28 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ EUPHORIA, ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ!


Οι Σουηδοί ήταν ξετρελαμένοι με το τραγούδι "Euphoria" της Λορίν από την πρώτη κιόλας στιγμή που το άκουσαν κατά τη διάρκεια του Melodifestivalen, της διοργάνωσης που διεξάγεται κάθε χρόνο από την κρατική τηλεόραση της χώρας για την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον. Από αυτήν την Euphoria-mania δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη ούτε και η 53μελής Βασιλική Σουηδική Στρατιωτική Μπάντα, η οποία διασκεύασε και παρουσίασε τη δική της εκδοχή του τραγουδιού, που ερμήνευσε στη σκηνή της Γιουροβίζιον η Λορίν, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο (στις 30 του μηνός) με αφορμή τα γενέθλια του Σουηδού βασιλιά, του Κάρολου ΙΣΤ'  Γουσταύου της Σουηδίας.
Σύμφωνα με τον Göran Mellblom, που είναι ο επικεφαλής της στρατιωτικής μπάντας, αποφασίστηκε η διασκευή του Euphoria αφενός επειδή είναι ένα πολύ καλό τραγούδι και αφετέρου για να το... προμοτάρουν, καθώς οι τουρίστες που θα επισκέπτονταν τη Βασιλική Φρουρά θα είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν ανάμεσα σε άλλες μελωδίες. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πλέον η μπάντα θα σταματήσει να το παίζει. Αντιθέτως, το τραγούδι θα περιλαμβάνεται εφεξής στο μόνιμο ρεπερτόριό της. Άλλωστε, όπως επισημαίνει και ο Mellblom, στις παλαιότερες εποχές, προτού καν εφευρεθεί το ραδιόφωνο, οι στρατιωτικές μπάντες ήταν εκείνες που έκαναν γνωστό και ευρύτερα δημοφιλές ένα τραγούδι στην επαρχία, μεταφέροντας τη μελωδία του εκτός των ορίων της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων.
Το βίντεο από την εκτέλεση του  Euphoria από τη  Βασιλική Σουηδική Στρατιωτική Μπάντα ανέβηκε στο youtube και μετά τη νίκη της Λορίν έγινε viral επιτυχία, καθώς τα views στο youtube αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ πολλοί έκαναν γνωστό το βίντεο και μέσω τουίτερ. Απολαύστε το κι εσείς (η μουσική αρχίζει στο 0.25''):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου