13 Ιουλίου 2012

ΟΙ 11 ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ


Ποιος είπε ότι οι Γερμανοί είναι απλά ψυχροί, ακοινώνητοι, σκληραγωγημένοι βορειοευρωπαίοι; Έχουν κι αυτή τη δικιά τους (μικρή) δόση τρέλας, η οποία αποτυπώνεται σε ορισμένες από τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, στις οποίες πιστεύουν μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές είναι ίσως χαριτωμένες, κάποιες άλλες είναι απλά...γερμανικές. 

1. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα τους φέρει γούρι αν κάνουν χειραψία με έναν καπνοδοχοκαθαριστή. Ειδικά την Πρωτοχρονιά, τους ψάχνουν για να τους δώσουν το χέρι τους, γιατί αν δε λερώσεις το χέρι σου με στάχτη, δε λέει....

2. Δεν κάνουν ποτέ πρόποση, όταν πίνουν νερό. Ούτε ένα "στην υγειά σου" ή "γεια στα χεράκια σου" δε λένε. (Ε, είναι σούπερ ακοινώνητοι οι άνθρωποι...)

3. Ένας Γερμανός που κάθετε στην μπυραρία και βλέπει ένα φίλο του να περνάει, δε σηκώνει το χέρι για να τον χαιρετήσει, αλλά χτυπάει με τη γροθιά του το τραπέζι. Η εξήγηση είναι τόσο παλιά, όσο και η παράδοση. Παλιά, τα τραπέζια των ταβερνών ήταν φτιαγμένα από δρυ, το οποίο θεωρείται άγιο ξύλο κι έτσι είναι σα να διώχνουν μακριά τον διάβολο. (Α, γι' αυτό τους έμεινε απωθημένο να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι; Είναι όντως σούπερ ακοινώνητοι...)

4. Αφού έχουν φορέσει τα κουστούμια τους και πριν ξεκινήσει η παράσταση, οι ηθοποιοί στη Γερμανία συνηθίζουν να φτύνει ο ένας τον άλλο στον αριστερό του ώμο για γούρι. (Ασχολίαστο.... άλλωστε ορισμένοι δικοί μας φτύνουν ροχάλες στο δρόμο, που είναι πολύ χειρότερο)

5. Μην προσφέρετε ποτέ σ' έναν Γερμανό μαχαίρι ως δώρο. Θα πιστέψει ότι θέλετε το κακό τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. (Ευκαιρία να προσφέρουμε σε όποιο Γερμανό ξέρουμε ένα μαχαίρι για δώρο, αν και μάλλον δε θα εκτιμήσει εύκολα το μπλακ χιούμορ)

6. Αντίθετα, το αγαπημένο δώρο των Γερμανών είναι ένα... κέρμα. Αν π.χ. αγοράσετε δώρο ένα πορτοφόλι, φροντίστε να βάλετε μέσα κι από ένα κέρμα. Θεωρείται γούρι για τα οικονομικά της οικογένειας. (Ok, το ξέραμε ότι ο συγκεκριμένος λαός έχει μανία με τα χρήματα, αλλά αυτοί είναι χειρότεροι και από τον Σκρουτζ...). 

7. Όταν πεθάνει ο σκύλος του, ο μέσος προληπτικός Γερμανός θα θάψει το κουφάρι του στο κατώφλι του σπιτιού του, πιστεύοντας ότι το πνεύμα του πεθαμένου σκύλου θα φυλάει το σπίτι. (Αν ο αρχαιολόγος του μέλλοντος ανακαλύψει οστά κάτω από τα γερμανικά σπίτια, όλοι θα ξέρουν σε ποιους θα ανήκουν...)

8. Ότι ιδέα έχουμε εμείς για τις μαύρες γάτες, έχουν και οι Γερμανοί για τις γιαγιάδες, καθώς τις θεωρούν... διαβολικές. Αν το πρώτο πράγμα που δει ένας Γερμανός το πρωί είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, θεωρεί ότι θα του φέρει κακοτυχία. Το ίδιο ισχύει κι όταν τη δει, ενώ πηγαίνει σ΄ ένα πολύ σημαντικό επιχειρηματικό ραντεβού, το οποίο μάλλον δε θα έχει καλή εξέλιξη. Αν πάλι ένας Γερμανός βρεθεί παγιδευμένος, να περπατάει ανάμεσα σε δυο γιαγιάδες, τότε η γρουσουζιά θα κρατήσει μια ολόκληρη μέρα. (Γι' αυτό δεν έχουν οι άνθρωποι πρόβλημα με τις ανελέητες περικοπές των συντάξεων; Επειδή μισούν τους ηλικιωμένους;)

9. Μετά το γάμο, ο γαμπρός και η νύφη κάθονται στο γαμήλιο κρεβάτι, ενώ οι παράνυφοι και οι άντρες συνοδοί τους γυρνούν την πλάτη και πετώντας στους νιόπαντρους κάλτσες και καλτσόν. Όποιος τους "πετύχει", είναι ο επόμενος που θα παντρευτεί. (Να πώς ξεκίνησε η σεξουαλική απελευθέρωση των βορειοευρωπαίων...)

10. Το καλύτερο δώρο στα εγκαίνια ενός σπιτιού είναι ένα σετ από ψωμί κι αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι σαν να εύχεστε στους ιδιοκτήτες του να μην πεινάσουν ποτέ. (Ώστε γι' αυτό νομίζουν ότι οι λαοί μπορούν να επιβιώσουν τρώγοντας μόνο ψωμί κι αλάτι....)


11. Όταν ένας άνθρωπος πεθάνει, πρέπει κάποιος να κουνήσει τα μπουκάλια με το κρασί που είχε στο κελάρι του ο νεκρός. (Πίνουν και κρασί εκτός από μπύρα;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου