29 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012. Χρόνια πολλά στον Νίνο (ή Στέφανο Ξυπολητά), αλλά και στον Ισπανό οδηγό της Φόρμουλα 1, το Φερνάντο Αλόνσο. Οι δύο άντρες είναι συνομήλικοι και γίνονται 31 ετών. Γενέθλια έχει όμως και η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή τους Νικόλ Σέρζινγκερ (ή Νικόλ Πρεσκόβια Ελικολάνι Βαλιέντε Σέρζινγκερ, όπως είναι το πλήρες όνομα της), πρώην μέλος των Pussycat Dolls, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί σόλο καριέρα στο τραγούδι. 
Οι χριστιανικές εκκλησίες που ακολουθούν το γρηγοριανό ημερολόγιο γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι θεωρούνται ίσως οι σημαντικότεροι άγιοι της Εκκλησίας. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες η σημερινή ημέρα αποτελεί αργία, όπως για παράδειγμα στη Μάλτα, προστάτης της οποίας θεωρείται ο απόστολος Παύλος, στο Βατικανό, στη Χιλή, στο Περού, σε ορισμένα ελβετικά καντόνια, στην ιταλική πρωτεύουσα κλπ. 
Στις Σεϋχέλλες, που είναι το μικρότερο σε πληθυσμό κράτος της Αφρικής, γιορτάζεται η επέτειος της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο σαν σήμερα το 1976.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου