22 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι και ο Αυστραλός μουσικός Νικ Κέιβ έχουν σήμερα τα γενέθλια τους, με τον πρώτο να γίνεται 54 ετών και τον δεύτερο να κλείνει τα 55.
Στη Βουλγαρία  γιορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Μετά τη συνθήκη του Βερολίνου το 1878, η Βουλγαρία αποτέλεσε αυτόνομο πριγκιπάτο στα πλαίσια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στις 22 Σεπτεμβρίου 1908 ο πρίγκιπας Φερδινάνδος διακήρυξε την πλήρη ανεξαρτησία της χώρας από την εκκλησία των Σαράντα Μαρτύρων στο Βέλικο Τάρνοβο.
Το Μάλι, που τους τελευταίους μήνες έχει περιπέσει στη δίνη μιας επικίνδυνης διαίρεσης με την επικράτηση φονταμενταλιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας, γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας από τη Γαλλία, σαν σήμερα το 1960.
Στο Μπουτάν, το ξεχασμένο από τον κόσμο βασίλειο των Ιμαλαΐων, γιορτάζεται η Ημέρα της Ευλογημένης Βροχής, η οποία σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των Μουσώνων και την έναρξη της περιόδου του θερισμού. Τα νερά των ποταμών θεωρούνται αγιασμένα και πολλοί είναι οι κάτοικοι που σήμερα επιλέγουν να κάνουν μπάνια σε αυτά. Η ημερομηνία της γιορτής υπολογίζεται κάθε χρόνο με βάση το εθνικό σεληνιακό ημερολόγιο.
Στην Ιαπωνία η σημερινή ημέρα είναι αργία που συνδέεται με τη φθινοπωρινή ισημερία. Γιορτάζεται από το 1947 αντικαθιστώντας μιας θρησκευτική, σιντοϊκή εορτή που γιορταζόταν μέχρι τότε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου