26 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Η κωμωδία κυριαρχεί στις νέες ταινίες της εβδομάδας. Πρόκειται για τη βρετανική παραγωγή "Μηχανή της χαράς" με θέμα την εφεύρεση του πρώτου ηλεκτρονικού δονητή, και τη γαλλόφωνη καναδέζικη ταινία "Daddy Cool". Οι επαναπροβολές της εβδομάδας είναι επίσης δύο: "Ο εραστής της κομμώτριας" και "Διαζύγιο με προθεσμία", η μοναδική made in USA ταινία της εβδομάδας.


Η μηχανή της χαράς - Hysteria (κωμωδία, Βρετανία)
Σκηνοθεσία: Tanya Wexler/ Πρωταγωνιστούν: Rupert Everett, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce, Hugh Dancy
Υπόθεση: Στο απόγειο της Βικτωριανής σεμνοτυφίας, τη δεκαετία του 1880, ο χαρισματικός νεαρός γιατρός Mortimer Granville έχει μόλις χάσει τη θέση του στην κλινική που εργαζόταν εξαιτίας της ισχυρής του πεποίθησης στην ύπαρξη μικροβίων. Είναι όμως τυχερός και καταφέρνει να προσληφθεί στο ιδιωτικό ιατρείο του Dr. Robert Dalrymple, του πιο γνωστού κι επιτυχημένου επιστήμονα σε γυναικείες ιατρικές υποθέσεις. Ως ειδικός σε θέματα υστερίας, ο Dr. Dalrymple θορυβημένος από μια επιδημία που ταλαιπωρεί τις γυναίκες και προκαλεί συμπτώματα όπως κλάμα, νυμφομανία, ψυχρότητα και μελαγχολία, ο διάσημος γιατρός έχει επινοήσει μια θεραπεία που βασίζεται στο πυελικό μασάζ. Ο χώρος αναμονής των δύο συνεργατών σφύζει από πελάτισσες που στριμώχνονται περιμένοντας να ανοίξουν τα πόδια τους και να επωφεληθούν από τη δακτυλική επιδεξιότητα των γιατρών. Όμως, τα χέρια του νεαρού Mortimer τον προδίδουν και ο γοητευτικός γιατρός υποφέρει από κράμπες. Εκτός αυτού υποφέρει κι από ένα σοβαρό δίλημμα, καθώς το ενδιαφέρον του μοιράζεται ανάμεσα στις δύο εντελώς διαφορετικές κόρες του αφεντικού του: από την μια, η σεμνή και καλοαναθρεμμένη Emily Dalrymple είναι το πρότυπο της Βικτωριανής αρραβωνιαστικιάς κι από την άλλη, η θυελλώδης Charlotte εκπροσωπεί την απειλητική γοητεία του φεμινισμού στο ξεκίνημα του. Μέσα στην ατυχία του ο Mortimer θα σταθεί τυχερός, γιατί εκτός από την ανερχόμενη χρήση του ηλεκτρισμού έχει στο πλευρό του έναν πολύτιμο σύμμαχο, τον πλούσιο, γενναιόδωρο και ανοιχτόμυαλο φίλο Edmumd St. John-Smythe.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.7/10 (από 6.622 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.5/5 (από 11.066 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 4.5/10


Daddy Cool - Starbuck (κωμωδία, Καναδάς)
Σκηνοθεσία: Ken Scott/ Πρωταγωνιστούν: Patrick Huard, Julie LeBreton, Antoine Bertrand
Υπόθεση: Πάνω που ο 42χρονος Ντέιβιντ Βόσνιακ αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, ανακαλύπτει ότι είναι ο βιολογικός πατέρας 533 παιδιών. Ξαφνικά, η ζωή έχει γίνει όσο περίπλοκη δεν πάει.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.4/10 (από 1.041 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.7/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 5.5/10


Ο εραστής της κομμώτριας - Le Mari de la Coiffeuse (ρομαντική κομεντί, Γαλλία 1990)
Σκηνοθεσία: Patrice Leconte/ Πρωταγωνιστούν: Anna Galiena, Jean Rochefort
Υπόθεση: Ο μικρός Αντουάν πηγαίνει για κούρεμα όσο πιο συχνά μπορεί, και ο λόγος είναι πολύ απλός: έχει ερωτευτεί την κυρία Σαφέρ, την κομμώτρια της γειτονιάς. Ερωτεύεται τα πάντα πάνω της, τις πληθωρικές της καμπύλες, το άγγιγμα των χεριών της, τις μυρωδιές της, ακόμα και τις αυτοκτονικές της τάσεις. Τα χρόνια περνάνε, αλλά ο Αντουάν δεν έχει αλλάξει. Παντρεύεται επιτέλους την ιδεώδη γυναίκα, την αισθησιακή, γήινη, χυμώδη κομμώτρια Ματίλντ. Οι δυο τους βιώνουν το απόλυτο όνειρο του έρωτα, μέσα από παιχνίδια και σαγηνευτικούς ανατολίτικους χορούς - με αποτέλεσμα η Ματίλντ να αυτοκτονήσει από υπερβολική ευτυχία…
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 3.891 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.1/10 (κριτικοί), 4/5 (από 3.639 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 9/10 
ΕΘΝΟΣ: 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4.5/5
myfilm.gr: 7/10


Διαζύγιο με προθεσμία - The Awful Truth (κωμωδία, ΗΠΑ 1937)
Σκηνοθεσία: Leo McCarey/ Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Irene Dunne
Υπόθεση: Ο Τζέρυ και η Λούσι Γουάρινερ, ένα κομψό και μοντέρνο νεοϋορκέζικο ζευγάρι, αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο όταν υποπτεύονται ο ένας τον άλλον για απιστία. Συνειδητοποιούν το λάθος τους σύντομα, άλλα η περηφάνεια τους δεν αφήνει περιθώριο για επανασύνδεση. Ο καθένας τους αραβωνιάζεται, και ο καθένας σαμποτάρει τον αραβώνα του άλλου: ο Τζέρυ με μια κοσμοπολίτισσα κληρονόμο, και η Λούσι μ’έναν συγκρατημένο εκατομυριούχο από την Οκλαχόμα, που ζει με την μητέρα του στο απέναντι διαμέρισμα. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 8.695 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8/10 (κριτικοί), 4/5 (από 7.116 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 4/5


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου