30 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Κινούμενα σχέδια, δράματα, κωμωδίες και - όπως έχει πλέον καθιερωθεί - οι επανεκδόσεις παλαιότερων ταινιών περιλαμβάνονται στο πλούσιο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας. Στις αίθουσες κάνει πρεμιέρα η τρίτη ταινία των χαριτωμένων ζώων της "Μαδαγασκάρη", οι θαυμάστριες του Ρόμπερτ Πάτινσον μπορούν να απολαύσουν το ίνδαλμα τους σ' ένα διαφορετικό ρόλο στην ταινία "Επικίνδυνο πάθος", όσοι επιθυμούν να δουν ακόμη μία βρετανική ταινία σχετικά με τον IRA δεν έχουν παρά να επιλέξουν τον "Χορό των κατασκόπων", ενώ η αυστραλιανή ταινία "Οι κουμπάροι και το κριάρι" προσπαθεί να θυμίσει στιγμές "Hangover", παρά τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί. 


Μαδαγασκάρη 3: Οι φυγάδες της Ευρώπης - Madagascar 3: Europe's Most Wanted (κινούμενα σχέδια, ΗΠΑ)
Υπόθεση: Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει… (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!! Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι!!! Έτσι, όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη,: ένα τσίρκο σε περιοδεία το οποίο, μάλιστα, οι φίλοι μας φτιάχνουν στα μέτρα τους, δηλαδή σε στιλ Μαδαγασκάρης! Στο κατόπι τους βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 18.202 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.7/10 (κριτικοί), 4.0/5 (από 167.598 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 6.5/10


Επικίνδυνο πάθος - Bel Ami (δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Declan Donnellan, Nick Ormerod/ Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Uma Therman, Christina Ricci
Υπόθεση: Παρίσι, 1890: Ο Ζορζ Ντιρόι τριγυρνάει από κακόφημους δρόμους σε σαλόνια της υψηλής κοινωνίας χρησιμοποιώντας τις σαγηνευτικές του ικανότητες για να αναρριχηθεί από την φτώχεια στα πλούτη, για να αφήσει την αγκαλιά μιας πόρνης και να καταλήξει σε όμορφες, παθιασμένες και πλούσιες γυναίκες... Και όλα αυτά σε ένα κόσμο όπου η πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης αποκτούν επιρροή, το σεξ είναι δύναμη και η φήμη γίνεται εμμονή.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.4/10 (από 6.359 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.8/10 (κριτικοί), 2.8/5 (από 7.343 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 5/10

Ο χορός των κατασκόπων - Shadow Dancer (δράμα, Ηνωμένο Βασίλειο/Ιρλανδία)
Σκηνοθεσία: James Marsh/ Πρωταγωνιστούν: Clive Owen, Gillian Anderson, Andrea Riseborough
Υπόθεση: Η Κολέτ ΜακΒέι, είναι μια μητέρα μόνη, που ζει στο Μπέλφαστ με τη μητέρα και τα αδέρφια της, σκληροπυρηνικά μέλη του IRA.. Όταν θα συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο, ένας αξιωματικός της MI5, θα της δώσει μια επιλογή: να χάσει τα πάντα και να καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση, ή να λειτουργήσει ως κατάσκοπος για εκείνους. Με τη ζωή του γιού της στα χέρια της, επιλέγει να επιστρέψει στην οικογένεια της, αλλά θα δημιουργήσει υποψίες, όταν μια μυστική επιχείρηση του αδερφού της θα πέσει σε ενέδρα, και θα βάλει την ίδια και όλη την οικογένεια της σε εξαιρετικό κίνδυνο.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 394 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.0/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 6.5/10


Οι κουμπάροι και το κριάρι - A Few Best Men (κωμωδία, Αυστραλία)
Σκηνοθεσία: Stephan Elliott/ Πρωταγωνιστούν: Xavier Samuel, Kris Marshall, Laura Brent
Υπόθεση: Όταν ο Ντέιβιντ ταξιδεύει στην Αυστραλία για να παντρευτεί την αγαπημένη του, οι τρεις κουμπάροι του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η "εμπειρία" να του μείνει αξέχαστη. Απρόοπτα, χάος και κλασικές πλάκες, θα φέρουν την οικογένεια στα πρόθυρα ...νευρικής κρίσης.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.7/10 (από 3.420 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3.8/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0.5/5
myfilm.gr: 2.5/10


Το μαγαζί της γωνίας - The Shop Around the Corner (ρομαντική κωμωδία, ΗΠΑ 1940)
Σκηνοθεσία: Ernst Lubitsch/ Πρωταγωνιστούν: Margaret Sallavan, James Stewart
Υπόθεση: Στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στο κατάστημα με είδη δώρων που ανήκει στον Ούγκο Μάτουσεκ, εργάζεται ο εργένης Αλφρέντ Κράλικ, ο οποίος θεωρείται πολύ καλός και έμπειρος πωλητής. Κάποια μέρα έρχεται και ζητά εργασία από τον Μάτουσεκ μια κοπέλα, η Κλάρα Νόβακ. Ο Μάτουσεκ την προσλαμβάνει, αλλά αυτό δεν αρέσει καθόλου στον Κράλικ, ο οποίος νιώθει αντιπάθεια για τη νέα του συνάδελφο. Στη συνέχεια η αντιπάθεια γίνεται αμοιβαία ανάμεσά τους. Παρεπιπτόντως, ο μοναχικός Κράλικ έχει συνεχή αλληλογραφία με μια γυναίκα που έχει ερωτευτεί αλλά δεν έχει δεί ποτέ του! Έχει προγραμματίσει ένα βραδυνό ραντεβού μαζί της για να γνωριστούν επιτέλους, αλλά και να της ζητήσει να παντρευτούν. Δεν το έχει πει στον Μάτουσεκ γιατί αν το μάθει θα τον απολύσει. Το βράδυ πηγαίνει στο μπάρ όπου έχουν δώσει ραντεβού (μαζί είναι και ο φίλος του, Πίροβιτς), αλλά διαπιστώνει έκπληκτος ότι η κοπέλα που περιμένει να γνωρίσει είναι η Κλάρα! Ντροπιασμένος και φοβούμενος την ανεργία, αποφασίζει να μην αποκαλύψει στην Κλάρα την ταυτότητά του. Αλλά η Κλάρα θέλει οπωσδήποτε να τον γνωρίσει γιατί και αυτή είναι ερωτευμένη μαζί του...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.0/10 (από 12.014 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.3/10 (κριτικοί), 4.1/5 (από 10.934 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 5/5
myfilm.gr: 7/10


Το τελευταίο κύμα - The Last Wave (θρίλερ μυστηρίου, ΗΠΑ 1977)
Σκηνοθεσία: Peter Weir/ Πρωταγωνιστούν: Richard Chamberlain, Olivia Hamnett
Υπόθεση: Ο Ρίτσαρντ Τσαμπερλέιν υποδύεται τον Nτέιβιντ Μπάρτον, έναν επιτυχημένο λευκό δικηγόρο, που αναλαμβάνει την υπεράσπιση μιας ομάδας Ιθαγενών, μετά το θάνατο ενός συμπολίτη τους. Σιγά-σιγά όμως ο Μπάρτον αρχίζει να μπλέκει, σε μια μη αναμενόμενη ιστορία και αφήνεται να μαγευτεί από μια ακραία περιπέτεια, που τον απομακρύνει συνεχώς από τη συνηθισμένη του δικηγορική ρουτίνα. Αφού υποψιάζεται ότι κάτι ανεξήγητο και πέρα από τα όρια της κοινής λογικής, συμβαίνει στο παρασκήνιο της υπόθεσης. Ο Μπάρτον αρχίζει να βλέπει παράξενα όνειρα με πρωταγωνιστές κάποιους Ιθαγενείς. Όλα αυτά τον κάνουν να πιστεύει, ότι ο φόνος έχει σχέση με φυλετική θρησκευτική τελετουργία και ότι ο νεκρός τιμωρήθηκε από τους ομόφυλούς του. Κανείς όμως από τους Ιθαγενείς δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Τα οράματα όμως του Μπάρτον συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και όλα αυτά τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει γίνει μέρος ενός μεγάλου σχεδίου, που τον ξεπερνά και δεν υπόκειται στους συνηθισμένους φυσικούς νόμους. Ζει σε ένα κόσμο ονειρέματος μέσα στο χωρόχρονο. Ταυτόχρονα στο Σiδνεϋ, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα καιρικά φαινόμενα, όπως μαύρη βροχή και χαλάζι σε ανέφελο ουρανό. Τα δε οράματα του Μπάρτον, έχουν τώρα την εφιαλτική μορφή μιας επερχόμενης Αποκάλυψης.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 3.853 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.4/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 3.075 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: 8/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου