17 Ιουλίου 2012

ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Πολύ συζήτηση γίνεται σχετικά με την εισαγωγή ή όχι μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την εξοικείωση των εφήβων με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος όσο και για την καλύτερη ενημέρωση τους σε θέματα αφροδισιακών νοσημάτων, αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κλπ. Εσχάτως, στην Ελβετία η συζήτηση έχει περιέλθει σ' ένα άλλο επίπεδο, καθώς ένας σύλλογος αντρών και πατεράδων ζητούν να επιτρέπεται η προβολή πορνογραφικών ταινιών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στο σύλλογο Männer.ch, επικεφαλής του οποίου είναι ο 39χρονος κοινωνιολόγος και ψυχολόγος Markus Theunert,  ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των ανδρικών ζητημάτων στη Ζυρίχη. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα NZZ am Sonntag, ο Theunert ζήτησε την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε "γονείς και εξειδικευμένοι επαγγελματίες να μην κινδυνεύουν να συλληφθούν, εάν καταστήσουν πορνογραφικό υλικό προσβάσιμο σε 16χρονους για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς και μέσα σ' ένα καλά επιλεγμένο και προκαθορισμένο πλαίσιο". 
Ως επιχείρημα προτάσσεται η εκτίμηση ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών έχουν ήδη παρακολουθήσει ταινίες πορνό στο ίντερνετ ή από το smartphone". Με βάση αυτό το δεδομένο, το ζητούμενο δεν είναι πώς να διεγερθούν ερωτικά οι 16χρονοι, αλλά να μάθουν το αντιμετωπίζουν σωστά - ώριμα, αν προτιμάτε.  Η πρόταση των συγκεκριμένων μπαμπάδων αφορά σε "ολιγόλεπτα soft πορνογραφικά βίντεο" και όχι κάποιο "σκληρό" θέαμα, ενώ προτείνουν την προαιρετική συμμετοχή των μαθητών σ' ένα τέτοιο μάθημα. Όποιος μαθητής αντιτίθεται στο θέαμα, δε θα είναι υποχρεωμένος να το παρακολουθήσει.
Οι αντιδράσεις, πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είναι θετικές στην παραπάνω πρόταση, με πολλούς να επισημαίνουν τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στο να γίνεται συζήτηση για το σεξ στις σχολικές αίθουσες με το να προβάλλονται και αντίστοιχες εικόνες. Οι πιο σφοδροί επικριτές είναι οι βουλευτές του ακροδεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την πρόταση "απόλυτα ακατάλληλη".
Στην Ελλάδα, βέβαια, ακόμα και η σκέψη θέσπισης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία αποτελεί ταμπού. Εσείς, όμως, πώς θα αντιμετωπίζατε μια πρόταση αντίστοιχη μ' αυτή των συγκεκριμένων Ελβετών μπαμπάδων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου