11 Ιουλίου 2012

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ 5ΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ"


Είναι γνωστή η εμμονή των κατοίκων της Βενεζουέλας με τα καλλιστεία και δη με τους παγκόσμιους τίτλους ομορφιάς. Άλλωστε, η χώρα τους είναι η δεύτερη πιο... παραγωγική του διαγωνισμού Miss Universe μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υπερβαίνουν τους 600 οι κάθε είδους διαγωνισμοί ομορφιάς σε όλη την επικράτεια της χώρας του Ούγκο Τσάβες. Μάλιστα, όταν ο Τσάβες εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βενεζουέλας το 1998 μεταξύ των αντιπάλων του ήταν μία πρώην εστεμμένη. Ποια άλλη χώρα, λοιπόν, θα μπορούσε να επιτρέπει τη λειτουργία σχολείου για μικρά κορίτσια, τα οποία εκπαιδεύονται για να γίνουν, όταν μεγαλώσουν, εστεμμένες; 
Κορίτσια ηλικίας από 5 μέχρι 10 ετών, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου επιτρέπεται η συμμετοχή και σε κορίτσια 4 ετών, παρακολουθούν ήδη μαθήματα. Καθισμένες γύρω από ένα γυάλινο τραπέζι, οι μελλοντικές καλλονές λαμβάνουν γνώσεις όπως πώς πρέπει να πιάνουν σωστά ένα ποτήρι  κρασί, πώς να πίνουν κονιάκ, πού είναι σωστό να αφήνουν το τσαντάκι τους, πώς να κάθονται με κλειστά πόδια κλπ. Φυσικά, δε λείπουν και τα μαθήματα σωστού περπατήματος στην πασαρέλα αλλά και για το πώς πρέπει να στήνονται μπροστά στην κάμερα και να αυτοσυστήνονται. Σκοπός των μαθημάτων είναι όμως και η εξοικείωση με την πλαστική χειρουργική, απαραίτητο όπλο στη μάχη της ομορφιάς, προετοιμάζοντας τις νεαρές μαθήτριες ότι ενδεχομένως στο μέλλον να χρειαστεί να διορθώσουν τη μύτη, τα ζυγωματικά ή να φουσκώσουν τα χείλη τους με την υποσημείωση ότι "δε συστήνονται σε όσες είναι κάτω των 18 ετών".
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μια μαθήτρια 5 ετών προσπαθεί να σταθεί στα μικρά ασημένια ψιλοτάκουνα παπούτσια της, στολισμένα με μικρές λαμπερές πέτρες. "Είναι η πρώτη μου φορά που φοράω τέτοια" εξομολογείται με αφοπλιστική παιδική ειλικρίνεια. "Το όνομα μου είναι Βικτώρια και είμαι 5 ετών" ποζάρει μια άλλη μαθήτρια της σχολής εστιάζοντας πότε στην κάμερα και πότε στη μητέρα της, που της δίνει συμβουλές από την άλλη άκρη της αίθουσας, αφού προηγουμένως πήρε άδεια από τη δουλειά της για την εκπαίδευση της κόρης της στο μόντελινγκ. Τόσο η ίδια όσο και οι άλλες μανάδες που συνοδεύουν τις ανήλικες κόρες τους στην πρωτότυπη αυτή σχολή, δεν είναι απαραίτητα κακό το ότι κορίτσια μόλις 5 ετών εξοικειώνονται με το αλκοόλ, το μέικ απ, το προκλητικό ντύσιμο και διάφορες άλλες συνήθεις του κόσμου των ενηλίκων. Αντιθέτως, κάνουν λόγο για "διακρίσεις σε βάρος των κοριτσιών", ενώ θεωρούν ότι η εκπαίδευση θα τα εξοικειώσει με την θηλυκότητα τους, η οποία τείνει να χαθεί στη σημερινή εποχή.
Ιδιοκτήτρια του Πανεπιστημίου Ομορφιάς, όπως είναι ο επίσημος μεγαλεπήβολος τίτλος της σχολής, είναι η Ζιζέλ Ρέγιες, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο και τον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς, ενώ αποκαλείται "βασίλισσα του tumbao", επειδή έχει το ταλέντο να κουνάει καλά τη λεκάνη της. Για την ίδια δεν υπάρχουν άλλα πραγματικά εμπόδια για να γίνει μια κοπέλα "βασίλισσα ομορφιάς", εκτός από ένα, για το οποίο δεν ευθύνονται τα ίδια τα κορίτσια: το ύψος, καθώς μία εστεμμένη δεν μπορεί να είναι κοντή.

[Πηγή: Folha de Sao Paolo]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου