12 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΦΕΡΕΤΡΟ


Μπλακ χιούμορ, εκκεντρικότητα ή απεγνωσμένη προσπάθεια διαφήμισης σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς; Όποια κι αν είναι η εξήγηση, το γεγονός είναι ότι στην πόλη Τρούσκαβετς της Ουκρανίας  (κοντά στα σύνορα με την Πολωνία) λειτουργεί το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο εστιατόριο-φέρετρο. 
Η ονομασία του, που συμβαδίζει με την αρχιτεκτονική έμπνευση, είναι вічність δηλαδή "Αιωνιότητα" στα ελληνικά. Φυσικά, η εσωτερική διακόσμηση δεν μπορεί να είναι συνηθισμένη για ένα τέτοιο ασυνήθιστο εστιατόριο, αλλά όσοι τολμηροί αποφασίσουν να επισκεφτούν το συγκεκριμένο μαγαζί θα δειπνήσουν δίπλα σε ανοιχτά φέρετρα, ενώ στους μαύρους τοίχους θα κοιτάζουν κρεμασμένα στεφάνια, αντίστοιχα με εκείνα που συνοδεύουν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία. Δεν είναι όμως μόνο η διακόσμηση που παραπέμπει σε μνημόσυνο, αλλά και το μενού. Ένα πιάτο λέγεται "Ας συναντηθούμε στον παράδεισο", το οποίο μπορεί κάποιος επισκέπτης να το απολαύσει συνοδεία μιας σαλάτας "εννιάμερα" ή "σαράντα ημέρες".
Η έμπνευση για το συγκεκριμένο εστιατόριο-φέρετρο ανήκει σε ένα τοπικό γραφείο κηδειών, το οποίο ήθελε να χτίσει το ψηλότερο φέρετρο στον κόσμο ύψους πάνω από 18 μέτρα, ώστε να προσελκύσει τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή του Λβοβ, που είναι ήδη γνωστή για τις ιαματικές της πηγές. Τώρα γιατί φαντάστηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα έτρεχαν για να φαν σε ένα τέτοιο εστιατόριο, αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με την κοινή λογική...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου