1 Αυγούστου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσκόπων, καθώς σαν σήμερα το 1907 διοργανώθηκε στο Μπράουνσι Άιλαντ η πρώτη συγκέντρωση προσκόπων από τον Ρόμπερτ Μπέηντεν - Πάουελ.
Σε μια σειρά κρατών της Καραϊβικής (Μπαρμπάντος, Τζαμάικα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο) σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα της Χειραφέτησης, η επέτειος από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος (01.08.1834) που ψηφίστηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο το 1833 σηματοδοτώντας την κατάργηση της δουλείας στη βρετανική αυτοκρατορία. 
Στην Ελβετία γιορτάζεται η Εθνική Ημέρα, η επέτειος από την απόφαση των αντιπροσώπων των καντονιών Uri, Schwyz και Unterwalden σε περιοχή κοντά στη λίμνη Λουκέρνη να συνάψουν Συμμαχία εναντίον της δυναστείας των Αψβούργων "τις πρώτες μέρες του Αυγούστου" του 1291. Η πρώτη αυτή Ένωση κρατιδίων αποτέλεσε τον πυρήνα γύρω από τον οποίο οικοδομήθηκε με το πέρασμα των αιώνων η Ελβετική Ομοσπονδία. 
Στο Κολοράντο των ΗΠΑ γιορτάζονται τα γενέθλια της πολιτείας, η οποία σαν σήμερα το 1876 ανακηρύχτηκε και επισήμως ως η 37η πολιτεία των ΗΠΑ.
Στο Μπενίν γιορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας του δυτικοαφρικανικού αυτού κράτους, το οποίο μέχρι το 1960 αποτελούσε γαλλική αποικία.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δεν υπάρχει αναγνωρισμένη Γιορτή της Μητέρας ή του Πατέρα, ωστόσο η 1η Αυγούστου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Ημέρα των Γονέων, η οποία μάλιστα αποτελεί επίσημη κρατική αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου