27 Ιουλίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012.
Στους εορτάζοντες της ημέρας λόγω γενεθλίων περιλαμβάνονται ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σίντνεϊ Γκοβού (33 ετών) και ο Ιρλανδός ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μάγιερς (35). 
Η Βόρειος Κορέα γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης, την επέτειο από την υπογραφή της Ανακωχής της 27ης Ιουλίου 1953, η οποία έθετε τέρμα στις πολεμικές επιχειρήσεις 3 ετών και οδήγησε στη διαίρεση της χερσονήσου με την ίδρυση δύο κρατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, 59 χρόνια μετά, δεν έχει υπογραφεί Συνθήκη ειρήνης.
Στο Βιετνάμ γιορτάζεται ως εθνική αργία με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων η Ημέρα Αναπήρων Πολέμου και Μαρτύρων, ένας φόρος τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών για τη χώρα.
Στη Φινλανδία η 27η Ιουλίου είναι η Εθνική ημέρα των Υπναράδων. Πρόκειται για ένα έθιμο, το οποίο ανάγεται από τις αρχές του 17ου αιώνα και συνδέεται με την ιστορία των Εφτά Μαρτύρων της Εφέσου, γνωστών και ως οι Εφτά Κοιμισμένοι. Πρόκειται για επτά νεαρούς άνδρες, οι οποίοι κρύφτηκαν σε μια σπηλιά στην Έφεσο γύρω στο 250 μ.Χ. για να γλιτώσουν από τους διωγμούς των χριστιανών από τους Ρωμαίους, εκεί κοιμήθηκαν και ξύπνησαν ύστερα από δύο αιώνες. Σύμφωνα με τη φινλανδική παράδοση, ο άτυχος μιας οικογένειας, εκείνος που θα ξυπνήσει τελευταίος, θα το κάνει υπό τη συνοδεία νερού, καθώς τον καταβρέχουν τα άλλα μέλη της οικογένειας, που σηκώθηκαν πρώτοι από το κρεβάτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου