26 Ιουνίου 2012

ΟΙ 10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ



Υπάρχουν κάποιες τροφές, που είναι προορισμένες να ανεβάζουν την ερωτική διάθεση. Δεν είναι μόνο δέκα, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς.... Πάρε μια πρώτη...γεύση και προσάρμοσε κατάλληλα το μενού σου. 

1. Αμύγδαλα: Από αρχαιοτάτων χρόνων τα αμύγδαλα συνδέονται με τη γονιμότητα, εξ ου και το γαμήλιο έθιμο με τα κουφέτα τα οποία είναι φτιαγμένα από και έχουν το σχήμα του αμύγδαλου. Άλλωστε, ακόμα και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι τα αμύγδαλα, ως τροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε, βοηθούν στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας. Τέλος, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το άρωμα του αμυγδάλου ξεσηκώνει τις γυναίκες. Θέλετε κι άλλα για να πειστείτε;

2. Σπαράγγια: Μπορεί να έχουν το μειονέκτημα ότι κάνουν τα ουρά να μυρίζουν άσχημα (μάθε περισσότερα για το θέμα κάνοντας κλικ εδώ), ωστόσο συγκαταλέγεται μεταξύ των τροφών που αυξάνουν κατακόρυφα τη λίμπιντο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για έναν πετυχημένο οργασμό - ανδρικό και γυναικείο.

3. Αβοκάντο: Η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι για να περιγράψουν το δέντρο του ήταν ahuacuatl, που σημαίνει "δέντρο των όρχεων" συνδέοντάς το με το σεξ. Όταν οι Ισπανοί κονκισταδόρες πάτησαν το πόδι τους στην αμερικανική ήπειρο και το αβοκάντο έγινε γνωστό και στην Ευρώπη, οι καθολικοί ιερείς το απαγόρευσαν. Πέρα από το σχήμα τους όμως, τα αβοκάντο είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως και τα αμύγδαλα, που σημαίνει καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού μορίου.

4. Μπανάνες: Δεν είναι μόνο το σχήμα που καθιστά την μπανάνα σέξι, αλλά και το ένζυμο βρομελίνη,  το οποίο αυξάνει την αντρική λίμπιντο.

5. Βασιλικός: Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η παροιμία "κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα" αφήνει να εννοηθεί κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο, και πράγματι κάτι φαίνεται πως τρέχει με την πάρτη του. Το μυστικό εντοπίζεται στη... μυρωδιά του, η οποία προκαλεί μια ψυχική και σωματική ευεξία, που με τη σειρά της ανεβάζει τη διάθεση - για τα πάντα.

6. Σοκολάτα: Δύο ουσίες ευθύνονται για την κατάταξη της σοκολάτας μεταξύ των σέξι τροφών: η ανανδαμίδη και η φαινυλαιθυλαμίνη, οι οποίες απελευθερώνουν ντοπαμίνη στα κατάλληλα σημεία, οδηγώντας την ερωτική σας διάθεση σε νέα ύψη απόλαυσης. Προσοχή όμως: μην την καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητες, γιατί αντί να δοξάσετε τη λίμπιντό σας, κινδυνεύετε να κοιμηθείτε μια ώρα αρχύτερα. 

7. Σύκα: Όχι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά ακόμα και η Βίβλος έχει να λέει για το σύκο ως σύμβολο γονιμότητας. Ίσως να είναι η όψη του παρεξηγημένου αυτού φρούτου, που θυμίζει κάτι από το γυναικείο αναπαραγωγικό όργανο. Άλλωστε, είναι μεταξύ των τροφών που συστήνονται στους άντρες για βελτίωση της γονιμότητας τους - χωρίς παρεξήγηση.

8. Σκόρδο: Μπορεί να βρωμάει η αναπνοή, απελευθερώνει όμως αλλικίνη, η οποία ανεβάζει τη ροή του αίματος. Η ένσταση όμως παραμένει: αξίζει τον κόπο, όταν μετά δεν μπορείς να δώσεις ένα γαλλικό φιλί στο στόμα;

9. Μέλι: Πρόκειται για πασίγνωστο αφροδισιακό από αρχαιοτάτων χρόνων. Από επιστημονικής απόψεως, το μέλι περιέχει βόριο, που βοηθάει στο μεταβολισμό των οιστρογόνων κυρίως, αλλά και της τεστοστερόνης.

10. Μύδια: Εδώ η λέξη-κλειδί είναι ο ψευδάργυρος, ο οποίος βοηθάει στην παραγωγή σπέρματος και στην αύξηση της λίμπιντο. 

[Πηγή: TheDailyMeal.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου