε μια νέα αστυνομική σειρά με τίτλο "Major Crimes", η οποία αποτελεί σπιν οφ του πολύ πετυχημένου "The Closer", η έβδομη σαιζόν του οποίου θα έχει ήδη κάνει πρεμιέρα ένα μήνα νωρίτερα στις 9 Ιουλίου.
Τέλος, μεταξύ των νέων σίριαλ του καλοκαιριού στην αμερικάνικη τηλεόραση είναι και ένα δράμα εποχής με τίτλο "Copper" (δηλαδή "χαλκός" στα ελληνικά), η πρώτη απόπειρα μυθοπλασίας του BBC America. Κεντρικός ήρωας είναι ο Κέβιν Κόνκοραν, ένας Ιρλανδός μετανάστης στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου. Η σειρά φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μικρή οθόνη την ατμόσφαιρα της εποχής αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου Βορείων και Νοτίων, αλλά και την κοινωνική διαστρωμάτωση στη νέα Υόρκη της εποχής εκείνης εστιάζοντας στις σχέσεις μεταξύ του αριστοκρατικού και του αφροαμερικανικού πληθυσμού της πόλης. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Αυγούστου. 
Βέβαια, μέσα στο καλοκαίρι επιστρέφουν με νέα επεισόδια και σειρές που έχουν ήδη αγαπηθεί όχι μόνο από το αμερικανικό αλλά και το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Εκτός από το "True Blood" και το "The Closer" που ήδη αναφέρθηκαν, μεγάλη επιστροφή αναμένεται και για τη δεύτερη σαιζόν του "Episodes" με πρωταγωνιστή τον Ματ ΛεΜπλανκ να υποδύεται τον... εαυτό του, την τέταρτη σαιζόν της αστυνομικής κομεντί "White Collar", την τρίτη σαιζόν του "Covert Affairs", την πέμπτη σαιζόν του "Breakng Bad", την τέταρτη σαιζόν της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας "Warehouse 13" κλπ. Με τόσες πολλές νέες τηλεοπτικές προτάσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να είναι υψηλών προδιαγραφών, δεν είναι τυχαίο που οι Αμερικανοί θεωρούνται ως ο πλέον τηλεορασόπληκτος λαός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου